Dette lille krabaten fant jeg på samme fototur som mitt forrige bilde. Jeg rakk såvidt å knipse av noen bilder av den før den var krøpet vekk. Dette er et av mine aller første macrobilder så jeg er ganske så f e r s k . Trenger derfor tilbakemeldinger/råd og tips fra dere der ute som kan litt mere om macrofoto mht skarphet,komp. osv.:) Liker bildet selv,men er veldig usikker på dybdeskarpheten her. Hva synes dere? :-)
Bildet inngår i albumet --- Mine macrobilder --- -
Utstyr
  • Canon eos 30D
  • Canon 100mm f/2.8 Macro USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger600
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_305943} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Gjermund H.
Hei!
Har liten erfaring med macro, men må bare si meg enig med deg i at dette bildet liker jeg... Godt fanget motiv - herlig farge på den lille krabaten!
Gjermund
Kai Henning B.
Hei Brita.
Komposisjonsmessig er det helt topp. Fokusen er der det skal være. Etter min smak er det kanskje litt vell uskart i bakgrunn. Kanskje litt mindere blender?
Hvor nærme var du larven?
Ellers fine fargekontraster.
Jeg ser på dine andre bilder.. du kan jo fotografere!

Kai Henning
Per Harald O.
Søtt! Liker det, flott komp. rent og pent.
Har funket med blender 8 i V2;)
Inger-Lise S.
Hei Brita!
For en yndig krabat! Fint fokus på det søte fjeset/hodet!
Dyktig levert, som vanlig fra deg!
Visst kan du fotografere!

Inger-Lise:-)
Anne Kari Berg K.
Veldig søtt dyr :) Kålorm?


Enig med deg i at kroppen burde vært hakket skarpere. Vanligvis er det vel mindre blender som gir større dybdeskarphet. Du kunne kanskje ha stått lenger fra dyret også?


Anne Kari
Kjell G.
Jeg vet ikke hva slags åme/orm dette er, men jeg likte åsynet på den. Skarpt og flott hode mot den ''fluffy'' bakkroppen. Det hjulformede mønsteret i forgrunnen er også flott!

mvh kjellg
Brita Helen E.
Hei:)
Takker så masse for kommentarer og råd til et av mine første macrobilder:) Dere skriver det jeg var usikker på,nemlig for liten dybdeskarphet. Jeg har dessverre bare dette bildet som ble bra. Det var ren flaks at jeg oppdaget denne lille krabaten der den krøp på kameraveska mi. Rakk ikke å knipse mer enn 3-4 bilder av den før den ''falt'' utfor og rett nedi lyngen. Og borte var den.. Instillingene var da dessverre på f/2.8,så derfor liten dybdeskarphet. Var usikker på om bildet skulle rett i søppelkassa pga det,men valgte nu å legge det ut her for å høre hva dere synes:)

Anne Kari: Hm,, aner faktisk ikke om dette er en kålorm eller hva annet denne karen kan være... :) Ja,jeg kunne enten ha brukt en større blender,,kanskje f/6.3 -8 el no,,eller stått lenger unna dyret hadde det ikke vært for at den forsvant så fort nedi lyngen:(

Takk igjen for kommentarer!!


Mvh Brita...
Wenche J.
Hei Brita Helen
Et flott komponert makrobilde av et merkelig skjeggete lite vesen. Du har truffet bra med skarpheten på hodet/øynene, og det synes jeg er det viktigste når ''småtten'' er så liten som her.
Hadde du brukt mindre blender ville du fått med mer av kroppen i skarphetsplanet. Du kunne i tillegg stått lenger unna, men da er det vanskeligere å få modellen skarp, spesielt når den er ''ute å går''.
Men dette ser jeg at du vet allerede. Du kan også prøve å ta bilde fra siden. Da er det lettere å få hele ''småtten'' skarpere. Men man har som oftest utrolig liten tid og stativ kan man bare glemme. I stedet må man finne en stilling som er max støddig og ikke holde pusten så lenge at man svimer av:):):) Hadde vært morro å visst hva dette er.
Mvh Wenche
Avsluttet .
Et fint og annereledes makrobilde. Artig perspektiv. Kontraten mellom det mørke og lyse er akkurat slik den skal være. Eneste problemet jeg kan se, er noe fargestøy i overgangen mellom det lyse og mørke i larvens bakre deler. Spennende bilde!

:-) Erik
Bergliot E.
Hei Brita,
Dette var virkelig knalltøft bilde av en lite fotogen larve. Måten den titter opp på var komisk. Fin skaprhet dær man ser konturene av kroppen og beina. Syns underlaget var så flott her med de mørke buete linjene. Bra komposisjon og fin ramme rundt.
Ser du har fått mange gode råd om bedre dybdeskarphet men det er jo lite du kan gjøre med dette bildet i den sammenhengen. Larven er vel forlengst ute på de store viddene.
Syns bildet var bra jeg.

Bergliot:)
Tommy-Asle S.
Hei Brita.

Dette er et bilde jeg liker utrolig godt.
Herlig spørrende uttrykk på denne larven eller hva det er.

Når det gjelder dybdeskarpheten så synes jeg den er akkurat passende. Allmen fotopraksis tilsier at den burde vært mindre uskarpt, men regler er til for å brytes. Dette er et slikt tilfelle.
Den uskarpe bakgrunnen der man bare aner bakkroppen er med på å fremheve uttrykket på insektet, akkurat der fokus skal være.

Flott sett!
Geir N.
Et flott marobilde Brita. Jeg synes dybdeuskarpheten er med på å heve dette bildet. Farvene og lyset gjør dette stilfullt. Anbefaling fra meg.
mvh
Geir
Rolf S.
Dybdeskarpheten er helt perfekt etter min smak.
Den stripa med skarphet du har i forgrunn samt skarpheten på ''ansiktet'' til åma holder i lange baner.
Heller ingen ulempe at øynene på ''dyret'' har samme farge som underlaget.
Brita Helen E.
Tusen takk til dere siste for nye kommentarer.
Takk for anbefaling Bergliot og Geir! Det var overraskende å få på dette bildet. Hyggelig:)

Mvh Brita...
Odd E. k.
Hei Brita Helen!

Et flott bilde av kålormen. Flotte fine farger, der dybdeskarpheten er liten men der skarpheten på hodet ble bra. Fin fluffy bakkripp som har en fin kontrast mot det mørke underlaget. Flott fanget i et fint utsnitt!

Ha en fin tirsdagskveld!

Mvh

Odd E.
Kim A.
Hei og takk for kommmentar på mitt bilde :-)
Misunner deg omgivelsene dine oppe i nord. Mye fint å fotografere. Det har du også vist på de andre bildene dine :-) Bildet av larven synes jeg du har mestret veldig bra. Morsomt, og med akkurat riktig dybdeskarphet. Ser at flere gjerne ville hatt bedre dybdeskarphet, men jeg må si meg uenig. Du har fått fokus på det som skal være skarpt. Den selektive fokusen får også frem det trill runde hodet med øynene på siden. Det eneste jeg kanskje ville ha gjort annerledes er å stille meg litt mer til høyre for å få bakkroppen til å danne en enda tydeligere diagonal inn i bildet. Fargene er delikate og jeg liker kontrasten mellom underlaget og larven. Alt i alt et meget bra bilde :-)
Mvh Kim
Kjell Sigurd S.
En søt liten tass du har fanget her, og for en flott farge den har. God skarphet og fin bruk av dof. Blir ikke helt komfortabel med underlaget den beveger seg på, skulle gjerne sett noe mer ''naturlig''. Noe mer luft opp kunne også vært et alternativ. Tipper du kommer til å få mye nytte av nytt objektiv og ser frem til flere gode makroer fra deg fremover :-)

Kjell S
Frode F.
Ooooi... steike dette var tøft.

Knalltøff liten krabat, herlige farger. Godt plassert i bildeflaten, og deilig snevert skarphetsplan. God skarphet og noen utrolige detaljer du har fått fram. Nydelig.

FF
Brita Helen E.
Hei i natten:)
Odd E., Kim, Kjell Sigurd og Frode; Tusen tusen takk også til dere for kommentarer:)
Det gleder meg.

Kim: Helt enig med deg i at jeg kunne ha stilt meg litt mer til høyre,men jeg rakk dessverre ikke det før den ble borte for meg nedi lyngen. Skal tenke på det neste gang!

Kjell Sigurd: Underlaget her er kameraveska mi. Oppdaget denne krabaten heeeelt tilfeldig da jeg rigget opp m stativ og nytt objektiv for å fotografere noe helt annet. Det beste hadde nok vært at den var i mer naturlige omgivelser da jeg så den,men men. Kanskje neste gang.
Takk takk,det kommer nok en del macrobilder fra meg etterhvert!
Et spennende objektiv å fotografere med gitt:)

Frode: Takker så masse for anbefaling!! Så hyggelig da:)

Mvh Brita...
Tove H.
Herlig liten krabat! Flott skarphet på hodet, dybdeuskarpheten er bare flott herl Fine farger og flott lys. Har litt lyst å ha bittelitt(!) mer luft øverst. Veldig bra makro!
Hilsen Tove
Tone A.
Hei Brita
Gratulera med makro-objektiv og då er det ei ny verd som opnar seg for deg.
For å vera eit motiv som du har fanga med kort tidsmargin, så har du fått eit spesielt bilde kor kun det vesle hovudet er skarpt med fine detaljar. Også vevinga på kameraveska di dannar ein mest skarp diagonal i forgrunnen.
Her hadde jo det optimale vore meir skarpe detaljar på kålormen bakover, men dersom heile kroppen var skarp ville dette mønsteret også dominert bildet.
Makrobilde er ein balansegang mellom skarpe detaljar på litt av hovedmotivet med ein meir dus bakgrunn, så for meg varierar dette for kvart motiv med kva ein vil framheva.
Her har du fått fram det spesielle hovudet på kålormen og kor sjølve for-og bakgrunn dannar eit fint mønster.
Eit flott makrobilde fint komponert med kålormen sine lyse tonar mot det mørke. Mønsteret står flott til formene på kålormen, så med litt mindre blendar hadde du fått ein enda betre effekt på bildet ditt med bølga former både på kålorm og på for-og bakgrunn. Lukke til!
:) Tone
Ioannis L.
Hei Brita!
Et fascinerende macrobilde!
Som nevnt over så vil en ny verden åpne seg for deg nå!
Gled deg!
Øyvind A.
Fint og velgjort. Dybdeskarpheten er helt perfekt etter min oppfatning, det er tross alt hodet som er det mest interessante.
Ø.
Brita Helen E.
Tusen takk til Tove, Tone, Ioannis og Øyvind for deres kommentarer til mitt macrobilde:) Setter stor pris på at dere tok dere tid til å gi en kommentar!
Ioannis: Yepp,jeg gleder meg! :-)) Utrolig spennende med macro.

Ønsker alle ei strålende fin fotouke! :-)

Mvh Brita...
Eva Marie P.
Heisann
Dette var et stilig bilde. Likte godt at skarpheten er kun på hodet, den er jo faktik utrolig søt ;O) Skikkelig coolt ble det.
Syns du er flink, eg sliter med fokus på macro...det er ikkje så lett. Til å være et av dei første bildene dine r det virkelig bra!!
-epl
Thorbjørn R.
Flott effekt av begrenset dybdeskarphet. Hvis dette er en av dine første makrobilder så kan fortsettelsen bli meget bra.

Mvh Thorbjørn
Anne-Grethe S.
Dette var vanvittig bra, Brita.
Eg har i alle fall ikkje noko å lære vekk til deg, når det gjelder macro.
Finn ingen ting å pirke på her


Mvh
Anne-Grethe
Hans Olav S.
Den vesle kålormen (eller hva det nå er) har jo blitt selvlysende grunnet liten dybdeskarphet, og det sylskarpe hodet titter nesten ut av bildet. Jeg ser den faktisk i 3D (skal det være sånn da mon tro?)

Synes dette var bra jeg. Får vi snart se mer?

Mvh
Hans Olav

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu