Svalbard 2008 Hvalross II
Opptak på Forlandet i juli 2008.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1175
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_336052} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Robin J.

Meget bra oppbygging av bildet med hodet runding i øvre kant. Og så nært og skarpt. Meget flott bilde dette. Mvh RJ
Trond L.

Skarpt og flott med gode detaljer. Hadde vært ok med litt mer data fra fotograferingen.
anders s.

god dag carsten
rene trønderbarten dette her:-)
og skinnvest har den også:-)
synes dette ble et pent bilde av hvalrossen
likte godt utsnittet
mulig litt mer dof hadde gjort seg, slik at øyene ble 100% skarpe,men det var kanskje ikke det som var meninga med dette bildet?
mvh anders
Leif Egil H.

Hei Carsten

Dette var meget flott, jeg antar det er samme Hvalrossen som på tidligere bilde?
Flott lys, skarp og fin front, dus og fin bakgrunn.
Sikkert en flott opplevelse.

Leif Egil
Ole Petter .

Veldig fint bile av hvalross,trønderbart ble nevt ja:-)
skarp fine detaljer.

Mvh
Carsten A.

Takk for kommentarer.

TL: Tekniske data har vel ingen betydning for vurderingen av bildet, men det er ellers bare å lese EXIF-data. Om du ikke har noen annen måte å lese EXIF-data på, så laster du ned Irfan View (med suppleringsmodul for EXIF) - www.irfanview.com - det er ellers et program som er skikkelig nyttig til mangt og meget (og er gratis). Etter å ha lastet et ned et FOTOdotNO-bilde tar du det enkelt inn i Irfan View, bruk ''Information''.

LEH: Tja, tror ikke det er den samme, det var flere som kom relativt nær (men ikke nærmere enn at dette er et utsnitt fra opptak med 420mm brennvidde). For min del satt jeg antakelig der i strandkanten en times tid eller kanskje mer, og flere dyr var innom for å ''befeste'' at dette nysgjerrige dyr. Kollosale fettberg dette, egentlig farlige er de ikke, med mindre man stiller seg mellom dyret og sjøen eller mellom voksen og unge. Men selv isbjørnen har respekt for dem, en hvalrosshan kan kverke en isbjørn, mens isbjørnen på sin side ikke klarer å klore eller bite seg gjennom hvalrossens ca. 5 cm. tykke lærhode. Hvalrossunger kan dog være utsatt.

MVH CA
Stig S.

Imponerende oppsyn på karen! Henger meg litt opp i at øynene ikke er i fokus, uten at det egentlig har noe å si for helheten her. Forbilledlig rent teknisk. Hvor langt unna er du?

--stig--

Carsten A.

SS: Neimen om jeg er sikker på avstanden, har er det bare litt utsnitt på sidene (ikke i høyden), men brennvidden er altså 420 (300+1.4x) med 1D Mk.III. Og trynet med barten ligger faktisk ganske langt i forkant av øyene, og jeg vil ikke ha noe kompromiss her, barten MÅ være skarp.

MVH CA
Tom T.

Hei Carsten

Jeg er stadig like imponert over hva du får til med ''verktøyet'' ditt.

En meget fasinerende type dette. Og en nesten utrolig detaljerikdom du har fått frem her.

Mvh
Tom
ingebjørg fyrileiv g.

Bildet er helt klart tett innpå, og jeg lurer på om det blir litt vel tett i toppen uten å være helt sikker i min sak. -Det gjelder forøvrig også skarpheten på øynene, jeg mener å se at jeg ikke ser helt skarpt der!? Spesielt det venstre øyet plager meg litt. Ellers er det trøkk i de gule toner, og de rødglødene øynene fenger.

vh ingebjørg
Karl Andreas W.

Flott bilde, og hakket hvassere enn det første hvalross-bildet du la ut tidligere.

Nå vet jo du sikkert selv at jeg er en god del hakk under deg hva ferdigheter angår. Så du får ta disse få punktene med en klype salt:

1) Dette er et bilde med sterke symmetriske egenskaper. Jeg ville forsterket disse ved å rette opp den lille skjevheten i det store beistet. Altså, rotere bildet med klokka slik at det fremstår i vater i forhold til dyret. Jeg tviler ikke på at horisonten var i vater, men dyret er det ikke. Ikke helt.

2) Også med utsnittet ville jeg forsterket den symmetriske effekten ved å ha like lang avstand fra dyret til venstre kant, som fra dyret til høye. Slik det foreligger nå har du en anelse mer luft til høyre i bildet (veldig lite, men merkbart), sikkert fordi det er her hvor kroppen går innover i bildet, men jeg synes ikke det er helt vellykket - nå er det nemlig en *ørliten* forskjell som forstyrrer litt. Om du derfor ikke har mer å gå på til høyre, ville jeg heller ha kuttet litt, slik at det samsvarer med avstandet på den andre siden.

Vet ikke helt om jeg fikk fram disse to punktene klart, men forhåpentligvis skjønner du hva jeg mener.

For meg (og jeg snakker bare for meg selv, jeg vet at du alltid tenker nøye igjennom disse tingene når du tar bilder så jeg har ingen grunn til å tro at du ikke har tenkt på dette selv om kommet fram til noe annet) ville en rettelse av overnevnte punkter forandret et fantastisk bilde til et totalt perfeksjonert bilde.

Til slutt kan jeg bare bøye meg i støvet for at du faktisk har klart å ta et sånt bilde av dette monsteret. Jeg er særlig imponert over "nærheten" du har fått fram med lav bildevinkel - selv om jeg regner med at du har stått et stykke unna? :)

Som andre har nevnt, hadde det vært spennende om du ville dele teknisk info.



Carsten A.

KAW: Vel, jeg har jo tenkt over de tingene du peker på under 1) og 2), men det førte uansett frem til den presentasjonen som er vist her.

Nærhet til hvalross i strandkanten er egentlig ikke så veldig vanskelig. Her lå en middels stor gruppe hvalross på land - en sand/grusstrand på Prins Karls Forland (langstrakt øy vest av Spitsbergen). Noen av dyrene holdt seg som vanlig ute i sjøen like utenfor stranden. Hvalross er meget nysgjerrige dyr, så dersom man setter seg rolig i strandkanten (her med kamera på stativ og 300mm brennvidde) og ikke mellom flokken og sjøen, er sjansen for at et nysgjerrig eksemplar (eller to, flere) kommer svømmende bortom for å betrakte den raringen som sitter der på vent. Og det skjedde flere ganger, det eneste problemet var at de noen ganger var alt for nær i forhold til brennviddem. Til det kommer så jeg satt i le av flokken på land. Hvalross, og særlig hvalrossflokker, stinker noe aldeles fabelaktig, dels er det en særegen urinlignende kroppsodør, dels slipper de nærmest ustoppelig ut illeluktende "luft" i begge ender (rap og promp). Men kraftig stank hører jo med mange steder i naturen.

Når det gjelder "teknisk info" så er det min meget bestemte mening at det aller viktigste er hvordan man innretter seg for å få et opptak som dette, og det har jeg beskrevet. Som man ser av bildet var lysforholdene ikke vanskelige, og selvsagt sitter man der med kamera på helst lavt stativ. Akkurat hvilken blender og tid etc. som er brukt er totalt uinteressant. Men det er altså en forutsetning for et bilde som dette at man sitter rolig ganske lenge i skvalpesonen - da må man ha fottøy og klær som tåler det - mao. vanntette saker. Og så må man passe på, og rette opp, stativet absolutt hele tiden - et stativ som står i vann med bølger rundt seg på grusgrunn velter i løpet av sekunder om man ikke passer på som en smed.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu