creation of bioenergy
Bildet inngår i albumet Tilbake til fremtiden -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Annetlag på lag
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_379833} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Lars-Anders M.

Ok bildebehandling. Men jeg skjønner ikke budskapet.
Mvh
LAM
Hrvoje K.

Jeg skjønner ikke helt budskapet heller. Men dette er jo ikke tatt med noe kamera. Da blir jo mye av kunsten borte. For hvem som helst med gode 3D kunskaper kan skape fantastiske iliusjoner. Da blir det en helt annen sjanger enn hva denne siden står for.
Helge R.

Takk for kommentarer. Å forstå budskapet, eller ikke å forstå det er problemet.
For å få helheten anbefaler jeg at du ser bildene i rekkefølge, då letter tåka.
Hrvoje fastslår at dette ikke er tatt med et kamera, takk for den. Jeg anbefaler deg å ta en titt på mine andre bilder, kanskje du ser lyset
:)Gorm
Anne-Lise S.

:-) He, he, he... Beklager at jeg ler, Helge, men må bare flire litt av kommentaren din, for den treffer nok rett i fletta! :-) Visst er dette fotografier, men det er samtidig fotografier satt sammen til noe nytt. :-)

Er det ikke noe å ta i betraktning, Helge, for du har sikkert, som meg, lagt merke til at når du ikke legger inn en underliggende og fortellende tekst til bildene dine, så får du både færre kommentarer og færre kommentarer som viser at seeren forstår det de ser. Det er helt tydelig, i alle fall for meg, at jeg trenger tydelig drahjelp for å forstå budskapet ditt i et foto som akkurat dette, og også ditt forrige. Sammen med dine første biofotos skrev du med en tekst som hjalp meg til å forstå og se hva du ville, og dessverre er det nok sånn at når du ikke gjør det, så forstår jeg ikke så veldig mye. Kall det mangel på kreative tanker, fantasi eller forståelse... Jeg ser enkeltdeler satt sammen til noe nytt, og kan av og til se hva de enkeltdelene består av, men totalinntrykket blir ganske tomt - rett og slett fordi jeg ikke klarer å forstå...

En ærlig og direkte tilbakemelding, som kanskje gjelder fler enn meg?

GOD HELG!

Anne-Lise
Avsluttet .

Synes dette duplikatet kom vel så godt ut her Helge som på bildekritikken, "well done".
Wind 8~))
Håvard F.

Igjen spennende bilde. God "art". Liker story` n,:)
God helg.
mvh
Håvard
Aina s.

Was man nich erlebt, hat man nicht verstanden (-Rochi-) Veldig passende at noen prøver å begrense og definere hva som er kunst, foto og foto.no - akkurat under dette bildet. Ser det står fotografmos på menyen. God kvalitet, treffende bilde. Som Håvard skriver god "art".

Mvh Aina
Helge R.

Historien bak bildene er ennå ikke klar, det er omfattende å produsere en lengre tekst, Prosessen krever ikke minst at føleleser og lyst er i rette modus. Akkurat nå har jeg historien inne i hodet, bildene fungerer som huskelapper.
Spørsmålet bak serien er det gamle gode som er kjernen i de fleste SiFi historier, er det bare her på denne kloden at en art har utviklet til et menneske.
I dag mener vitenskapen at det kan være et mylder av planeter med mulighet for liv. Så kan vi anta at under riktige vekstforhold vil livet utvikle seg til vesener som oss. Antagelig er Darwins teorier gyldige der liv utvikler seg.
Skrekk scenarioet må være om en gjeng galninger fra en av disse klodene kom hit og oppførte seg som mennesker.
Se for deg mennesket på sitt mest grufulle, Coloseum, Treblinka, Afghanistan, hva skjer dersom vi oppnår kontakt med slike vesener?

Serien følger romfarere til jorden, her viser de seg ganske menneskelike. De har som oppgave å samle bioenergi til en drivstoff hungrig hjemplanet.
Uten skrupler samler de sammen mennesker og ekstraherer dem til energi. Tanken vår bruk av bioenergi på bekostning av en akselererende hungerskatastrofe.
I serien ser jeg for meg et samfunn som en bikube, med biens felleskommunikasjon. Dette bildet er selve kjernen i samfunnet, stedet hvor overprestinnene føder ny bioenergi.

Jeg har ennå noen bilder på lager så følg med, neste fredag er duket for ennå mer gørr
Gorm
Avsluttet .

Jeg syns bildene dine er spennende.
For meg betyr det ikke så mye at jeg ikke alltid forstår dem med en gang,det er noe av det som gjør dem spennende for meg,noen ganger forstår jeg dem kanskje aldri............men sånn er det også mange ganger når/hvisjeg går på en kunstutstilling,det er ikke alltid man forstår kunstnerens mening med bildene eller skulpturene like godt.......men gjør det noe,ikke for meg,for det får meg til å tenke og fundere,det skaper nye tanker og det får meg kanksje til å bli mer kreativ selv,at også jeg klarer tenke i nye baner.Tror det er viktig å lære oss at vi ikke alltid trenger forstå alt med en gang for at det skal gi oss noe,kanskje må vi gå tilbake flere ganger å tenke videre for å forstå............eller bare for å nyte......
Bra at noen lager bilder vi må tenke over også:-)
Liker det.
Tone
Helge R.

Jeg liker å skrive, å provosere, men livet endret litt vinkel da Eli ble rammet av slag. Jeg skrudde av ett eller annet og håper å finne det igjen.
Det er riktig det du skriver Tone, på en kunstutstilling har du ikke andre innput enn navnet på bildet.
For meg er det viktig å kunne formidle bilde og ord, forhåpentligvis våkner jeg.
Eli er forøvrig igjen den gamle gode.

:)Gorm
Kai B.

Hei Helge.
Brilliant fortelling og brilliant visualisert.
Det ser ut som de siviliserte der ute ikke går
av veien for å destruere små barn, slik de siviliserte her nede gjør det. Ser ut til at de får ut en rå kraft av denne biosuppa. Ser ut for meg at dette ikke har vært noe godt ventested for destruksjon. Med disse fargetoner har du jo på en måte greid å definere et visst sted.
Gleder meg til fortsettelsen.
Godt å høre at Eli er på beina og bra igjen.
_____________________________Kai
Eva Marie P.

Enig og uenig:O) er det ikke det man sier.
Liker historien og missliker den. Hehe, jeg blir skjelden enig med meg selv når det gjelder disse bildene dine.
Avogtil er ord bra å ha til, men det er og spennende å lete i sin egen fantasi for å finne betydninger og meninger.
Helt fra meg, dette er hva jeg ser...og vil se.
Det som treffer meg med en gang er denne babyen som ser ut til å være på vei inn i en kjøttkværn som tilslutt ender inni maven på denne vemmelige utenomjordiske skapningen.
Jeg klarer godt å skjønne hva du vil formidle uten tekst. At de som kommer hit har vonde hensikter og følelsesløse øyne..utenom han med alle menneskene i maven, han har jo menneskelige øyne..kanskje han tar litt av våre egenskaper. Burene i bakgrunnen er jeg nyskjerrig på, er det for å ha mulige spennende objekter i?? for litt mer forskning. EMn alle er tomme, kanskje de har gått i kværna.
Men eg nekter Helge, nekter, nekter, nekter, eg vil ikkje tro at dette har noe som helst sannhet i seg. Eg trur på det gode, på gode energier, på at kjærligheten er sterkere enn alt og at det er VI som har missforstått og gjort feil. Eg vil tro det og må tro det.
Jaja,nok om slike meninger.
Fotomessig vil eg ikkje diskutere ka som e ka. Eg manipulerer og leker meg sjøl og syns det er fotokunst på en måte. Men her har jeg diskutert før og funnet ut vi har mange meninger.
Det er vel det som er med oss mennesker, hadde vi vært enige og jobbet for det gode med og mot hverandre...ville ikkje vår planet vært så ille?

Jeg liker bildene dine og tankene de gir meg. De får meg til å tenke i et større perspektiv og jeg vokser som menneske på det.
hehe, vanligvis er jeg hjemme på fredagskvelden tar meg ett glass vin og kikker på freddagsbildet:O) men denne gangen ble den tradisjonen brutt..kanskje fantasien er roligere og:O) Ha en herlig dag.
-epl
Helge R.

Takk til Kai, jeg har 3 til før finalen. Dette er første gang jeg har holdt på så lenge, målrettet på en historie. Det var selvsagt de "søte" Et'ene som ga meg et kikk.
Bildene har gitt meg dypere innsikt i ps, en bones det også.

Takk til deg Eva. At jeg har brukt ET' er er tilfeldig, i disse krisetider hadde mange banksjefer passet i den rollen.

Dette bildet er nok det "fæleste" i serien. Det fikk meg til å tenke på ET som maur, eller bier, en dronning som er mor til alle individene, telepatisk komunikasjon, et samfunn hvor fellesskapet er et overordnet mantra.

I kveld er jeg akkurat ferdig med serien, et par til før den store finalen, så du får stålsette deg til den store avsluttningen.
Gode tanker til dere begge fra
:)Gorm
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu