''Ut mot havet''
Utstyr
  • Canon
  • 80-200 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger269
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_333328} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Anette G.

Veldig orginalt og utrolig vakkert. Anbefaling fra meg.
Kjell F.

Hei Helge.

Som vanlig leverer du topp kvalitat. Anbefaler dette.
Vi treffes ihøst, hører du skal til Hamarøy!

Mvh Kjell Fredriksen
Helge H.

Hei !

Takk for tilbakemelding.

mvh

Helge
Heidi Kvale U.

Kjempelekkert! :)
Anne-Lise S.

Vakker abstraksjon dette, med fine farger som står godt sammen, og gode strukturer. Dersom fuglen må være med, noe den absolutt ikke behøver, så synes jeg den burde plasseres mer i det gyldne snitt. Ellers gode farger som henger godt sammen, og der disse i seg selv har symbolsk verdi:

GRØNT
har en beroligende virkning. Den vekker assosiasjoner til det jordiske, gress, fruktbarhet, vekst og vår. Grønt er vårens og håpets farge. Ordet grønn stammer fra ordet gro. Kvinnene i Egypt sminket øyelokkene med grønt for å feire det spirende livet etter Nilens oversvømmelse. Johannes Døperen er grønnkledd. I Gresk mytologi er det fargen til kjærlighetsgudinnen Venus. Grønt er Allahs farge siden profeten sees i naturen og ikke i menneskelig form. I ørkenen betyr det grønne vann og liv. Tekstiler som benyttes i operasjonssaler er grønne. Nødutganger er merket med grønt. Grønt trafikklys betyr ''kjør!''. En som er flink med planter har ''grønne fingre''. Vi henter inn det grønne glitrende tre når det er som mørkest på vinteren for å styrke håpet om vår. Vi kan si ''grønn er min barndoms dal'' når vi har gode barndomsminner. ''Å være grønn'' eller ''grønnskolling'' betyr at man er uerfaren. Vi kan være grønne av misunnelse eller sjalusi. Et grønt parti har miljøvern som hovedsak. Når de grønne partiene gjør det bra snakker vi om ''en grønn bølge''.

BLÅTT
er himmelens farge og har en kjølig og alvorlig karakter. I det gamle testamentet representerer en dyp blå farge Gud Fader. Madonna, himmelens dronning, har i kristen kunst nesten alltid en kappe som er blå. Blått er ved siden av purpur en farge for konger. Ordensbånd er som regel blå, f.eks. Englands hosebånd, Danmarks elefantorden, Sveriges serafimerorden, eller frankrikets helligeåndsorden. I Gresk mytologi er himmelgudene; Zevs, gudenes konge, hans kone og søster Hera, og deres sønn Hermes; forbundet med blått. Hermes ble i Rom kalt Merkur og ble med sine vinger på føttene et symbol for handel. (Derav blåruss på handelslinjen). I Islam symboliserer blått eller turkis det Islamske trossamfunn og brukes derfor ofte i dekor på moskeer. I Kina forbindes blått med udødelighet. Flagget til De Forente Nasjoner har en blå bakgrunn. Blått symboliserer fred sannhet og samarbeid. Kaldtvannskranen er merket med blått. En usikker framtid er i det blå. En tur ut i det blå betyr at målet ikke er bestemt på forhånd, veien blir til mens du går. Å være blåøyd betyr at man er godtroende. I vår tids politikk betyr blått konservativ. Kjøtt av god kvalitet får et blått stempel (egentlig blåbærsaft)

PURPUR
ble opprinnelig laget av purpursneglen ''Murex''. For å farge 100gr. garn trengs det
200 000 snegler. Fargen var derfor svært kostbar, bare brukt av konger, prester og dommere. I den romerske republikken hadde togaen til overklassen striper i purpur, mens keiseren bar en purpurfarget kappe kantet med gullbånd. En nyfødt baby kunne tulles inn i et purpurfarget klede for å sikre framgang og suksess. Kardinalene i den katolske kirke kler seg i purpur. Dommere har purpurfargede slag på kappen. I dag fremstilles fargen kjemisk og er derfor ikke så kostbar.

BRUNT/GRÅTT
kan assosieres til jord og aske, nøysomhet, ydmykhet og askese. Økologiske matvarer emballeres ofte i grått og brunt.

Ønsker deg en fortsatt flott helg! :-)

Anne-Lise
Ann Kristin S.

Dette var kreativt og flott. Sier ikke så mye mer enn at dette kunne jeg hatt på veggen - og det sier vel alt. Artig å lese Anne-Lises kommentar om alle fargene - interessant.
Mvh Ann Kristin
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Helge!

Dette er annerledes og flott.
Likte det umiddelbart.
Kunne gjerne hatt det i storformat på veggen ja.
Synes fuglen(måken)hører med.
Gir meg noe, kan se lenge på det.

Oversender derfor en smultringos på strak arm.
Hans-Jørgen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu