Búðakirkja
Omlag 17.7 mil nordvest for Reykjavik ved Snæfellsnes finner du stedet Búðir; en gang bosatt av ca. 300 mennesker pga. fisket - i dag bestående av Búðir kirke, Búðir hotel, og et par spredte gårder. Området Búðahraun ble erklært naturreservat i 1977. Búðaklettur ligger midt i lavaområdet, og for 5 - 8000 år siden flommet lavaen utfra det 88 m høye krateret. Det laveste området av reservatet ligger under havnivå.

Búðakirkja ble første gang oppført av Bent Lárusson i 1703. Videre ble kirken ombygd av Steinunn Sveinsdóttir i 1848, og i 1948 ble kirken flyttet i sin helhet til der den ligger i dag. Kirken ble gjenvigslet i 1987 og er i dag en vernet kirke.

Fra Búðir kan du reise videre til Arnarstapi mot vest, til Olafsvik mot nord, eller sørøst mot Reykholt/Borgarnes/Reykjavik.
Bildet inngår i albumet Island - Du store vide verden -
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_309580} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Turid L.

Et fint bilde hvor jeg liker at
kirken er i forgrunnen med
flotte hvite fjell i bakgrunnen.

mvh Turid
Anne-Lise S.

Takk skal du ha, Turid! Det var hyggelig! :-)

Anne-Lise
Helge R.

det er rart hva forviste vestlendinger har fått til, du vekker lysten til å ta en fotosafari til øya der ute, foreløpig får jeg nøye meg med Gogle earth
fortsatt god påske fra
:)Gorm
Ann T.

Synes at dette var et veldig bra komponerte bilde. Flott med den mørke kirke mot lyse fjellsidene. Et vakkert sted!
Mvh. Ann
Liv F. D.

Kjempefin komp. Nydelig lys og fine farger i dette bildet.
mvh
Liv '')
Eva Marie P.

Kjempefint dette Anne Lise. Så bra at du legger ut historikken til kirka og stedet. Jeg syns komen din er fin, likte godt denne muren som går igjennom bildet. Den mørke kirka mot dei snøkleddefjellene og stråene i forgrunn som gjør det litt ''mykere''. Velkomponert, du er god på dette:O)
-epl
Vidar S.

Hei Anne-Lise. Lyset er nevnt... men det jeg fester meg ved er symmetrien mellom fjellryggen/toppen og kirketaket/spiret. Her er det rom for symbolik og tolkninger om man vil... Artig også med formen på portalen foran kirken som går igjen i vinduene.
Fortsatt imponert over hva du henter ut av Ixusen på det tekniske.
Liker bildet godt :o) Vidar

Anne-Lise S.

Vidar: Den som søker skal finne, noe du så absolutt gjør i din studie av dette motivet! Du påpeker lyset, men også de gjentagende formene i kirke og landskap. :-) Jeg sier bare ''takk for at du er så observant pga. at du bruker tid til å studere et foto før du legger igjen en kommentar''! :-)

Helge: Google earth er fint! Kan reise så godt som uten kostnad omkring og sjekke lokalitetene før man evt. bestemmer seg for å dra avsted... Takker! :)

Ann og Liv: Takk for at dere ''så lyset''! ;-)

Eva: Uten stråene i forkant har du helt rett i at motivet står ''hardere'' mot bakgrunnen. Muren går i en lav firkant omkring hele kirken og gravplassen, med en åpning gjennom porten i forkant, som du kan se her, og en utgang i selve muren direkte til venstre for der dette bildet ender. Fra den enden kan du vandre ned til den gyldne sandstranden med de sorte lavaformasjonene. Sett mot de hvite fjellene i det fjerne og det blå havet var det et utrolig syn! Tusen takk for fin kommentar! :-)

Anne-Lise
Jóhann Á.

Hei Anne-Lise!
Et veldig fint bilde av Búðakirkju. Viser det litt snaue landskapet og den enkle konstruksjonen i kirken. Står liksom i stil. Formen på fjellet som er gjengitt i kirkens form. Den gyldne fargen i gressen gir liv til bildet og fargene generelt er veldig subtile og Islandske! Bra fanget!

Har forøvrig sett på de andre bildene fra Island og liker de godt. Ser at dere har hatt all slags vær, og det er vanlig på Island. Under alle årstider, egentlig! Men du slipper snøen sommerstid! ;o)

I tillegg har jeg lest tekstene dine og du verden hvor god ambassadør du er for Islandsk turisme! Jeg sier takk og ástarþakkir fyrir þessar frábæru myndir og umfangsmiklar upplýsingar um landið mitt!!!

Kærar kveðjur,

Jóhann
Anne-Lise S.

Gott kvöld, Johànn! Fyrirgefðu... Èg skil ekki islenskur! Likevel forstår jeg noe av det du skriver på det flotte språket! :-) Jeg må bare takke i ydmykhet for dine flotte ord ift. å være ambassadør for islandsk turisme. Turismen er svært viktig for økonomien på Island har jeg forstått, så slik ros legger jeg meg på hjertet! Jeg har islandsk i blodet, så det er kanskje ikke så rart at jeg er betatt av landet! :-) Kommer til å reise mange ganger dit! Hjertelig takk for kommentar til dette fotografiet av Búðakirkja! Det varmer ekstra mye når det kommer fra deg som kjenner stedet!

Anne-Lise
Jóhann Á.

Jaggu ikke verst! På Islandsk åsså..!! Bra!! :o)

Det er godt å ha litt Islandsk i blodet, så det er bra! Et tips for flere turer kunne absolutt vært høsten med uendelig variasjoner i farger i lyng og mose. Forandres nesten fra dag til dag. Da er mange områder, ikke minst Þingvellir helt fantastisk!

Du er herved bokmerket, så jeg følger med! He, he!!

MvH, Jóhann
Anne-Lise S.

:-) Tja, hvor riktig det er på islandsk vet jeg ikke akkurat... :-) , men det er gøy å prøve litt...

Takker for tips om årstid! :-) Thingvellir ja. Var der i februar/mars fjor i solskinn bilde nr. 299629 og i februar i år i snøstorm bilde nr. 363373 Kan tro det er vakkert der på høsten, som det sikkert også er mange andre steder på Island på den årstida. Tenker nok det først blir en tur sommerstid, og så høst, og så... :-) He, he... Får se! Island fascinerer uansett årstid!!!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu