På vei over Snæfellsnes fra Budir mot Olafsvik, vest på Island
Bildet inngår i albumet Island - Du store vide verden -
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Brennvidde9mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/807s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger286
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_308482} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
peter b.

Hei Anne-Lise,
Veldig fine toner i dette vakre vinterbildet. Det er og et meget godt utsnitt. Komposisjonen er i mine øyne, helt upåklagelig. Her har du beskåret med en stø hånd. Skarphet og kontrast meget ok.

Jeg må ta en tur til Island snart. Har faktiskt tenkt på det lenge.. Gode tips?

God påske.
Hilsen
Peter
Lars-Anders M.

Pent landskap i feil lys syns jeg. Men man får ta det lyset som er. Ok.
Anne-Lise S.

Tusen, tusen takk! :-) Kjekt med synspunkter om det som fungerer og tips til forbedringer. Ja, her har jeg beskjært kraftig i nedre og øvre kant. I nedre kant er der ''mange meter'' med sorte lavasteiner strødd utover i landskapet, mens der er enda mer av den skytunge himmelen i øvre kant. Lyset var ikke enkelt, som du påpeker, Lars-Anders, med det tunge skylaget, snø, vind og med sola som kikket innom her og der. Kjekt at du påpeker det. Er klar over det, men som du sier så gjør man det man kan utav det man har mulighet til der og da!

Island og tips: Jeg har kun vært der to ganger og det på vinteren i februar/mars. Været er der, som andre steder, vanskelig å forutse. Kun denne dagen så jeg glimt av sol og noe rosa på himmelen. Resten av uka var preget av regn og snø. I fjor hadde jeg sol hele tiden bortsett fra på en tur sør til Vik, et sted jeg anbefaler sterkt. Likevel spennende å besøke sagaøya vinterstid. Det hvite mot det vulkanske er vakkert, om enn fotolyset utfordrer. Sikten kan også være svært elendig. For en fototur kan jeg anbefale både by og landet forøvrig, men det kommer ann på hva du er ute etter ift. motiver.

Ønsker også dere to en riktig FLOTT PÅSKE!

Anne-Lise
Tone A.

Hei Anne-Lise
Eit vakkert bilde frå Island kor fomatet får fram den storslagne naturen. Godt med forklaringa di på korleis du har gått fram når det gjeld utsnitt pga svarte lavasteinar hadde brote med dette landskapet kor snøen rår.
Flott forgrunn med sine lyse tonar og bua former mot midtgrunnen kor fjella som er meir ''grove'' på toppane og med den flate dalen endelaust under den tunge himmlen.
:) Tone
Avsluttet .

Et bilde som er enkelt med allikevel mektig:-)
Nydelige kalde farger,flott dybde,hele bildet viser et landskap som bergtar meg og jeg bare MÅ til Island en gang:-)
Hilsen Tone!
Kjersti E. T.

Hei

jeg synes ikke at dette lyset er så galt jeg. litt utbrendt nederst i kanten men hele landskaps komposisjonen og mektigheten gjør at det ikke legges merke til før man går å leter etter feil. landskaps bilder er ofte en smaksak og dette landskapet falt i min smak!

kjersti
Ole-Kristian T.

Flott landskapsbilde med nydelige bilder og passende format. Stemningsfullt og mykt innslag med de lave skyene som har nydelige blå- og gråtoner, som forresten hele bildet har. Vakkert :)
Anne-Lise S.

Jeg synes også dette synet var fascinerende, og stoppet flere steder for å prøve ut ulike motiver av ''det samme''. Falt ned på dette stedet og et til. Lyset kan kanskje synes ulikt på ulike skjermer, men det var ikke enkle forhold. Noe av det jeg sto og ventet på her var at lyset fra sola skulle nå akkurat kanten av det flate landskapet langt der nede og ut mot havet. Jeg synes det ga en god effekt ift. å vise fargene i landskapet mot det ellers kjølige hvite, og skylaget. Tusen takk for tilbakemeldingene! Moro at dere liker det!

Anne-Lise
Liv F. D.

Hei Anne-Lise.
Jeg synes du har fått et flott bilde med fin dybde her. Likte veldig godt de grå-blå fargene her. Vakkert dette.
mvh
Liv '')
Lene Zaria H. A.

For et landskap! Island fascinerer meg og det gjorde dette bildet også. En dag skal jeg dit. Garantert! Herlig bilde!

Hilsen Lene
Geir F.

For et nydelig bilde. Spesielt synes jeg avrundingen i bunn av bildet med forgrunnen satte en ekstra spiss på det hele. Meget bra.
-fløde-
Ingunn S.

Hei Anne-Lise:)
Synes du har et flott bilde her som kler veldig godt formatet du har valgt å bruke. Et mektig landskap i fine blå-grå fargetoner og med et glimt av sol som lyser opp landskapet under skylaget...
Skikkelig flotte fjell også som er med og gir en god dybde i bildet.
Det må være en stor opplevelse med så vakker og vill natur.

Hilsen Ingunn:)
Anne-Lise S.

Ja, det er så absolutt en minnerik opplevelse å se slikt landskap, om enn vi har vilt og storslått natur her i landet også, så er det noe helt eget med Island - mye pga fargene. Tusen, tusen takk for tilbakemeldinger! :-)

Anne-Lise
Laurberg G.

God påske Anne-Lise
Godt at se at du har trådt i de gamle nordboers og Islandsfareres fodspor. Og det er fint at se, i alternativt lys. Den slags fotos som man kun får når man venter på det rette øjeblik. Her har du været en rigtig geografic-magazinefotograf. Aldrig vælge det ordinære, men det specielle. Om det så betyder at man får vende tilbage mange gange for at få det, eller må stå og vente og fryse fingrene fast på knappen for at få det ønskede. Ret indstilling, og ret motiv. mvh. fra lau.

kan hilse fra Dorte, Vidar og Marianne samt lille monstret Daniel.
Marit O.

Hei Anne-Lise!
Nydelig bilde av et pent landskap,flott dybde og
fint format.
Lyse under skylaget er vakkert her!
Ha en fin dag :)
Mvh Marit
Trine B.

Så heldig du er som har fått fotografere på island, det er min drøm :)

dette var utrolig vakkert.. Island har bare en fantastisk natur.
Anne-Lise S.

Lau: Ja, det er fint å ha god tid når man fotograferer. :-) Takk for gjennomtenkt og god kommentar!
Marit: Du merker deg lyset under skylaget, og det var noe av det som fanget min interesse her også! Takk skal du ha for konkret tilbakemelding! :-)
Trine: Ja, helt enig med deg. Island har en fantastisk natur! :-) Takk for kommentaren! :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu