Klesvask i Zambia
På rundreise i Sørlige Afrika Des. 96 stoppet vi for lunsj i nærheten av denne innsjøen full av flodhester. Kvinnene bryr seg tydligvis lite om det og driver med egne sysler.

Med til historien hører også at jeg mistet zoom linsa til kamera mitt her. Flodhestene tok mye oppmerksomhet - mens noen barn forsynte seg med et par (eksponerte) filmer og en linse. Leit - spesielt med filmene, men sånn lærer man av.
Bildet inngår i albumet Sørlige Afrika -
Utstyr
  • Minolta XG-1
  • Soligor 80-200
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHalvautomatikk - manuell fokus
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger149
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_3543} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Birna R.

Halvhjertet forsøk. Du står altfor langt unna. Vi får ikke kontakt med personene på bildet. I det minste kunne du ha gått mer til høyre slik at personene ble frilagt fra greinene. Bruk fotovest og putt film/ekstra optikk i lomma.
Åse G.

Hei Bjørn, takk for kommentarene. Det stemmer nok at jeg ikke ''jobbet'' mye med dette motivet da det ble tatt. Fokuset var på flodhestene og det som skjedde i vannet. Du antyder at jeg burde hatt mer kontakt med personene i bildet, og det kan jo hende at det hadde løftet bilde noe. Et standpunkt lenger til høyre ser ut som et godt forslag - men sammtidig var det en bru jeg ikke ønsket med på bilde. Jeg burde nok ha tatt flere bilder for å teste ut flere alternativer.

Men på en annen siden; må man ha denne kontakten. Kan ikke mennesker inngå i et bilde som et del av et landskap? Personlig liker jeg denne komposisjonen, men det er jo ikke det som er viktig her. Bildet skal appelere - og si noe - til de som ser det og ikke fotografen.
Ulrik B.

Bilden hade tjänat på ett annat utsnitt.
Från mitten av bilden och upp finns det inte mycket som är intressant.
Åse G.

Hei Ulrik, jeg har testet ut noen flere utsnitt og bildet har nok godt av en tettere beskjæring som du anntyder. Synd at det ikke går ann å erstatt bildene ...
Jóhann Á.

Jeg liker bildet som det er. Jeg liker at menneskene er lagt nederst i bildekaten og Jeg er ikke enig i at det ikke skjer noen ting fra midten og opp. Se den himmelen ! Jeg kan være enig i at delvis er det uheldig med damen plassert rett i treet, men treet har også en funksjon med å balansere bildet i overkant. Klart at det går an å jobbe med ting men dette bildet er en bra hverdagsskildring med billedmessige kvaliteter.
A S.

Har selv reist rundt i Zambia, og likte bildet. Det ligger en fin stemning i bildet, og for mittvedkommende har det ikke noe poeng å diskutere teknikk og beskjærelse i etterkant, når bildet appelerer til meg.Og så kan jo den kritiske røsten i meg spørre hvorfor vi ikke ser mer av klesvasken; hva driver de på med, de som står med ryggen til? Men det blir bare pirk. Fint bilde. Håper du har flere å vise fram.
Thorfinn B.

Et strammere utsnitt ville absolutt styrket bildet, men slik det fremstår nå synes jeg likevel det er et bra menneske i miljø-bilde med dramatisk himmel.
Marius A.

Synes dette var et flott bilde! Liker måten den mørke skya (eller rettere sagt skillet mellom mørke/lyse skyer) leder oppmerksomheten ned på menneskene. Da gjør det liksom ikke så mye at man har med masse dramatisk himmel. Det mener i alle fall jeg!
Kinehw h.

Er ikke spesielt stor fan av reisebilder, men et bilde av zambiske kvinner og barn som vasker klærne sine i en elv full av flodhester (som faktisk er farlige dyr!!), det ville ha vært spennende! Jeg ser ikke en eneste flodhest - synd!
Henning P.

Det som fenger meg mest er uvær-stemningen i bildet. Kommer det tordenvær snart?
Åse G.

Flodhestbildene ble ikke veldig bra. Flodhestene tilbringer mest tid under vann, så er man heldig får man bilde av toppen av hode og øynene. Og uværet var på vei. Når man reiser i desember når det er regntid får man mye grå himmel, men kan også være heldig å få dramatisk himmel som her.
Åse G.

Takk for alle kommentarene. Det er hyggelig at bildet fenger, og kritikken er gull verdt. Jeg har også lagt ut bildet på en annen side, og her er noen flere kommentarer:

http://photocrit.hosting4less.com/cgi-bin/s?10e9Dc+e9:+e9...:09:10-ase

Ha en fin dag - hilsen Åse
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu