Laksand 17.03.08
En laksandhann fløy over den gråblå vårisen. Heldigvis startet den opp på så langt hold at det gikk greit å ''fange'' den med følgefokus.
Utstyr
  • 1D Mk.III
  • EF 500/4 + 2x konverter
  • Brennvidde1000mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/1000s
  • FilmtypeISO 2000 RAW
  • Nei
  • AnnetBildet her er et utsnitt i underkant av ca. 40% av opptaket, dvs. at bildet her er er dannet på grunnlag av litt mindre enn 4 mill. piksler (1DMk.III har 10 mill piksler). Tekniske data lagt inn 19-04-08 kl.10.30
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger2429
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_308481} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Gunnar N.
Glimrende fanget og komponert. På mange vis et ''enkelt'' artsportrett, men
på bildet har du fanget det vesentlige. Som det grønne hodet (som har lett
for å gjengis svart) og endog øyet. Heller ser jeg ikke utbrente, hvite parter
i bildet (en vanskelig kombinasjon mot resten av det mørke på fuglen).
Flott skarphet og teknikk.

mvh Gunnar N
Lars-Anders M.
Perfekt fotojakt.. Bra skudd.
Rolv B.
Her var det som vanlig ikke mange oppskarpingskonturer å klage på :)
Fin flukt over det hele.
Mvh Rolv B
Magnus A.
Flott plassering av motivet i bildet og meget bra skarphet.Flotte detaljer i fjærdrakten,hvor alle fargene kommer til sin rett.Ikke så lett som det ser ut som,nei.
Mvh.Magnus A.
Tom E.
Ser ut for at det ikke er noe problem med følgefokusen her.
Flott skarphet og plassering av lakseanda.
Det å ta detaljrike fluktbilder,krever at man har teknikken inne.
Bra utstyr er også en hjelpende faktor.
Flott var det.
mvh Tom Elton
Jan Inge K.
Etter min ringe forstand må vel dette være så nærme perfekt eksponert som det er mulig å komme med dagens teknologi...
Kjell Sigurd S.
Meget flott fluktbilde av en ganske engstelig krabat. Laksanden stiller i samme kategori som kvinand hva eksponering angår, men er i tillegg mindre samarbeidsvillig. Sjeldent å se gode fluktbilder og i særdeleshet så nært som her. Bakgrunn og omgivelser er kanskje ikke så spennende men kler bildet godt. Du har tydeligvis hatt direkte sollys å hankses med og har løst oppgaven på en utmerket måte. Dette var virkelig en godbit.

Kjell S
Pål E.
Hei,

Fin blender, skarphet og eksponering. I tillegg uvanlig nært, noe som for meg gjør dette til et unikt bilde av laksandhannen. En ørliten blasshet hviler over det hele på min skjerm. Spør derfor forsiktig etter kontrast eller eventuelt offset/gamma. Ellers er det bare å gratulere

hlisener fra PE
Robin J.
Enig med dem som applauderer dette bildet. Teknisk krevende art som du har fotografert på en utmerket måte. Well done. Mvh RJ
Inger-Lise S.
Teknisk på topp som vanlig, og god komposisjon. Dyktig presentasjon av en vakker fugl.

Inger-Lise
Bjarne D.
Jeg blir så uendelig imponert over kvaliteten i bildene du tar. Måten du greier å isolere motivet på, skarpheten, -ja, helhetsinntrykket. Veldig bra; -gratulerer.

mvh. bjarne
Avsluttet .
Et flott bilde dette, men jeg la merke til en flekk som drar bildet ned.

Mvh. Eivind.
Carsten A.
Takk for kommentarer.

PE etterlyser '' kontrast eller eventuelt offset/gamma''. Dersom det med ''kontrast'' siktes til global kontrast, er det intet å gå på her, hvilket en vurdering av histogrammet vil vise. Hva det siktes til med ''offset/gamma'' er jeg ikke sikker på. Det er imidlertid muligens en viss mangel på lokalkontrast (eller mikrokontrast) det siktes til - men av de tekniske data jeg har lagt inn umiddelbart i forkant av denne kommentaren vil man se at høy lokalkontrast (eller mikrokontrast) ikke er så enkelt å oppnå med panoreringsopptak og 1/1000s lukkertid, bruk av 2x konverter samt et ikke ubetydelig utsnitt. Laksanden fløy antakelig på ca. 30 meters avstand (men jeg er ikke sikker på dette anslaget). Såpass høy ISO som 2000 er imidlertid ikke noe problem for 1D Mk.III.

''en flekk som drar bildet ned'' - den som stiller krav til våris at den skal bli gjengitt 150% ensartet er enten ikke kjent med våris eller stiller forventninger til den som ikke kan oppfylles.

MVH CA
Avsluttet .
Har nok dykket endel under vårisen ja, men en slik flekk som den i øverste kant ca. midtstillt har jeg aldri vært under.

Ser at histogrammet ditt er litt mørkt. Og kanskje en kalibrering av skjermen hadde vært på sin plass.
Min egen er nykalibrert med Spyder 2 Express 2,2.

Mvh. Eivind.
Kjell G.
Jeg har aldri dykket under våris og anser den lyse flekken oppe som en bagatell som lett klones vekk med en enkel operasjon.

Det mest imponerende med dette fine bildet er de tekniske dataene: 2000 ISO, 2x converter som gir 1 meters brennvidde, samt 40% utsnitt av et fluktbilde. Overbevisende, rett og slett!

mvh kjellg
Avsluttet .
Hvis det er en bagatell så er det jo bare å gjøre det da.

Mvh. Eivind.

Carsten A.
EMK er opptatt av en ''flekk'' i bildet, det får han mene hva han vil om, men det dreier seg om en helt normal foreteelse, nemlig et mindre objekt på isen som er meget langt ute av fokus og derfor avtegnes som en sirkel (at vedkommende ikke skjønner det får på samme måte være hans problem). Derimot hadde det vært rimelig å slippe de vrøvlekommentarene vedkommende presterer om tekniske spørsmål (''mørkt'' histogram og at et element i bildet og på isen har noe med skjermkalibrering å gjøre). Dessverre er filtreringsfunksjonen begrenset til Bildegalleriet, den hadde faktisk vært ønskelig også på Bildekritikken.

MVH CA
Monika Frisvold V.
Et teknisk fint bilde av Laksanda...
Fint lys inn på gjør at detaljer og farger på Laksanda kommer fint fram.
fin skarphet...Å vingene ser nesten ut som silke...
mvh monika
Atle Q.
Meget flott fanget Carsten..
misunner deg dette bildet
mvh Atle
Otto V.
Flott bilde.
Den lyse flekken plager ikke meg.
Ov.
Ole-Kristian T.
Hei Carsten, ville bare gratulere så mye som ukens fotograf, hyggelig! Du har mange kjempeflotte bilder, så det er vel fortjent!
Jonas L.
Et greit og fint fluktbilde av laksand, en art jeg ikke har noe bilde av selv som jeg er fornøyd med.

Jonas
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu