Thingvellir
På Thingvellir, eller Pingvellir, omlag 5 mil fra Reykjavik, ble verdens eldste kjente Allting holdt hver sommer fra år 930 - 1798. Her ble lover fortolket, nye lover vedtatt og dømming foretatt ved konflikter. Presidenten for den lovgivende forsamlingen, Lôvretta, ble valgt her for tre år ad gangen. Thingvellir var også møtested sosialt sett. Mer enn 1000 mennesker møttes hvert år her for å drive handel og utveksle nyheter, og store fester ble også holdt her. I 1928 ble Thingvellir erklært som nasjonalpark på Island, og det var også her Island ble erklært som egen stat 17. juni 1944. 1100-års feiringen for den første bosettingen på Island ble dessuten feiret på Thingvellir i 1974 med over 60 000 mennesker tilstede. I dag står stedet på UNESCO`s verdensarvliste.

Island ligger på den midtatlantiske ryggen der de eurasiatiske og nord-amerikanske kontinentalplatene glir fra hverandre, og i nasjonalparken Thingvellir sees disse sprekkene svært tydelig som denne riften her...
Bildet inngår i albumet Island - Du store vide verden -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-23 23:03:52
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger361
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_304384} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
John H.

Hei Anne- Lise
Long time no see. Island er jo bare fantastisk fasinerende. Alle som bor der er jo Møringer og Trøndere. Og det bærer naturen preg av. Du har lykkes med å få frem råskapen og den mektige forrevne naturen på en utmerket måte. Goldt og nesten umenneskelig. Meget bra formidlet dette naturlandskapet som du og naturen har formidlet på en flott måte.
John
Tove H.

Enig - rått og flott!
Tove
Vidar S.

Hei & velkommen hjem fra øya :)
Liker godt den tunge litt dramatiske stemningen i v1, gjør seg veldig godt i s/hv. Fin fart i snøfillene, illusjonen om møkkavær er mer enn troverdig... kjenner gufset!
Synes kompen funker godt og kløfta/ravinen er fint plassert og gir god dybde. Vi dras innover i landskapet her. Fin tegning i den massive fjellsida. Viser utilgjengeligheten og råskapen. ''Her gis det ikke ved dørene''
Aner en svak halo rundt konturene på fjellet til v for ravinen. Forøvrig leverer Ixusen... og DU selvsagt, god kvalitet. Flott skildring av landskap og vær!
:o) Vidar
Svein Erik N.

Dette ble et flott bilde. Det simmulerer tankene til en plass der mange kamper har blitt utført. Liker snøfokke her. Det løfter bilde. Liker best sv/hv versjonen
mvh
SEN
Ingunn S.

Hei Anne-Lise:)
Kjempestilig bilde av et villt og vakkert landskap...og været setter prikken over i-en. Liker best fargeversjonen der alle detaljene er best synlig.

Hilsen Ingunn:)
Anne-Lise S.

God senkveld til dere, og hjertelig takk for raske tilbakemeldinger! :-) Ja, det var virkelig rått, vått og windy! Med skikkelig uværstøy gikk det helt greit for meg, men det var verre med ixusen som virkelig fikk slite... :-( Selv liker jeg også sv/hv versjonen best ift. det dere også sier om å få frem råskapen. Synes selv det kommer best frem der. Samtidig synes jeg fargene var så flotte mot de sorte og vulkanske berget, så la inn en versjon med det også. Vidar: Har nå studert hukommelsen og originalene, og haloen som også er oppe på revna til venstre, tror jeg rett og slett må være snøen som vinden blåste mot høyre og som føyka mot høyre og ned. Du kan se en lysere ''halolignende'' hale midt foran berget til venstre også, nesten vannrett i fotografiet som kommer av det samme. Dette sees også i fargeversjonen. Godt du gjorde meg oppmerksom på det. Jeg var ikke dette veldig bevisst da jeg sto der og tviholdt på kameraet for å holde det stille... Snøen driver så godt som vannrett fra venstre mot høyre her.

Takk igjen! :-) Det ble en hard værbestandig uke denne gang, til forskjell fra i fjor da jeg opplevde snøstorm kun en eneste dag og solskinn resten. Fascinerende! :-)

Anne-Lise
Anne-Lise S.

Hei Ingunn! :-) Tusen takk til deg også! Du kom visst imellom her... Fargeversjonen ja. Se så! Artig at du liker den!

Anne-Lise
Trond-Ole H.

Hei!
Fantastisk stilig bilde! Flott dybde i bildet,
linjene fører deg fremover. God komposisjon.

Mvh Trond-Ole
Bergliot E.

Hei,
Artig å se så spesielle fjellpartier. Fin dybde og komposisjon. Tror jeg går for fargaversjon jeg.

Bergliot:)
Wenche J.

Hei Anne-Lise
Et flott bilde fra Island. Kan nesten kjenne svovellukten. Versjon 2 er min favoritt og teksten gjør bildet enda mer interessant. Flott dybde og gode Islandske vinterfarger. Velkomponert:):):)
Mvh Wenche
Halldór G.

Ufffff!
Det er godt at jeg nu bor i Danmark!
Rigtig godt billede som de andre siger. Jeg synes hovedbilledet det bedste.
Ole-Kristian T.

Hei, dette var et skikkelig dårlig-vær-bilde i en steinete, men som jeg skjønner svært så historisk fundert natur. Jeg foretrekker nok fargeversjonen, for den har så spennende innslag av duse farger i brunt og mose at jeg synes det gi bildet enda en dimensjon. Nydelige linjer og dybde i bidet. Dette var flott, og interessant med tilleggsinformasjonen :)
Odd E. k.

Hei Anne-Lise!

Har selv vært på stedet for over 20 år siden, så i dette landskapet er det viktig å kunne holde seg på stiene som finnes i området. Flott fanget dette, da tåken er med på å sette et spesielt preg på motivet. Fint også med den gode fotovinkelen, noe som gir en fin dybde i bildet. Det å kunne forevige disse klippene er ikke lett, da de lett vil kunne gå inn i hverandre og miste den mektige naturen. Synest du her viser meg det som skal til for å kunne gjenoppleve dette landskapet på en utmerket måte. Flott levert Anne-Lise!

Mvh

Odd E.
Magnus G.

Hei Anne-Lise
Fin og dramatisk stemning som jeg mener svart hvitt versjonen får best frem. Fint at du skrev om motivet. Det gjorde bildet enda mer interessant. Skulle trodd bildet var hentet fra ringenes herre filmene.
Hit fikk jeg lyst til å dra.

Mvh
Magnus Grande
Helge R.

Et sted jeg bare drømmer om å besøke. Her sper du på med snøvær, jeg hutrer bare jeg ser det.
Topp bilde og flott historie
:)Gorm
Anne-Lise S.

Stedet Thingvellir er virkelig historisk, og ikke bare er det viktig for den islandske historie, men pga. beliggenheten mellom to kontinentalplater er stedet uhyre spennende. Mot høyre i bildet er en stor plattform med utsikt mot Thingvellirvatnet. Det sies at det er et av Europas fremste steder å dykke pga. dets klarhet, og at dersom du har høydeskrekk bør du ikke bare der siden du kan se rett ned i 150 m dyp der... Ikke for at det fristet å bare i snøstormen akkurat, men bare en liten tilleggsopplysning...

Tusen takk for flotte tilbakemeldinger! :-)

Anne-Lise
anne g.

hei anne-lise! virkelig et flott og dramatisk bilde dette! liker det aller best i s/h, men tenker på at det kunne hatt en enda sterkere lys-mørk -kontrast? ruinen i bakgrunnen skaper dybde og mystikk i bildet, noe som ligger og ulmer bak. mvh anne
Liv F. D.

Hei Anne-Lise!
Enig med de andre foran her. Flott og rått.
mvh
Liv '')
Arvid M.

Tøff komp på bilde ditt.
Men ser unektelig litt skummelt ut.
Bilde blei bra tøft med snøen som fyk omkring.
Helsing Arvid
Avsluttet .

Tøfft,røfft og spennende bilde.
Jeg MÅ til Island en tur om ikke altfor lenge:-)
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.

Anne: Hvordan tenker du ift. lys-kontrast?

Liv, Arvid og Tone: Røft og tøft! Takk for det! Da har jeg klart å formidle råskapen!

Tone: På tide å ta turen til Island nå! :-)

1000 takk for kommentarene!

Anne-Lise
Gunnar O.

Hei Annne-Lise
Et flott bilde fra þingvellir.
mvh. Gunni
Anne-Lise S.

Takk for det, Gunnar!

A-L
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu