Svane i solnedgang
Bildet inngår i albumet Solnedgang - Alle bilder som tas i eller av solnedgang blir klisjéer, uansett, spiller ingen rolle om det er med dyr, tomtønner, himmel, hav eller annet, er opptaket gjort i solnedgang er status som klisjé sikret. Regelen er forresten også uten unntak, hvilket forøvrig er det unntak som bekrefter regelen. Av en eller annen grunn er "Elg i solnedgang" holdt for å være klisjéen over alle klisjér - tiltross for at fotografiske opptak av et slikt motiv er svært sjeldne.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1311
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_314715} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Robin J.
Klisje eller ikke. Vakkert ble nå dette med behagelig presentasjon.Mvh RJ
Håvard S.
Enig med Robin.
Vi kan liksom ikke bare ''slukke sola'' for at det ikke skal bli klisjèer.
Har vi ikke disse bildene blir andre typer bilder klisjèer.
Det er riktig at vi må tenke nytt hele tiden for å utvikle oss, men klisjèene kan aldri bli borte. Da mister vi en dimensjon, uansett hvor mye den er brukt fra før.
Synes dette er utrolig flott, Carsten.
Et gyldent øyeblikk der det tekniske er i boks!
Nydelig positur på svanen.
Den duse speilinga er prikken over i-en.
Anbefales!

Mvh. HåvardS
Geir Arne M.

Dette var virkelig flott. Dette er noe av det Østensjøvannet kan vise frem på speielle kvelder.

Nydelig bilde klisje eller ikke , de faller hvertfall i min smak.
Teknisk het topp , ikke minst den fine tegningen i det hvite. Vannets solnedgangeffekt er også flott.

mvh geir
ketil o.
Hei!
Et velkomponert bilde. Fint med det lave kamerastandpunktet. God skarphet på svanen. Sollyset som speiler seg i vannet med de varme flotte fargene gjør bildet svært stemningsfult. Speilinga fra svanen er også en tiltalende detalj. Liker bildet.
Mvh:
ketil
Kjell G.
Nydelig sak!

Om det er postkort, klisjé eller noe annet, spiller liten rolle for meg. Det ville jo være for galt om slike bilder ble devaluert i naturfotosammenheng.

Takk for i går, forresten. Og jeg som trodde du skulle pakke ned for å dra hjem!

:-)

mvh kjellg
Inger-Lise S.
Aldeles nydelig! Vakker svane i flott positur, vakkert vann med lekre fargetoner og nydelig lys.
Teknisk meget dyktig, en nytelse for øyet.

Stemplene får klare seg selv..

Inger-Lise
Nils Christian S.
Seriøs formidling som dette - får tankene bort fra alt som har med klisjeer å gjøre. Dette er etter mine begreper et fenomentalt fint bilde.
Svanen ser litt søvning ut i denne posituren - men hva gjør vel det når speilingen er fin og sollyset i vannet er eksepsjonelt vakkert.
Kjell Sigurd S.
Dette ble meget vakkert. Fin ro over posituren. Flotte farger i vannet, som jeg mistenkter er et resultat av god planlegging og timing. Bare å nyte.

Kjell S
Tom E.
Fin positur på svanen,dette ble meget vakkert.Klisje eller ikke.
mvh Tom E
Jan Inge K.
Kan jo kalle det hva man vil: vakkert er det iallefall og teknisk er det jo på topp som vanlig...
Atle Q.
Dette ble bra. Fint med den lyse stripen som kommer ned øverst til venstre og bryter litt opp i den jevne bakgrunnen.
mvh Atle
Jan Fredrik I.
Flott positur, dybdeskarphet og farger.
Personlig spiller det liten rolle for meg hvilken art som er avbildet når resultatet blir som her. Meget bra.
Takker for hyggelig og lærerik fotoseanse igår.
Mvh
Jan Fredrik
Venche J.
En nytelse å se på. Hvem bryr seg da om klisjè.

Bravooooo!

Wenche.
Carsten A.
Takk for kommentarer!

NCS: ''Svanen ser litt søvning ut i denne posituren ...'' - det er nok en misforståelse, den yppet seg kraftig overfor en kanadagås straks i forveien (Denne svanen er en bølle,. den saumfarer vannet på utkikk etter fredelige gjess som den kan mobbe). Posituren er ellers helt ordinær.

Kjell S: Fristende å skryte på seg at resultatet var så og så planlagt etc., men sannheten er at vi ble oppmerksom på svanen da den som nevnt yppet seg kraftig overfor en kanadagås - etterpå valgte den å gli over denne meget spesielle vannflaten retning mot 3 av oss som hadde gleden av å være tilstede der og da!

KjellG og Jan Fr. I: Takk i like måte, det var litt av en lysfest, for å si det slik.

MVH CA
Ole-Kristian T.
Helt fantastisk nydelig. Spesielt vakkert er lyset som reflkteres i vingeprakten på svanen. Gullfargen og linjene i vannet er også rålekkert :)
Roy H.
Veldig fint. Jeg regner med utsnittet er valgt slik for å få med speilingen?

Mvh Roy
Carsten A.
Opptaket er gjort kl. 20.08, og da er det umiddelbart før solskiven forsvinner bak landskapet på det aktuelle stedet. Antakelig har solskiven allerede vært delvis dekket - slik at man får dette usedvanlige delikat lyset.

Videre er opptaket gjort fra relativt lav standplass (ca. 1 meter over vanflaten?) og med meget lang brennvidde (700mm, dvs. 500mm+1.4x). med EOS 40D gir det et svært så trangt utsnitt. Opptaksvinkelen (og dermed også brennvidden) har veldig mye å si for hvordan vannflaten og speilingene der gjengis.

RH: Utsnittet (som i det alt vesentlige er opptaksutsnittet) er valgt for å få med speilingen ja. Svanen var på en avstand av ca. 40-50 meter, gled stadig nærmere, dette opptaket ble valgt som akkurat passe trangt. Jeg har samme utsnitt med ''bare'' 500mm, men da får det hele, både vannflate og speiling, en helt annen karakter.

MVH CA

Gro K.
Enten du tror det eller ei, Carsten, så var jeg ikke spesielt begeistret første gang jeg så dette bildet (turde ikke si at jeg allerede hatt sett bildet da du snakket om det på Ø.vannet i kveld, for jeg var usikker på hva jeg skulle si ). Men det vinner seg. Jeg ser jo at alle andre er overstadig begeistret, og lurte veldig på hvorfor jeg ikke delte entusiasmen. Men, som sagt, det tiltaler meg mere nå.
Kanskje syntes jeg vannet ble for enstonig og litt grelt ? Kanskje syntes jeg posituren ''halter'' litt (at hodet kunne vært litt nærmere høyre vinge, altså at åpningen mellom vingene ble for tom) ? Kanskje syntes jeg speilingen ble for ''grumsete'' ?
Smak og behag er ikke lett, for ikke å si umulig, å diskutere, og her skal man jo være ærlig, ikke sant ?
Men jeg gjentar at det vinner seg, og opplevelsen må ha vært fantastisk. Men

det ble da ikke så verst i kveld heller ? Sikker på at du fikk noen flotte svanebilder da også, kanskje med enda finere vann ?
Hilsen Gro.
Espen A. I.
Knall og en estetisk nytelse mer enn et vanlig fuglebilde.

mvh Espen
Svein B.
Det er ikke mange fugler som kler så godt en bakgrunn av gull, som knoppsvana. Det er likevel ett lite paradoks att knoppsvanefar er aller flottest når han er i dårlig humør... Men dette er bare vakkert, og stemningen som råder i bildet er fin.

Mvh
Svein B
Ketil K.
Det mest spennede her synes jeg er fargene og lysbruken. Det kan se ut som et motlysbilde ut fra vannet å dømme, men svanen er bare alt for godt eksponert. Så erfaren bruk av reflekslys gir et kanon resultat!
Ann T.
Alldeles nydelig! Flotte farger og godt bruk av lyset.
Mvh. Ann
Anne Ø.
Oj, så vakkert i dette kveldslyset som gir denne gullfargen mot den hvite svanen.
Nydelig speiling.
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var slående romantisk, Carsten. Tonene er svært stemningsfulle, og renheten i bildet gir en behagelig opplevelse. Jeg liker utsnittet, og drivet i vannet (fint spill i fargene der) deler bildet på et fint sted. Speilingen er også fin. Skulle det være noe å pirke på, måtte det bli overlappingen av vingen. Det gjør ikke så mye, men det hadde vært fint om hodet hadde ren bakgrunn.

vh ingebjørg
Karl Andreas W.
Flott portrett av et vakkert dyr. Lyset gjør mye av dette bildet, men sånn er det gjerne med gode bilder.

Ellers er det befriende å se et solnedgangsbilder som ikke er så fordømt opptatt av å portrettere solen/himmelen, men heller konsentrere seg om lyseffektene som dette gir her nede på jorda. I så måte er ikke dette en egentlig klisjé, etter min mening.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu