Ogna VII
Bildet inngår i albumet Jæren - Ogna - Ogna er et lite tettsted som ligger i Hå kommune i Rogaland fylke, omlag 5,84 mil sør for Stavanger. Siden Ogna ligger helt sør på Jæren, har den litt sørlandsk- og litt jærlandskap over seg. Ogna er ca 0,34 km2 i utstrekning, og pr. 01.01.08 bodde her 368 mennesker. Turistveien Nordsjøveien går forbi Ogna, og jernbanen går forbi og stopper her. Mange kunstnere har sitt tilholdssted i Ogna, der nedre del mot havet er et naturvernet område med lange strender, kupert landskap og et rikt fugleliv. Ognaelva er en rik lakseelv, der selve elveoset sies å være den beste fiskeplassen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-02-23 18:58:01
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus SP-570UZ
  • -
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetISO-100, -0,7 eksponeringskomp, blitz.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_377838} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Knut Georg F.

Flott dybde og fin ballanse/harmoni i dette bildet, med gode nøytrale farger.
(Bildet heller litt mot høyre).
Mvh Knut
Inger-Johanne A.

Gode farger og linjer i dette lanskapsbildet. Kjempeflott bilde, jeg får lyst å reise til kysten ut mot havet. Har planer om det til våren sammen med en annen som fotograferer mye.

Mvh Inger-Johanne
Bjørn H.

Flott bilde du har her,fin dybde,liker det godt det

mvh. Bjørn
Nils Christian S.

Et spennende kystbilde du har lagt ut her !
- jeg har stor sans for denne type motiver. Gløden i klippene i forgrunnen er ekstra virkningsfull,
Per Einar G.

Spennende motiv og landskap med potensiale.
God dybde, skarphet og farger.

Mvh
Per E.
Øystein U.

Fint bilde med god dybde. Fine farger
mvh Øystein
Håvard F.

Vakkert. Masse detaljer å se på her.. også helt på andre sida :) Bra!
mvh
Håvard
Lisbeth S.

Hei
Vakkert og klart i fine farger og lys, synes jeg hører bølgene bruse.
MVH Lisbeth
Ronny A.

hei Anne-Lise.
Jeg har stor forkjærlighet for kystbilder, blir aldri lei:-)
Noen tips her: For å "fryse" situasjonen her, ville jeg prøvd å oppnå en raskere lukker. 1/60 blir litt i minste laget. Vil du få fram den karakteristiske slør-faktoren, kan det være greit å kjøpe seg et gråfilter, for å få lengst mulig lukkertid, dagtid. Nesten håpløst ellers med dagslyset;-)
mvh Ronny
Tom T.

Hei!

Klart det er et fint sted å ta bilder på. Stenene leder meg diagonalt til høyre i bilde, husene blir bare forstyrrende elementer i landskapet, det er viktig at linjen treffer nærmere husene. Er med på at du skulle ha brukt en rasker lukker eller lengre lukker tid.

Slik bilde er nå, blir det bare et tilfeldig bilde fra et vakkert landskap, det er mitt syn. Ikke sikkert alle med på det?

TomT
Lars-Anders M.

Pent bilde.
mvh LAM
Anne-Lise S.

Tusen hjertelig takk for gode kommentarer med varierende innhold. Gråfilter? Det er ikke mulig å kjøpe filtere til min kompakte Olympus, Ronny, men tipset er likevel verdt å ta med seg. Ang. lukker og blender så var jeg ikke ute etter å ha sløring på vannet, men å fange bevegelsene i sjøen "mer eller mindre naturlig". Takk likevel for råd ift. å få frem sløring dersom det er hensikten. Ser det du sier, Tom, ift. linjene og husene på den andre siden. Takk så mye. Et helt tilfeldig snapshot er dette dog ikke for jobbet en stund for å prøve ut ulike vinkler fra akkurat dette stedet, og i ettertid var det dette jeg valgte ut som det beste fra mitt første forsøk på akkurat denne stranda. Den ligger forøvrig noe lenger nord enn de forrige "strandbildene" fra Ogna. :-) Neste gang jeg besøker stedet vet jeg mer hva jeg har i vente, og har noen tanker om hvordan jeg kan jobbe videre fra stedene. :-)

Anne-Lise
Eva K T.

Flott bilde og bra komposisjon, likte særlig at du har fått med steinene i forgrunnen :-)
Hans-Jørgen H.

Go morgen Anne-Lise!
Spennende Ognalandskap igjen, men det gir meg liksom ikke så mye og kommer ikke opp mot det forrige med tangrosetten og komposisjonen der.
Ikke mot noen av de andre heller med tanke på komposisjon og farver.
Enig med Ronny angående bølgene...ble liksom en mellomting mellom skarpt og sløret.
Og et slikt gråfilter har jeg lenge hatt på ønskelista, men ikke fått rota meg til å kjøpe..men det kommer.
Husa der borte forstyrrer litt, og ville kanskje beskåret under landlinja.(usikker)
Og så var det dette med skarven eller tjelden igjen da..eller kanskje ei skipbrudden Drivdalskjærring der ute på berget til høyre.

Åkkesom....gute fredagen i Krestiansand!
Tyrin.
Anne-Lise S.

Tusen takk for det! Interessant å se hva dere tenker ift egne tanker, også ift videre fotografering i dette kystlandskapet senere!

GOD HELG!

Anne-Lise
Avsluttet .

Merkelig, med slik spennvidde på stein, struktur, farver osv. Alt er jo bare gråstein:)
Men, tross verdiløs fjell og bergarter, er den like viktig som oljen. Fjell etter fjell har blitt knust til småstein, singel og steinstøv, og er en nødvendighet i mange sammenhenger.
Vel, nå knuses det ikke fjell utmed havet da, bare så det er sagt.
For langs jærkysten skal det bevares, slik det alltid har ligget, skal det også få lov til å ligge til våre etterkommere, og etterkommernes etterkommere.
Og, det er bra, og også en dyd av nødvendighet.

Grunnen til at jeg ville tale litt om stein, er jo bildet ditt, som viser farver og nyanser i all sin prakt. Måten de ligger på, måten de former linjer i sjøkanten, måten de kan fortelle oss en liten historie.
Du har her, som i de andre, fått frem den spesielle stemningen, på en gråværsdag. Mykt og fint i oppbygning, lys og skygge, farver og toner.

Nå er det jo slik, som jeg forsto, at du vil bevare bildene dine slik virkeligheten var, da du var der liksom. Og, den gleden skal jeg ikke ta ifra deg, ved å bry meg om, ja, du vet sikkert hva jeg sikter til.

Meget bra jobba Anne-Lise, i gjerningsøyeblikket som i ettertid med bildet.

Ha en fin helg.
mvh arild
Anne-Lise S.

Takk skal du ha, Arild! Ja, forstår hva du mener, så istedetfor å fjerne i etterbehandlinga vil jeg heller tenke annerledes neste gang jeg er der i Ogna! :-) Tips og råd viser at det kan gjøre lanskapet mer interessant for seeren, og alle slike kommentarer som jeg synes har noe ved seg tar jeg med videre! :-)

Ha en flott fredagskveld og helg!

Anne-Lise
Avsluttet .

Nydelig bilde som heller mot høyre. Ser at du tidligere har vært inne på foto.no og spurt om dette. :-) Husk på palletten i Photoshop og linialen/rutenettet du kan skru på. Andre måter i Photoshop også som ikke ble nevnt der, som også funker bra..

Erik
Helge R.

spennede lyssetting
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu