En arbeidsskisse dette. Artig å arbeide med en plan for en gangs skyld. Takk til Pål og Paul for samarbeid med foto og lys. Flere skisser kommer etter hvert. Inspirasjonen er Caravaggio. Italiensk barokkmaler som utviklet et spesielt lys i bildene sine. Temaet her er velkjent, og er gjort av mange kjente malere. St Jerome oversatte bibelen eller deler av bibelen til latin.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger574
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_316327} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Avsluttet .
Det oser barokk malukunst av dette bildet ditt.
Flott å se hvordan lyset modulerer skikkelsen.
Et selvprtrett som viser på et sett en annen tid.
Liker det jeg ser her.

Mvh
arve
Lars-Erik B.
Ser ut til at du traff spikeren på huet, med tanke på at du ville etterlikne barokke malerier. Det var det første jeg tenkte når jeg så bildet, uten å ha lest teksten. Et veldig spennende og annerledes sjølportrett, og lett av det beste jeg har sett på veldig lenge.

Lars-Erik
Avsluttet .
Bra uttrykk og komposisjon! Lyset er imidlertid litt i overkant gult etter min smak.
Ellers fint!

A
Bente K.
Så spennende prosjekt du er i gang med. Jeg vil følge med og ser frem til flere bilder. For meg synes det som om har du kommet langt allerede i det du selv kaller ''skisser''. Barokk-maleriuttrykket ved hjelp av lyset har du funnet, men litt i overkant med gult/rødt blir det på min skjerm.
Bente
Espen Gresvik S.
På min godt kalibrerte skjerm ser dette veldig bra ut. Etter å ha tilbrakt noen timer med å se på renessansemalere i Hungarian Fine Art museum, må jeg si at det er akkurat slik bildene ser ut. Bortsett fra at motivene der var særs religiøse. Som selvportrett skiller jo dette seg virkelig ut i mengden.

egs :)
John-Tore G.
Takk for kommentarer! Min tilbøyelighet for å overdrive fargene kommenteres også ser jeg. Forsøker å dempe meg litt faktisk, men klarer ikke motstå fristelsen hele tiden:-) HYggelig at dere liker denne stilen. Ble inspirert av en studietid til Roma hvor rennesansen sto i fokus. Her er det som nevnt Caravaggio med ''lys igjennom'' prinsippet jeg har forsøkt å få til.
Takker:-)

mvh John-Tore
Helene L.
Kariasma! Det var det første jeg tenkte da jeg så dette bildet. Det har karisma.
Anne Kari Berg K.
Veldig godt laget. Dyktig lyssatt. Veldig, veldig godt laget - selv om jeg ikke helt forstår poenget med å gjenskape barokkmalere med fotografi...




mvh Anne Kari
Geir B.
Dette var et fantastisk bilde:

Lys-setting, fargetoner, toneforløp, ansiktsuttrykk, komposisjon - helt glimrende formidlet.

Dette var meget inspirerende.

mvh
Geir
Fredrik S.
Målløs!! ANBF
Johan S.
For meg var dette helt rått! For et lys du har satt. Fargen på det minner om flere maleres arbeider. Motivet er flott; uttrykksfullt og sterkt og prikken over i'en er at det er et selvportrett.

Har du gjort det med en lampe/blitz?

mvh
Johan
John-Tore G.
Du verden. Hyggelig med slike reaksjoner såpass lenge siden jeg la det ut da:-)
Må bare si tusen takk!

mvh John-Tore
John-Tore G.
Johan Stub: Ja, er gjort med studioblitz
Takker
Kristoffer L.
Det er absolutt tilløp til Caravaggio-stemning her, men jeg synes kanskje bildet virker litt ''overbehandlet''.

Med det tenker jeg bl.a. på de litt for mettede fargene. Av kantene på arkene nederst til venstre kan det se ut som om det også har vært brukt litt for hard USM (eller liknende). Jeg kunne gjerne ha tenkt meg å se skyggene noe lettet opp, spesielt på høyre del av ansiktet/hodet og kroppen/armen. Slik det er nå, forsvinner konturene vel mye. Og så er det hodeskallen - er den nødvendig? :-)

Dette ble mye på en gang, men du er altså inne på noe her som du gjerne kunne jobbe videre med for å perfeksjonere. Jeg vil også si at jeg synes posituren, uttrykket, bekledningen og komposisjonen alle utgjør fine elementer i bildet.

Du burde forresten ta en titt på Mons Emil Christensens parafraser: http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_fotograf.cgi?brukerid=47942

- Kristoffer


Helge R.
et bilde jeg stadig kommer tilbake til, et blinkskudd, anbefales
:)Gorm
Avsluttet .
Ett meget maleriskt portrett...du har fanget noe av de gamle mesterene her...lyset...fargene..likte også utrykket på modellen, (dvs. deg) det gjorde også mye av bildet, ja dette ble virkelig bra! mvh Ulv
John-Tore G.
Takker og bukker:-) Dette er etter min mening på ide-nivå, og kan utvikles videre. Det er nytt for meg å arbeide på denne måten:-) Kunsthistorien gir meg svært mange ideer. Kristoffer, takk for relativt grundig gjennomgang og analyse. Hodeskallen hører med. Tror den fungerer som Memento mori. Takker forøvrig for linken. Likte det jeg så der ja:-)
Gorm og Ulv, tusen takk, og hyggelig å høre fra dere her inne:-)

mvh John-Tore
John H.
Hei
Meget bra. Her vil jeg fremheve lyset, skarpheten, øynene og kameravinkelen. Et portrett der det meste stemmer. Har ingenting å pirke på. Modellen er jo også med på å gjøre dette til ett flott portrett med sin karakter.
John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu