HDR
Hei, prøver meg på HDR, hva kan gjøres bedre? trenger kritikk
Utstyr
  • Canon 40D
  • Sigma 18-50 2.8 EX Macro
  • Brennvidde29mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger216
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_330583} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .

Hei
Jeg har lenge tenkt på HDR til mine landskapsbilder, men har ikke fått tid til å prøve det.
Det enesete som jeg kan si om dette bildet, er at motivet er ikke det rette. Så tidlig i læringsprosessen ville jeg begynt på motiver med enkle motiver med mye mindre innhold.
Her blir det for mye å forholde seg til. Men, det var bare min tanke omkring temaet. Håper å få tid en gang til å ta dette nærmere i ettersyn.

mvh arild
Frank N.

Takk, skal ta det til etterretning, morro og prøve seg fram
Johan Mathis G.

Enig med Arild, også lurer jeg på om dette er håndholdt?
Endel uskarpe som er typisk for håndholdt hdr...
Prøv et motiv med renere innhold til å begynne med, og lykke til.

Mvh

JMGaup
Vidar H.

Hei

Nå har jeg ikke prøvd mye på HDR, men skal det være et poeng, må vel det være store kontraster i bilder (noen veldig mørke og veldig lyse partier). Det er vel ikke tilfellet for dette motivet. Punkt 2 er at alt må være i ro, både kamera og motiv.

mvh
Vidar H
Rolf-Arne V.

Enig i det Vidar skriver her - du MÅ ha et stativ, og av erfaring er det veldig vanskelig å få trær og gress til å stå heelt stille på 3 eller flere bilder.

Veldig mye av poenget med HDR er jo dette med å fremheve både de lyse og mørke delene av motivet (f.eks himmelen og skygger), og det er noe du bør tenke på når du komponerer bildene.
Skal med en gang innrømme at jeg selv ikke er noen ekspert men har eksperimentert med HDR et par uker nå, og opplever det som vanskelig men får det til nå og da :-)

Bildet ditt er greit men hadde ikke trodd du hadde brukt HDR om ikke tittelen avslørte det. Jeg ville forsøkt med en mer ''dramatisk'' vinkel på bygget for å fremheve forfallelsen.

mvh
Rolf-Arne
Frank N.

Tak for tilbakemelding, ser ut til at jeg må¨ får meg nytt stativ, billigtype det jeg har, har også brukt timer til å ta bilde, + felt opp speilett
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu