Stille før storm
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2002-11-18 11:14:31
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-04-04 14:31:01
    Versjon #3
Utstyr
  • Camedia
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger250
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_37231} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Christoffer A.

Blir litt for lite til at jeg i det hele tatt kan bedømme det. Men men

Chris
Christoffer A.

Blir litt for lite til at jeg i det hele tatt kan bedømme det. Men men

Chris
Christoffer A.

Obs
marion L.

Ja, søren også. Noe gikk galt med redigeringen, er det noen som har et tip om en enkel og idiotsikker måte å forandre bildestørrelse på.
Christoffer A.

Image size i photoshop for eks.
Nikolai E.

Først fortell oss hvilket redigeringsprogram du bruker.

Vanligvis gjøres dette med verktøyet Resize (Paint Shop Pro) eller Image Size (Photoshop). Felles for programmene er at du oppgir antall pixer bortover eller nedover. Bildekritikken har maks størrelse 800x600 pixler.
marion L.

Ulead Photo Express eller Corel, dessverre er jeg ikke særlig god til å bruke noen av dem da jeg synes de endringer jeg gjør forvrenger bildet
Tarjei Ekenes K.

too small. vanskelig, ja

! son tarjeiav !
Fred S.

Lite ja, og litt synd det, for dette tror jeg er et veldig bra bilde, Marion. Ser i alle fall slik ut på maxi-thumbnailen din.
vh fredS
Nikolai E.

Ulead Photo Expess er et greit bilderedigeringsprogram for amatørbruk. Jeg bruker det ikke selv, men installerte det nettopp for å prøve programmet. Jeg antar du har engelsk versjon.
Du bruker Resize til å tilpasse bildestørrelsen til Bildekritikken. Resize finner du enten på menylinjen Photo/Resize, trykker Ctrl-G, eller ved å klikke på verktøyikonet Resize (helt til høyre).
Når du har åpnet et bilde du vil legge ut på Bildekritikken, starter du Resize og under Size Active image ser du hvor stort bildet er. Klikk på User defined og pass på at Keep aspect ratio er huket av. Velg Pixels for Unit. I feltene Width eller Height skriver du størrelsen i antall pixler, maks 800 eller 600. Du kan godt bruke litt mindre størrelse. Ikke bry deg om Density menyen, den gjelder hvis du skal skrive ut bildet. Når du er ferdig klikker du på OK.
Når du skal lagre bildet må du passe på at du lager i ny fil så du ikke overskriver orginalfilen. Bruk menyen File/Save as og velg JPG som filformat. Klikk på Otions og velg en quality på f.eks. 70 det tallet bestemmer hvor mye komprimering som gjøres med bildefilen. Den skal være under 150k for å kunne legge inn på bildekritikken. Du må forsøke deg fram for å finne passende komprimeringsfaktor.
marion L.

Takk for hjelpen, jeg fulgte alle anvisninger uten at det forandret annet en mitt blodtrykk. Så fant jeg et nytt redigeringsprogram og det er enklere å bruke, faktisk veldig bra for det nivå jeg befinner meg på, programmet heter XnView og jeg anbefaler det til alle som ikke er så proffe.

mvh Marion
Nikolai E.

Ja, enig i at Ulead Photo Express ikke er så enkelt å bruke til å forandre bildestørrelsen. Photoshop (some er et profft program) er faktisk enklere.

Hvor fant du programmet XnView?
marion L.

Fra Kazaa.com, der finner du alt ditt computerhjerte måtte begjære
marion L.

Det første var feil, du finner det på tucows.com

mvh Marion
Mehrzad G.

Et vakkert og velkomponert bilde!

mvh Mehrzad
Svein B.

Synes versjon 2 er et velkomponert og harmonisk bilde. Litt skjev horisont kanskje. Men bra!!

mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu