På vei mot Borgarnes på nordsiden av Borgarfjördur med Hafnarfjell i det fjerne...
Bildet inngår i albumet Island - Du store vide verden -
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger333
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_308914} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Ole-Kristian T.

Flott motiv med nydelige duse farger på hestene og på marka. Fjellene i bakgrunnen er majestetiske og flotte, med et vakkert lys. Bra bilde :)
Arild P.

Flott landskapsbilde.

Synes du viser det karrige, men flotte, landskapet det er på island på en fin måte. Hestene var en fin detalj som skaper liv i bilde. Flott lys.

Det eneste jeg synes var noe tomt var venstre del av bilde. Dette synes jeg ikke tilførte bilde noe.

Arild
Eli B.

Flott bilde av hester og landskap!

mvh Eli
Roar K.

Flotte hester i noe som ser ut til å være et heller kjølig fjell-landsjap. Jeg var ikke der så jeg vet ikke hvilke muligheter du hadde. Men her ser det ut som hestene er på vei ut av bildet. Normalt vil man ha dem slik at de er på vei inn i bildet. Men på en annen side så gir jo hestene oss en slags linje som leder blikket på de snødekte fjellene. Kanskje er det det mest interessante feltet som befinner seg mellom hestene og fjellene. Det er mulig du kunne lyst opp hestene noe og fått litt mer tegning i dem. Men pytt pytt. Fint bilde med spesiell stemning slik det er også.

Roar
Anne-Lise S.

God formiddag! :-)

Ole-Kristian og Eli: TAKK! :-)

Arild: Takk for kommentar som forteller hva du likte. Ang. venstre del av bildet: Tenker du hele veien innover på venstre side som tom, eller mente du egentlig å skrive høyre side? Venstre del har gjentagende former som på fjellene langt inne, så jeg ser den ikke som tom men som et område som skaper gjentakelse i linjeføringen.

Roar: Jeg forstår hva du mener med ''på vei ut av bildet'', antagelig fordi de har ansiktene vendt mot meg. Samtidig står disse to islendingene i ro, de er plassert slik de skal ift. komposisjonsregler (om disse følges strikt) på venstre side for å lede øyet (vi leser jo fra venstre mot høyre her i vesten) derfra og videre innover, så slik jeg så det ble dette det beste valget. Du sier jo også selv at det leder øyet innover, og da fungerer det jo greit for deg også, samtidig som de kanskje burde vært vendt noe annerledes? Hjertelig takk for kommentaren! Det er slike konstruktive synspunkter som gjør at jeg ser en ekstra gang, og kanskje en gang til, og som får meg til å vurdere et valg på nytt! :-)

Anne-Lise
Arild P.

Høyre, ikke venstre som jeg skrev...
Steinulf L.

Komposisjonen med hestene i det gyllne snitt hever dette bildet over dusinvaren. Fint bilde. Fortsatt god påske.
Helge R.

Jeg har gledet meg med Islandsbildene dine, de inspirerte til en tur med Gogle over vulkanøya i nord, utrolige farger, noe du har i dine bilder.
Her står de som hester flest med rompa mot vinden, bra
ute er det snø, snø, snø, lurer på hva som skjer med været??
:)Gorm
Anne-Lise S.

Arild: Det var høyre ja. Tenkte kanskje det. Høyre side leder blikket og ender i et forsvinningspunkt. På veien får det med seg både landskap, lys og bebyggelse i linjer som for en stor del går mot høyre og ut. Synes ikke det ble så tomt jeg, men det er øyet som ser! :-)

Steinulf: Just presis det gylne snitt! :-) Takk for positive ord! :-) To påskedager igjen! Nyt dem! :-)

Gorm: Tusen takk skal du ha, og så artig at bildene mine fikk deg til å google sagaøya. Nettopp ferdig med å lage en bildefremvisning av utplukka bilder fra dagene på Island nå i år, ''levendegjort'' gjennom musikk av Sigur Ròs, litt filmklipp og litt... Artig å gjøre noe utav dem! Været ja!? I går var det jo helt fantastisk nydelig her, mens snøen i skrivende sekund daler sakte ned igjen... Beboerne her på sørlandet lar seg lure til å tro det er vår gang på gang, omtrent hvert eneste år... ;-) He, he... Ha en fortsatt fin dag og en god mandag!

Anne-Lise
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Anne-Lise!

Et storslått landsskapsbilde fra vulkanøya.
De to islandshestene er glimrende plassert i billedruta.
Likte det godt!

Ha en fortsatt god påske i Kristiansand!
Hans-Jørgen
Anne-Lise S.

Takk for det, Hans-Jørgen! Joda, påska er god den! :-) En dag igjen så er det tilbake på jobb! :-) Energilageret er fylt! :-)

Anne-Lise
Lene L.

Flott landskap du har formidlet,fint med hestene i forgrunnen..Nydelig lys.

Lene
Arild J.

trivelig bilde med god dybde

aj
Anne Ø.

Noe tung stemning, men med lyset lenger bak i bilde. Liker bilde ditt
med hetsene her i front og det vide landskapet. Fint med grønntonen i gresset
til snøen som så vidt dekker landskapet. Hestene godt plassert i bilde og deretter går blikket til h. og bakover til de nydelige lyse fjellene.
Anbefaler dette Anne -Lise.
Anne-Lise S.

1000 takk, Lene, Arild og Anne, og en spesiell takk for anbefalingen! Den varmer! :-)

Anne-Lise
Tone A.

Hei Anne-Lise
Eit vakkert landskapsbilde kor islandshestane er faregeklattar med sine varme bruntonar mot dette vinterprega landskapet. Og eg berre undrast på kva hestane et, men skimtar noko grønt på dei to haugane bak hestane.
Flott komponert med dette steinete landskapet i forgrunnen som dannar ein bølga diagonal frå høgre mot venstre kor fjellet med lagdeleinga nedover avsluttar linja.
Midtgrunnen er prega av eit flatt landskap med nokre bergparti kor eit parti er opplyst av sola som slepp inn frå venstre. Og når eg ser nøye etter ser eg hus ved sida av fjorden.
Bakgrunnen med dei snødekka fjella med sine linjer er kontrast til resten av landskapet som er prega av meir knudrete bergparti.
Den vesle hytta i venstrekanten kunne du ha fjerna med elles eit velkomponert bilde frå Island kor hestane er ørlite mørke i pelsen.

Eg må nok sjå på denne bilde framvisninga di frå Island.
:) Tone

Anne-Lise S.

Du er så god på å kommentere, Tone, og det du skriver viser at du virkelig tar et ordentlig studie av fotografiene du ser på! Jeg kan ikke annet enn å takk for svært utfyllende synspunkter. For fullendt komp er jeg enig med deg i at ''hytta'' til venstre gjerne kan fjernes. Lot den imidlertid være i første omgang for å høre med dere her inne om den var såpass synlig at den forstyrrer det hele. Utfra det du skriver ser jeg at når bildet studeres så kan den gjøre det. Du er ellers den første til å se ut til å legge merke til både den og bygningene i det fjeren... Tusen, tusen takk for gjennomtenkt kommentar! :-)

Anne-Lise
Tone A.

Hei Anne-Lise
Takk for gilde ord Anne-Lise eg set stor pris på dei. Island har eg alltid hatt ei stor interesse for og når du skreiv at det var ein fjord der kunne eg også skimta bygningane der også.
Den vesle hytta er berre pirk men ein heng seg lett oppi den når ein følger det bølga landskapet i forgrunnen. Dessutan er alltid dine bilde så velkomponerte at eg berre må studera dei.
Her drassar me andre på diverse objektiv og du produserar bilde av høg kvalitet med Ixusen, som eg sjølv synes er heller vanskeleg å få gode bilde med.( Men sjølv har eg alltid hatt speilreflekskamera, så det må vera vanen.)
Helsing Tone som også gir ei anbefaling
Anne-Lise S.

Takk for det, Tone, og for anbefaling! Jeg prøver å utnytte ixusen til fulle utfra det jeg kan om det, og jeg jobber med et motiv utfra det jeg kan om foto. At mine bilder alltid er velkomponerte... Jeg sier bare takk, men synes selv at det gjenstår svært mye å lære, og heldigvis for det! :-) Det er nettopp å lære underveis som er noe av det interessante ved fotograferinga, i tillegg til alle opplevelser jeg får, og det er også noe av det interessante ved å studere bildene til andre fotografer, bl.a. her inne på ''dotten''!

Ha en fin 2. påskedag!

Anne-Lise
Ann T.

Hei Anne Lise - dette var et flott landskapsbilde med et vakkert lys som er kanskje spesiellt på Island. Nydelige lyse toner med farger fra grå-beige til grønn med små hestene som kontrast til dette. Flott gjort!
Mvh. Ann
Vidar S.

Dette likte jeg veldig godt. Har ingen problem med å assosiere dette landskapet til Island. Synes du får det fint frem!
:o) Vidar
Anne-Lise S.

1000 takk for det, Ann og Vidar! :-) Landskapet varierer på Island også, fra ''månelandskap'' til daler og vulkanske områder. Trær er det dog lite av, og ikke er de særlig høye de som finnes heller, så de har en vits gående som er omtrent som følger: Hva kan du be en islending gjøre dersom han går seg bort i skogen? ..... Reise seg opp...! :-) Det er så lite trær på Island at skoleunger rundt på sagaøya har som sommerjobb i feriens tre måneder å plante trær. Likevel vil det ta mange hundre år før det blir noen skog å snakke om. Fascinerende...

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu