Morgensolen titter over åsen og lyset er mykt denne julimorgenen ved 07.40 tiden. Ingen joggere, ingen biltrafikk, ingenting annet å høre enn naturens egne lyder. Midt i det kaotiske på vannflaten - en vakker og hvit vannlilje som skaper ro og helhet...
Bildet inngår i albumet Blomster og planter -
Utstyr
  • Olympus SP-570UZ
  • -
  • Brennvidde26mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetISO-64, eksponeringskompensasjon -2
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_333376} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Jóhann Á.

Hei Anne-Lise!
Likte formatet og utsnittet. Fin ekspnering med flott lyssetting. Bra det her!

MvH, Johann
Avsluttet .

Trivelig bilde, fint lys, passe kontrast, fin plassering av blomsten i forhold til blomsterbladene
Odd E. k.

Hei Anne-Lise!

En flott skildring av morgenstunden, der bare du og rosen er tilstede. Et svakt lys inn på bladene, der liljen kommer klart tilsyne med sine vakre hvite kronblad. Aksene er kotiske, men det stille vannet holder alt på plass og skaper en fin harmoni. Flott fanget Anne-Lise.

Ps: Skulle gjerne sett en versjon der bladene er lysnet opp noe og med mer farger, da skyggepartiene er litt for mørke!

Ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Avsluttet .

Et enkelt fint bilde,men med masse detaljer.
Det som hever dette bildet for min del er alle stråene som stikker opp og som lyset spiller i,det gjør det til et anderledes vannliljebilde.
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.

Jòhann og Kjell: Takk for fine kommentarer! :-) Hyggelig å høre at dere liker dette! :-)
Odd E: Takk for utfyllende tilbakemelding! :-) Lysne bladene og mer farge, mørke skygger. Tenker du da på de mørkere områdene på bladene? På min skjerm sees detaljene godt, men det er mulig den er lysere enn din?
Tone: Jeg er enig med deg! Det er nettopp kompinasjonen av former, lys, kaos og den roende liljen som gjorde meg oppmerksom på seg selv som motiv! :-) Takk skal du ha for detaljert betraktning! :-)

Fortsatt god lørdagskveld!

Anne-Lise
Thorbjørn R.

Dette fungerer meget bra, synes jeg. Flott farge på både vann og blader. Stilkene danner et fint, visuelt mønster. Og vannliljen er det nødvendige blikkfanget - og dessuten fint plassert i billedflaten.

Mvh Thorbjørn
Magnus G.

Hei Anne Lise!
Enkelt og fint bilde med et vakkert lys. Jeg likte godt komposisjonen med vannliljen fint plassert i bildet, og bladene som lager et mønster over bildeflaten.

Mvh
Magnus D. Grande
Terje M.

Nydelig bilde. Stemningsfullt.

Mvh
TerjeM
Avsluttet .

Hei Anne-Lise
Det jeg først legger merke til i bilde ditt er rotet. Det er vanskelig å finne gode motiver av slike dammer som inneholder så mye.

Men redninger er perfekt. Med vannliljen finner jeg et godt holdepunkt som binder det hele sammen til et severdig bilde. Bildet hadde haltet litt om jeg ikke på venstresiden også finner et oppbrudd med det brune bladet som et godt referansepunkt nr.2.

Bra utført med den dyp mørke blåfarven.

mvh arild
Lars-Anders M.

Tror kontrasten er for høy her. Faller ikke i smak hos meg. Ok.
mvh
LAM
Per Einar G.

Jeg likte godt formatet og omramming, kontrastrikt med god skarphet, jeg liker også blåtonene og kan godt venne meg til det som kan virke rotete i form av alle stråene i bildet. Dempingen med vannliljen i bildeflaten skaper ro og gir et bra helhets-intrykk.

Mvh

Per E.
Anne-Lise S.

Thorbjørn og Magnus: Så fint å høre at dere synes dette fungerer, og at dere forteller hva som gjør det, også! :-) Takk! :-)
Terje: :-)
Arild: Du ser rot, du ser ro, og du ser hva som skaper ro! :-) Da ser du akkurat det samme som falt meg for øyet da jeg var ved vannet! :-) God, detaljrik betraktning! Takk!
Lars-Anders: :-) Er veldig glad for at du, til tross for at dette ikke faller i smak hos deg, forteller meg det, og at du ikke bare klikket deg videre! :-) Takk for at du stoppet opp! :-) Det er gjennom både ros og ris at jeg som fotograf kan klatre videre, ikke sant! :-)
Per-Einar: :-) God forklarende tilbakemelding! Tusen takk skal du ha! :-) Fint at også du ser dempingen av kaoset med vannliljen. Da vet jeg at det fungerer! :-)

Ønsker dere en fin søndag!

Anne-Lise
anders s.

god dag anne lise
synes dette ble et pent bilde
likte spesielt godt kontrastene i bildet fra det mørke vannet,til den hvite blomsten
mvh anders
Anne-Lise S.

Det er hyggelig å høre, Anders! :-) Takk for at du fortalte meg hva du synes om bildet! :-)

Anne-Lise
Avsluttet .

Stilig.

Har tatt en titt på de andre bildene dine også. Du er virkelig inspirerende. Får bare lyst å løpe ut ta bilder med en gang.
Ole-Kristian T.

Hei Anne-Lise, dette bildet synes jeg rett og slett er vakkert! Det som slår meg her, er at det er en nydelig ro i bildet, representert særlig ved den ene, vakre, hvite vannliljeblomsten som står der og absorberer det vakre lyset. Det at bildet er såpass mørkt, bl.a. det mørkeblå vannet og de mørkegrønne bladene, understreker også denne roen. Kontrasten er alle de lyse sivene som står opp av vannet og skaper en viss uro i bildet. Denne uroen synes jeg allikevel bare er en fin kontrast til resten av bildet, og gjør aldri bildet for rotete i mine øyne. Plasseringen av blomsten synes jeg er helt topp. Et stort pluss for det ene rødgule bladet i venstre del av bildet, som både balanserer mot den hvite blomsten pluss lager en skrå fin linje mellom bladet og vannliljen. Utsnittet synes jeg er topp, og til slutt litt ekstra kred for delikat ramme, der du tar igjen fargen fra vannet i den nest innerste rammen. Det var utsøkt. Bra Anne-Lise!

Anbefales!
Øyvind S.

En vanskelig øvelse du har begitt deg ut på her Anne-Lise, med så mye gjentagelser i stråene og lyset som fremhever disse mot vannlinjen som er godt plassert i billedflaten, synes du har fått frem et fint motiv tross disse utfordringene, ville lagt til litt sort i gråtonene i bildet for å dempe stråene en smule, kun min betraktning dette....formatet kler utsnittet meget bra... liker dette godt...
mvh Øyvind
Anne-Lise S.

Jeanette: :-) Å bli inspirert, eller å la seg inspirere... Det er vel mye av det som ligger til grunn for oss som liker å fotografere! :-) Tusen takk for fin kommentar, og takk for at du delte dine tanker med meg! :-)
Ole-Kristian: Din detaljerte og gode tilbakemelding er til stor nytte for meg ift å se hva du synes fungerer, og til min videre fotografering! Tusen takk for både betraktninger og anbefaling! :-)
Øyvind: Ja, jeg må innrømme at jeg sto en god stund og betraktet dette synes før jeg forsøkte meg på noen utsnitt. Falt til sist ned på dette da jeg, som deg og flere før deg, så gjentakelsene i stråene, linjene som bladene lager og vannliljen som skaper ro i kaoset. Tusen takk for tips om sort i gråtonene. Skal se på det så snart jeg har tid sammen med andre gode tips jeg har fått her! :-)

Godnatt, og ha ei flott uke 34!

Anne-Lise
Håvard S.

Hei Anne-Lise!

- Som en soldat som må tråkke varsomt for å unngå minene...
- Labyrinten kan være vanskelig å finne vegen ut av...
- Ensom og annerledes...
- Bak murer og gitter...
- På veg mot ukjent farvann....

Dette er noen av tankene som falt inn!
Rent bildemessig et meget god komponert bilde der kontrastene fra de spisse stråene til den myke vannlilja.

Mvh. HåvardS
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg syns det er flott med vannliljen og miljøet omkring den. Speilingen av den er prikken over i`en. Severdig også med vannliljebladene.
Det som i mine øyner forstyrrer litt er alle stråene som eg syns ødelegger litt av harmonien her. Ellers et fint lys i bildet, og bildet er bra eksponert.

Mvh Inger Anne
Anne-Lise S.

Håvard: Dine tolkninger av motivet varmer mitt hjerte! :-) Takk!
Inger Anne: Tusen takk for god tilbakemelding! Ser du ikke fant roen helt...

Anne-Lise
Bjørn-Inge B.

Hei Anne-Lise

Fint komponert bilde. Likte blåtonen i bildet. Stråene gjorde bildet interesant og vannlinjen var virkelig pikken over i-en i denne sammenhengen.

Likte dette!


Mvh
Bjørn-Inge
Avsluttet .

Hei! Syntes dette fungerte fint, liker lyset, og kompen er fin. Fint med den enslige rosen som lyser så fint opp i bildet. Liker at det er såpass mørkt, fin stemning syntes jeg. Mvh Liselotte
Avsluttet .

God stemning i morgenbildet med dype blåtoner Anne-Lise.
Går tilbake flere ganger så blir det lysere og lysere.
''Stråene'' gjør det litt spennende.
Med hilsen fra Eivind 8~))
Liv F. D.

Hei Anne-Lise
Utrolig flott dette bilde av vannliljen på det mørke vannet. Nydelig presentert.

mvh
Liv '')
Tove H.

Et bilde jeg måtte studere flere ganger. Litt kaotisk først. Men roen senket seg, om enn ikke helt!. Syntes også det var for høy kontrast først. Der har jeg også endret mening. Et bilde som jeg både liker, fordi det utfordrer - og ikke liker - fordi vannliljen strever med å gi nok ro til kaoset rundt - de konkurrerer. Kanskje er det det som er meningen - og da har du isåfall lykkes.
Hilsen Tove
Anne-Lise S.

Moro at du liker det, Bjørn-Inge! :-) Thank U for passing by! :-)
Liselotte: Takker så mye! :-)
Eivind: :-) Så flott da, gitt! :-) Takk! :-) Og du? Litt er mer enn ingenting! :-)
Liv: Så flott at du synes det! :-) Hjertelig takk for anbefaling! :-)
Tove: Dine betraktninger er veloverveide! Setter pris på at du deler dem med meg! :-)

Regntung kveldshilsen,
Anne-Lise
Hans-Jørgen H.

Go regnkvellen Anne-Lise!

Har sett på det noen ganger, men har dessverre ikke funnet roen til å skrive før nå. Hektiske tider....
Men det har ligget der i bevisstheten, og det kom for meg senest i dag da jeg kjørte sydover fra jobb.

For meg ligger det en sterk symbolikk i bildet, som jeg merker jobber inni meg. Har et budskap, men kan samtidig tolkes vidt.
Håvard er absolutt inne på noe....

Ser for meg et tilsynelatendde smadret liv der veier synes stengt og alt virker kaotisk...
Den vakre hvite lilje er mennesket og dets enorme egenverdi og skjønnhet.
Alle stråene er gitter og stengsler, skuffelser, tap.....et knust speil...et knust speilbilde.
Hvordan finne veien ut av dette kaos og destruktivitet?
Er så mange som dessverre har det slik....
Er så viktig å minne hverandre på vår egenverdi, skjønnhet og muligheter når livet broker seg til.
Se bare på liljen hvor vakker den er og hvilken fryd for øyet.
Sterkt dette Anne-Lise. ....

En koselig kveld!
Hans-Jørgen
Mia Marie W. P.

Hei Anne-Lise.

Dette må være noe av det vakreste jeg har sett!!!!
Dette skulle jeg gjerne hatt på veggen gitt;-))

Jeg er stum av beundring!!!
;-)
Hilsen Mia
Anne-Lise S.

Hans Jørgen: :`-) Når ord blir fattige... Du har lest bildet akkurat slik jeg mente det, og jeg sitter her ganske så målløs tilbake over å ha truffet deg så direkte, som jeg tenkte det selv. Dette er første gang en ''seer'' har lest et fotografi 100 % lik mitt innhold var ment.... Jeg takker ydmykt! :-) Ja, du har helt rett i at Håvard var nært innpå han også!

Mia: Hva kan jeg si... Å treffe et annet menneske med et foto slik du nå sier at dette traff deg, gjør meg tom for ord! Takk...! :-)

Anne-Lise
Ann T.

Hei Anne-Lise, dette er et utrolig flott bilde av vannliljen på det mørke vannet. Liker hva du sier om stemniningen du opplevde også. Meget vakkert og nydelig presentert!
Mvh. Ann
Anne-Lise S.

Tusen, 1000 takk, Ann! :-) Det er hyggelig å høre at det når frem! :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu