Havelleflukt - Test av følgefokus på mkIII :-)
Havellen er en av andefuglene jeg husker best fra guttedagene hvor fuglebøkene ble bladd fra perm til perm, maken til elegant fugl!

Mens jeg lå på magen og fotograferte ærfugl, kom det fykende noen forbi i supersonisk fart. jeg orket knapt å tenke på å ta bilde. Etter at ærfuglen seg ut med strømmen, var lyset fremdeles bra.

Med full guffe på kameraet, full trøkk på fokusen og litt optimistisk tålmodighet, var det duket for en forestilling i foto som for forbipasserende nok så komisk håpløst ut.
Med 10 m/s i ryggen, hadde havellene en utrolig fart!! Etter flere forsøk trodde jeg nok at dette var helt umulig, men plutselig, to skarpe på brikka! Jippi!
Tilsynelatende ikke det mest spennende bildet, men for meg var dette en stor seier, og en liten drøm som var gått i oppfyllelse: fluktbilde av havellehannen i sin flotte drakt. Veldig morro.
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • Canon 1D mkIII
  • Canon 300mm f/2,8 L IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/8000s
  • Filmtyperaw 800
  • Nei
  • AnnetEv +0,7, og ekstrem frihåndspanorering.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger552
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_307539} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Per T.

Gratulerer med et meget flott bilde! Kan forestille meg at det må ha vært stort å etter mye strev å få full foto-treff på en slik flott fugl. Artig at du forteller litt om omstendighetene rundt selve fotograferingen. Mvh Per
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Stian!

Imponerende fluktbilde!
Hvem får lyst til å selge MarkIII etter å ha sett dette....
Ikke akkurat noen enkel sport du bedriver her.
Kjemperesultat etter min mening.
Urolig vakker fugl denne havella.
Gratulations!
Påskeappelsin på vei nordover!
Hans-Jørgen
Ronny A.

Hei Stian.
Meget flott bilde av fuglen. Ser da ut som følgefokusen fungerer som den skal:-) Enig med deg at dette er en fin fugl.
mvh Ronny
Fredrik S.

Heisann!

Imponerande og flott bilde av ein vakker fugl!
Liker kompen.

Mvh Fredrik S
Ole B.

Utrolig godt fanget.
Du var heldig der.
mvh Ole
Jan Inge K.

Meget bra, dette. Noen ganger må man vel bøye seg i støvet og innse at utstyret ER viktig, men likevel, det stilles store krav til den som skal utnytte utstyret også...
Gunnar K.

Flott bilde av en fugl som er utrolig vanskelig å få skarpe fluktbilder av. Det er en utrolig fart disse skapningene får opp - Andefuglenes rakett?. Så vanskelighetsgraden er stor. Synes du har klart å fange Havella bra her. Skarpt og flott bilde. Skulle jeg kommentere noe så ville jeg hatt litt blått bak hodet, da hadde man fått litt mer kontrast mellom hode og bakgrunn, synes kontrasten nå er litt liten. Men det er jo ikke enkelt å få alt som bestilt. Konklusjon: Her har du vært dyktig, det er mer enn utstyret som skal til for å få slike bilder.
Mvh Gunnar
Stian H.

Tusen takk for kommentarer, morro å se at flere vet hvilken racer dette er!

Selvsagt er utstyret viktig, og fokusen på mkIII med 300 2,8 skal vel være et bra utganspunkt for å lykkes. Til tross for det, ble det jammen ikke mange treff, 2 av 200 tror jeg. En uvirkelig hastighet på denne lille fuglen, og med frisk medvind ble det ikke bedre. Men morro? JA!

Stian
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu