Sangsvane 140209
I rådamp/frostrøyk - ca. 25 kuldegrader
Utstyr
  • EOS 5D
  • EF 500/4
  • Brennvidde500mmmm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/4000s
  • Nei
  • AnnetTekniske opplysninger er med hensikt først gitt etter at bildet er kommentert.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1486
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_379837} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Kjell Arne Ø.
Heisann,
Virkelig vakkert bilde av sangsvanen i en fin positur!
Herlig lys, fint med dråpene og frostrøyken.

Mvh Kjell Arne
Hans-Jørgen H.
Hallo Carsten!
Slike råkalde frostrøykmorgener er ofte utrolig fasinerende i det lyset bryter gjennom.
Et nydelig lysspill omgir den brusende svana.
Får eventyrfornemmelser av det....Den stygge andungen som forvandles....
Stilig med dråpene.
Vakkert.
Tyrihilsen.
Lars-Anders M.
Nydelig.
mvh
LAM
Monika Frisvold V.
En enkel svane fanget i et spesielt øyeblikk med frostrøyk og lys gjør hele kompen harmonisk og vakker. vanndråpene kommer fram som krystall klare og lager det lille ekstra sammen med den flotte fargetonen. Posituren er det heller ikke noe å klage på :D
Dette var meget severdig herr Arnholm

mvh monika
Leif Egil H.
Virkelig flott Carsten.
Flott lys, frostrøyk og vannsprut.
Skarp.


Leif Egil
Rune Edvin H.
Veldig bra lys som kommer igjennom vingene på den. Hva skal jeg si.. Annet enn at det er et bra svanebilde og, i mine øyne, i stor grad virker som et "ikon" for vintersvanebilder. Kan ikke si at det er som det skal være.
Rune
Inger-Lise S.
Et usedvanlig vakkert svanebilde.Dyktig bruk av lys her. Et bilde som skiller seg ut.Vannet, dampen,frostrøyken,-fargetonene,- dette er topp!

Inger-Lise
Mallin R.
Hei!
For ei nydelig svane
ser nesten ut som den er av
det fineste krystall
Hilsen Mallin
Eyvind R.
Et fint svanebilde, Carsten. Frostrøyken, posituren og lysgjennomslaget i vingene er elementer som "bærer" bildet.

Mvh Eyvind
Svend Wiig L.
Hei Carsten!

Likte dog det forrige best, spes. pga av de mer utfoldende vingene. Absolutt en "høydare" dette også!

Eksponering og blendervalg har du full kontroll på!

Mvh Svend
Jon V. S.
Hei.
Blikket blir trukket like inn i den åpne famnen pga det flotte lyset under vingene.
Nydelig dette..
Mvh.
Jon V.
Geir H.
Hei! Som vanlig eit flott fuglebilde fra din kant. Eg synest spesielt effekten av frostrøyken sammen med lysforholdene her gir bildet et særpreg som fungerer veldig bra!

Geir H.
Avsluttet .
Det er like imponerende hver gang å se dine bilder. Helt fantastisk stemning du har fanget her.
Og du er helt rå på alt, farver, lys, hvordan utnytte lys, nja, trenger ikke å ramse opp.

Et delikat bilde, hvor fjærdrakten, dråper og frostrøyk er helt perfekt.
mvh arild
Odd Henrik B.
Flotte farger som gjenspeiler seg i hele bildet.Positur er grei, komp likeså. Skal jeg pirke, skulle jeg ønsket at hodet hadde vær litt skarpere, men peanuts. Få dette på canvass i det rette format, hva det enn måtte være,og len deg tilbake og nyt..
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Som det fremgår er tekniske opplysninger nå oppgitt.

MVH CA
neil robert jones f.
Wow!
få et blink skudd. Nydelig bilde synes jeg.
Mvh. Neil
Jan-Vidar B.
Knallbra, det meste sitter som et skudd, herlig positur på svanen. Kunne tenkt meg å dempe høylyset litt, syns bilde fremstår som litt for lyst slik det er nå...:)
Hilda B.
Dette ble nydelig. Kunstnerisk og vakkert. Flotte farger og utsnittet var fint.
Per Harald O.
Usedvanlig vakkert! Inspirerende bilde!
Avsluttet .
Man kan fort mistenke fotografen for å ha en viss kompetanse på eksponering og bildebehandling.

Ellers tror jeg kanskje et et litt romsligere utsnitt vile forsterket stemningen ytterligere og gjort et svært vakkert bilde enda bedre. (Skjønt jeg vet jo ikke hva slags rot som måtte befnne seg utenfor bildekanten.)
Frank N.
Nydelig denne her. Motlyseffekten sitter bra. Bra utsnitt. Bare glad det ikke er jeg som er svanen med den temperaturen.
Carsten A.
Takk for ytterliger kommentarer.

K-SH: Romslig utsnitt er dessverre ingen enkel sak på stedet. Det dreier seg om et meget trangt elveløp som ikke fryser til selv i sprengkulde - et lite kraftverk slipper fortløpende ut litt "varmt" vann. Uten sprengkulde med rådamp/frostrøyk og rim på masser av rotete dunkjevlerester etc. blir det ikke bilder. Og selv da må bildevinkelen helst være skikkelig trang, jfr. bruken av 500mm brenvidde.

FN: Fugler har en veldig effektiv motor for å holde varmen. Får de bare mat er 20-25 kuldegrader greit nok. Og i dette grunne elveløpet er det åpent vann og beitemuligheter også midtvinters. En RIMI-butikk på veien selger dessuten daggammelt brød, da har en fotograf det som trengs for å holde oppmerksomheten hos denne vakre arten.

MVH CA
Ketil K.
Usedvanlig velykket!
Eva K T.
Veldig lekkert svanebildet dette her, et av de beste jeg har sett her inne eller kanskje det beste :-)

Takk for kommentaren på bildet :-)
Terje A.
Hei Carsten.
Dette bildet må jo være noe av det vakreste jeg har sett. Nydelig motiv, lys og skarphet. Tar av meg hatten for dette.
Hilsen Terje
Ebba T J.
Lekkert.
Stig Morten S.
Dette var virkelig ett av de vakreste svanebildene jeg noensinne har sett. 2 tomler opp!
Julie E.
Hei!
Lenge siden jeg har vært innom bildene dine, og jeg blir igjen overveldet over din observasjonsevne i naturen. Har sagt til mange naturfotografer at uten dere er det en hel masse ting som jeg aldri i mitt liv ville ha fått gleden av å se. Det setter jeg umåtelig stor pris på.
Til dette bildet; Dette bildet er vakkert på flere måter. Det er et nydelig lys, og man får en sterk fornemmelse av "vær og føreforhold" ved å betrakte bildet ditt. en vanvittig god "situasjonsrapport." Så tenker jeg på evnen til å stoppe tiden i riktig øyeblikk. Det er skrevet masse spennende litteratur om viktigheten av et "nå", f. eks i terapisammenheng. (jeg jobber i helsevesenet) Der et nå beskrives som et litt flytende fenomen. Et nå som har en start og en slutt, der tiden mellom nærmest er magisk. Det gjelder å trene seg selv til å bli god nok og følsomt nok til å utnytte disse øyeblikkene for å hjelpe et menneske videre på sin vei. Når jeg betrakter gode naturbilder, som dette, tenker jeg ofte på det samme fenomenet. Jeg antar du tar veldig mange bilde for å komme frem til akkurat dette resultatet, men det er jo fantastisk fasinerende at det var akkurat i dette øyeblikket du kunne finne akkurat dette du har vist oss her.
Så kanskje et menneskes tilstedeværelse og evnen til å finne rett "nå"-tidspunkt i noen sammenhenger er undervurdert.

Dette ble mye og kanskje helt uinteressante betraktninger for deg. Glem isåfall alt sammen. :-)
Men uansett tusen takk for en fin naturopplevelse her på mitt kontor på morgenkvisten.
Ha en god dag!
mvh Julie
Håvard F.
Meget flott bilde. Virkelig blikkfang når jeg kikket nedover miniatyrbildene. Severdig :)
mvh
Håvard
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer!

Julie E: "Dette ble mye og kanskje helt uinteressante betraktninger for deg" - Nei, så avgjort ikke, her var det mange interessante synspunkter og vurderinger.

Når det så gjelder dette med rette tidspunkt (eller egentlig øyeblikk) så er det jo ikke tilfeldigheter som ligger bak. Jeg kjenner det aktuelle stedet fra mange besøk og mange opptak over ca. 5 år. Konkret hadde jeg vært der dagen i forveien, men da noe for sent utpå dagen. Jeg skaffet meg informasjon om hvordan forholdene sannsynligvis ville være omtrent ved tidspunktet for soloppgang. Jeg har bare ca. 45 minutters kjøring hjemmefra, så å være på stedet ved soloppgang der (ca. 30 minutter etter "formell" soloppgangstid) er ganske greit. Med skikkelig mange kuldegrader ville det bli gode forhold for rådamp/frostrøyk.

Veldig mange bilder? Kanskje det, men ikke akkurat rundt det aktuelle tidspunktet. Jeg har forsøkt å lage mange bilder på stedet, og jo mer man tar seg tid til å analysere det man har gjort jo bedre rustet er man til rent teknisk å håndtere de situasjoner som oppstår. Og jo mere man studerer den aktuelle arten jo bedre rustet er man til å forberede seg på de tingene man kan regne med skjer. Det gjelder altså å kjenne artens vaner og adferd rimelig godt, det er i det hele tatt det "heldige" øyeblikket man er godt forberedt på som gjerne gripes best!

Hell er viktig og det skal ikke undervurderes. Jeg tror det var Roald Amundsen som en gang sa noe fornuftig om det, noe i retning av at dersom man er godt forberedt så lykkes man, det kalles hell. Dersom man ikke er godt forberedt lykkes man ikke, det kalles uhell.

MVH CA
Julie E.
Det er spennende det du skriver. Enten jeg maler, tegner, fotograferer eller hva jeg gjør, jobber jeg veldig intuitivt og spontant. Men det e min påstand at det må også planlegges. Vet det høres ut som en besktivelse av den impulsive som påstår hun er det bare hun får tenkt seg om først. :-) Egentlig er ndet et utsagn jeg har ganske sans for. Tenker at man uansett hva slags mål man har med de bildene man ønsker å lage må ha en tanke bak det, en plan, et mål. For min del må jeg legge til rette for at det spontane kan komme til uttrykk. Du går "vitenskapelig" til verks for å forberede deg til å øyeblikket der bildet skal tas. Det jeg vet er at andres prosess, å lære om hva andre gjør i møte med det de skal lage et bilde av, lærer meg veldig mye. Derfor har jeg også stor glede av å betrakte andres arbeid, og absolutt gjerne de som qarbeider veldig annerledes enn meg.
Jeg så også på det andre nsvanebildet ditt. Kanskje er det et enda bedre foto enn dette? Mulig det. Men det er dette som gav meg mest akkurat nå. Årsaken er enkel og har mest med meg å gjøre. Jeg maler mye for tiden og jeg opplever dette bildet som mer malerisk enn det andre.
Takk igjen!
mvh Julie
Julie E.
Har forøvrig også sans for betraktningene om hell og uhell.
Julie
Per Inge Ø.
Dette er et bilde hvor man er nødt til å bruke litt tid for å oppfange alle elementene, før det kan kommenteres.

Jeg lister opp hva jeg ser:

* Frostrøyk innhyller fuglen
* Vingene som spres ut, gir et nyansespill i og med at detaljene er bevart fullt ut i fjærdrakten der hvor hovedpoenget ligger - i vingene der de spres ut og viser sin innside. .
* Der er et farvespill i deler av denne fjærdrakten, i det vi ser et rosa skjær.
* Vanndråper "flyr i luften" og skaper dynamikk
* Vannets bølgende og virvlende bevegelser rundt svanen skaper ytterligere dynamikk og understreker bevegelse
* Lyset faller inn fra venstre, og harmonerer dermed med fuglens bevegelsesretning til venstre, som i sin tur er understreket ved komposisjonen med luft til venstre der fuglens blikkretning også er.
* Et eller annet i fuglens hode forstyrrer og trekker litt oppmerksomhet. Noen detaljer virker uklare og litt "skitne," spesielt på toppen av hodet. Jeg vet ikke hva dette skyldes, men det forstyrrer.
* Der er en liten utbrenthet i noen av partiene der lyset treffer fra venstre, men fjærdraktens detaljer på vingenes innerside er intakte og står klart frem både i farver og tegning.
* Den blåfarven som dominerer bildet, illustrerer det kalde vintermiljøet.

- Et bilde hvor CA har fått frem miljøets kulde og farvenes samspill med de dynamiske elementene i form av vanndråper, vannbevegelser og selve fuglens plassering i bildet med dens bevegelsesretning.
Anne Ø.
Et drømmebilde, ser og ser, nyter synet!!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu