Nina le mermaid
Bildet tatt i sommer i Tyrkia, i etter middagssolen. Forsøk med mask, layer og tekstur. Fungerer dette ??
I starten av noe..
Bildet inngår i albumet Mennesker -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-09-16 17:07:54
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-09-16 21:27:42
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D300
  • Sigma 18mm - 50mm f/2.8 EX DC Macro
  • Blender-
  • Lukker1/16s
  • Nei
  • AnnetISO 800 i forsøk
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger502
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_339494} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Trygve A.
Personlig hadde jeg tatt vekk den rammen, så hadde jeg bluret ned ganske nye bakgrunnen i bildet. Tror dette ville ha gitt et bedre resultat.
S. N.
Jeg synes photoshoppinga du har gjort her, på v2, er veldig ujevn, spesielt rundt hodet, hvor hun har fått en glorie, og generelt virker etterarbeidet slurvete? Usikker på hva du ønsker å oppnå med denne teknikken, det er et blidt feriebilde, jeg kan ikke se at ps-jobbinga bidrar med noen annen stemning. Litt kræsj mellom (mørkeroms-)teknikk og innhold, i mine øyne, med andre ord. Når det gjelder resten av bildet synes jeg ikke den ellers pene kvinnen kommer til sin rett. Sort kjole og bøyde knær gjør at hun får veldig korte ben, og de kvinnelige kurvene blir litt borte i en sånn stilling.
Hilsen SIlje
Chr. G.
Huff og huff. Og da tenker jeg ikke på modellen, men etterarbeidet. Den vilkårlige "vignetteringen" i begge versjonene pluss "det andre" i siste versjon synes jeg ikke fungerer, virker mer som et forsøk på å redde et ganske så mainstream feriebilde.

Men det er jo et godt tegn at du ikke var fornøyd med originalen og ønsket å forbedre det - selv om sluttresultatet ikke falt helt heldig ut.
Magne Petter J.
Bra med tilbakemeldinger!. Dette er forsøk på mask og rammer, og jeg er enig i at det ikke passer med glorien rundt modellen.. Poseringen til modellen er heller ikke optimal.

Spørsmålet mitt er hva jeg kan gjøre for å gi mer "punch" i bildet.. som jeg ønsker at skal fremstå bedre..
Ann F.
Hvordan få mer punch i bildet?

Slutt å fikle etterpå, tenk før du tar bildet.
Lys, blender, lukkertid, modellens positur, bakgrunn, da er du langt påvei allerede. Og f.eks. å ta av den hvite klokkereima.

Justering av farger og kontrast, beskjæring gjøres etterpå. Men jo mer du gjør før opptak, jo bedre, jo mindre behøver du "fikse" et helt streit ferieportrett. "Enkle" bilder skal få lov til å være nettopp det.

Skal du lage vignettering for å fremheve motivet, gjerne det. Men den bør i slike tilfeller være så nennsom at du lurer på om den er der. Den skal fremheve motivet. Ikke seg selv.

Og når jeg først har startet: litt uheldig at vannet går gjennom hennes hode. Litt mørk kjole, pent smil, fargene ser naturlige ut, og helt sikkert et strålende ferieminne.
Og hvorfor fikle mer med noe som er et godt minnebilde? Ønsket du noe mer med dette opptaket, må du ta med damen og dra tilbake.

Mvh Ann
Magne Petter J.
ANN. Takk for din kommentar.. Ja du har selvsagt rett. Utgangspunktet er dårlig.. Det er rett og slett "elendig".. Men det er det som dette prosjektet går ut på.. å rette opp og "redde" et bilde som man VIL beholde, ved å benytte Photoshop til å justere med layeers og masks.. Med utgangspunkt at fotografen HAR gjort en feil og ikke så lett "kan reise tilbake"..

Jeg ønsker mer PUNCH med det som foreligger!
Ann F.
Det du viser som V3, er en jpg-fil, så ett eller annet sted på veien fra RAW har noe skjedd med den - i kamera eller PS? Da er det allerede en redigering av RAW-fila.

Åkkesom: jeg sa aldri at utg.punktet er elendig, men tok deg opp på din utfordring på å få punch i bildet - din måte synes jeg er uheldig i V1 og V2 som jeg kommenterte ut fra.

Lag to RAW-justeringer, en hvor kjolen har litt detaljer, en omtrent som denne. Legg den med den beste kjolen nederst og visk vekk den øverste kjolen, spesielt der det bør vises spor etter knærne under stoffet. Nøyaktig og gradvis! Slå sammen lagene.
Rett opp horisonten. Fjern støv. Juster levels eller curves til LITT større kontrast, lysere i sanda. Fargejuster evt. havet til noe rikere toner. Beskjær etter ønske. Skarp opp og skriv ut.

Verre behøver det ikke være. Punch som du tror legges på etter opptak kommer ofte av korrekt justering av kontrast og/eller farge. Fra et bilde som er noenlunde korrekt eksponert og gjennomtenkt.
Det er ikke så elendig utgangspunkt - som ferieminne - som du tydeligvis mener.

Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu