Kongeørn med orrfugl
Opptak i Flatanger 22.02.08
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1676
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_306333} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Per Harald O.
Dette ble tøft! Actionpreg, nesten filmaktig. Behagelig bakgrunn, god komp.
Liker ikke å si det, men det fortjener en anbefaling!
Robin J.
Litt av en oppvisning den holdt for oss. Det var da jeg var redd for at latter'n til herr Arnholm skulle skremme ørna:) Action formidlet på en utmerket måte.
Mvh RJ
Ketil K.
Fototeknisk ble dette meget bra, med perfekt lukkertid. Fin bakgrunn og flott action i bildet. Som diskutert mange ganger før blir det også her spørsmål om bildeinnholdets naturlige troverdighet. Jeg mener den holder fint her, orrfugl hører til ørnenes byttedyr. Kongeørner tar døde fugler og andre åtsler, og de må ofte kjempe med sine artsfrender om byttene. Derimot holder troverdigheten neppe i mitt bilde nr. 295786 der en som kjenner kongeørnens vaner vil vite at en kongeørn neppe ville sittet oppe i et tre og fortært sitt bytte. Åte lagt på bakken blir dermed normalt det riktige.
Kjell G.
Nok en ørn som holder mål.
Minus for blikk ned, pluss for alle bevegelsene men med skarpt hode, samt for den flotte bakgrunnen.

mvh kjellg
Stig B.
Meget bra utgave innen ørnefoto-genren. Masse flott bevegelse samt skarpt og fint hode, du har truffet meeeget bra med lukkertiden her.

Som KK sier så er også situasjonen troverdig, så her viser bildet godt en historie, det er ikke bare et øyeblikksbilde av en fugl, om enn spesiell fugl. Jeg synes ikke det er noe problem at ørna ser ned på byttet, det er naturlig at den sjekker opp visuellt hvordan fangsten har det :-)

Mvh Stig
Roar K.
Actionbilde til tusen. Her er det kombinasjonen av skarphet og bevegelsesuskarphet som gjør bildet. Flott.

Roar
Øyvind A.
Jeg liker tilnærmingen din. Stort sett ser en jo enten skarpe fluktbilder med fryst bevegelse, eller panorerte varianter. Dette representerer noe annet, og velvalgt lukkertid gjør at actionfølelsen kommer godt fram. Jeg synes dette fungerer bedre enn det forrige ørnebildet ditt, der jeg synes (u)skarpheten tenderte mot det irriterende. Det er ikke tilfelle her, og det skarpe hodet bidrar selvfølgelig positivt.
Ø.
Kjell Sigurd S.
Denne var flott Carsten. Fin-fin action og fin positur. Stokken og rypen (?) gjør seg og tilfører et slags holdepunkt til situasjonen.

Kjell S
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Ørnefoto-genren er omtalt. Kan vel passe å si fra om at det nå er skikkelig mye ørn her på nettstadet. Dermed er denne fuglen etterhvert blitt vel så gjennomfotografert som stokkand, de mest vanlige måkefugler etc.. Kan vel passe med en ørnepause etterhvert.

Ingen rype men en orrfugl (orrhøne tror jeg), uten at det har noen betydning for bildet.

MVH CA
Odd Erik G.
Et imponerende bilde med flott effekt av den relativt lange lukkertiden. Flott bakgrunn også, som sagt tidligere. Om noe, så ville jeg nok ønske at byttet stod litt skarpere.

En vinterdag jeg var på jakt fant jeg på et lite område hele tre steder hvor ørna hadde tatt orrfugl. Blod og fjær lå igjen etter kampene, men ingen dyrespor i snøen. Ørna kan nok se hvor orrfugl ligger i dokk under sneen.

Beste hilsner,
Odd Erik
Edvard B.
Tror ikke ørnen hadde så store problemer med å oppdage den døde orrfuglen som sannsynligvis satt surret fast med ståltråd i den uskarpe greina nederst i bildet. Jeg var i samme skjulet 2 dager etter og da turnet ørnen svingstang med ei rype på samme måte........;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu