Sydney Opera House
Australia, og kanskje verdens, best kjente arkitektur ligger i Sydney og er noe man bare må se. Enten man elsker eller misliker Operahuset, er det en utfordring å ta bilder som har en viss form for interesse utover turistalbum. Jeg er på langt nær fornøyd, men jeg har gjort et hederlig forsøk på å ta noen bilder som skal kunne brukes i reiseskildringer, men som ikke er ment å være kunst.

Jeg ønsker kommentarer og spesielt med tanke på hvordan ta gode bilder til reisereportasjer.

Se også bilde nr. 4788 og bilde nr. 4787
Bildet inngår i albumet Australia -
Utstyr
  • Canon EOS 500n
  • EF 28-80
  • Blender-
  • FilmtypeKodac Gold 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger150
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_3223} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .

Det var kanskje litt dårlig kontrast, og himmelen ble litt teksturert. Dette kommer vel muligens fra scanneren? Jeg har nemlig opplevd å få dårlig skarphet/kontrast/farger med min flatbed scanner + at du tydelig ser scannerens begrensning innen fargegjengivelse.
Avsluttet .

Har selv forsøkt å få bra bilder av dette bygget, samt Harbor Bridge - uten selv å få til det du også er på jakt etter - spennende vinkler og utsnitt. Det jeg hadde mest lyst til var å få til et bilde der jeg fikk med både operahuset og broen - de ligger så nært hverandre, men dog (fant jeg ut da) så vanskelig å få inn på samme bilde. Du har forsåvidt gjort en grei innsats med å ramme inn operabygget her med de steinene, men problemet her blir at du ikke ser hvor bygget ligger i forhold til downtown Sydney. Hadde du gått lenger til venstre ville du ha fått med parken som ligger like til høyre for bygget samt noen av de høye moderne bygningene (men du ville antakelig ha måttet stå midt ut i vannet under broen for å få den beste vinkelen). Uansett ville du likevel kun få et bilde av operahuset - slik man har sett det på TV tusen ganger. Nei, for å få noe 'utover turistalbumet' ville jeg anbefale å gå MYE nærmere og heller forsøke å fokusere på noen av de spesielle arkitektoniske detaljene bygget er smykket med. Tror du kunne få en del artige perspektiver ved å gå nær med en god vidvinkel, f.eks. en 24mm. Jeg skal se gjennom mine bilder igjen og se om det er noen der som er verdt å legge ut, om ikke annet for en diskusjon om dette utrolig stilige bygget.
Carsten A.

Som vist har bildet et ganske kraftig rødbrunt stikk, som det skulle være lett å fjerne i en billededitor, selv av enkleste slag, før bildet ble lagt ut. Kontrasten er vel heller ikke spesielt godt tilpasset her.
MVH CA

Åse G.

Til Emil og Carsten: Takk for kommentarene. Bildet er egentlig sylskarpt (bortsett fra venstre sten) med klare fine farger på himmel, hav og sten. Jeg ser at bildene mine blir veldig dårlige når jeg skanner de inn og legger de ut. Jeg trenger virkelig å lære meg å editere og bruke bildebehandlingsprogram. Igjen takk for kritikken, det trenger jeg massevis av. Ha en fin dag (selv om det regner) hilsen Åse
Åse G.

Til David: Takk for kommentarene. Artig å høre fra en med samme erfaring. Jeg er enig med deg at det hadde vært spennende å se mere av selve byen med høyhusene sammen med Operahuset. Jeg lette litt og fant at jeg har et slikt bilde (tatt midt ute i fjorden fra båt) men jeg er ikke helt fornøyd med fargene på dette bildet (himmelen er for grå). Jeg fant også et bilde hvor jeg har med både brua og Operahuset, faktisk også et ganske fint bilde (men også her er fargene litt ''blasse''. Jeg skal prøve å scanne de og se om jeg kan gjøre noe med dem, kanskje de gjør seg i svart/hvitt? Jeg legger de ut, og det hadde da vært fint om du fant dine Operahus bilder også, så kunne vi sammenligne.

Jeg har en s/h film jeg ikke har fremkalt ennå med nærbilder (vidvinkel 28mm) av Operhuset hvor jeg håper jeg har fått fram de fine linjene og mosaikken i taket. Da det regner i dag kan det kanskje være på tide å få fremkalt den filmen ...

Igjen tusen takk for kommentarene, og spesielt med fokus på reisereportasjer som er min hobby. Ha en fin dag - hilsen Åse
Åse G.

Til David: Se bilde nr. 4831 og bilde nr. 4833

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu