Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger464
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_398608} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .
Steinhardt lys, steinhardt blikk, steinhard skarphet, steinharde sv/hv-kontraster...steinhardt det meste...sånn sett synes jeg dette er herlig. Du har jo blitset på en måte som gjør at all bevegelse er fryst fullt ut, mulig jeg kunne tenkt meg litt mere bevegelse i dråper her, slik at en fikk litt følelse av at det drypper. Nå er allt av bevegelser frosset. Greit nok det, men tror det kunne fungert bra med bare bittelitt bevegelse og.
Geir Helge S.
Synes dette var glimrende av samme grunner som Tommy nevner. Lurer på om dette kunne blitt enda bedre med svak blåtoning. Vannes som strømmer medover ser i stor grad ut som istapper. Dråpene ødelegger denne illusjonen, men det kan være en ide å bygge videre på?
Ole A. V.
Takk til begge! Var spent på kommentarer på dette, vanskelig å forsøke å vurdere eget selvportrett objektivt!
Var meningen at alt skulle være hardt og frosset, og sånn sett er jeg litt misfornøyd med de uskarpe dråpene, tror de er ute av fokus. Kanskje prøver jeg med mer bevegelse i vannet neste gang. Blåtoning har jeg ikke helt tro på.
Pål E.
Spennende nok portrett - som kan sende tankene til Peter Gabriels berømte "Melt" omslag. Her vil jeg foreslå en radikal endring til neste eventuelle shoot: å lukke øynene. Slik ansiktet fremstår nå er øynene vesentlig med på å gi et agressivt uttrykk, noe som lukker bildets innhold og tolkningsmuligheter. Lukkede øyne ville gi ansiktet et åpnere preg, og dessuten ville vannet få en helt ny (og større) rolle. Som sagt, bare et forslag

Mvh Pål.
Ole A. V.
Melt-omslaget er nok i en annen klasse og har vel både et annet uttrykk og tiltenkt mening enn mitt bilde, men jeg ser assosiasjonen. Jeg tok også et par bilder med øynene lukket, men syntes ikke jeg fikk frem det jeg ønsket med disse, så de gikk i det store arkivet... Kanskje burde jeg spart dem litt og revurdert, men gjort er gjort. Skjønner hva du mener med å lukke tolkningsmulighetene, men det var også litt av intensjonen.
Aggressivt var det ikke meningen at det skulle være, men jeg ser at linjen mellom det harde uttrykket jeg forsøkte å få frem og aggressivitet kan være hårfin, og at bildet lett kan tolkes i den retningen er klart.
Ronny A.
Liker hvordan blikket "fryser" vannet, og detaljene i ansiktet gjør at man kan telle hver en skjeggstubb. Ville personlig gjort bilde noe mørkere.
Alt i alt et tøft bilde:-)
mvh Ronny
Thorfinn B.
Et drepende iskaldt blikk som forsterkes av vann som er "frosset". Stramt fint utsnitt med enorm detaljgjengivelse. Litt lyst, men utover det et herlig iceman-selvportrett. Personen (du) ser smågal ut og er ikke en jeg ønsker å møte i skogholtet en sen kveld uten joggesko (balltre er ikke min greie).

Rått og direkte... uten å bli banalt!
Ole A. V.
Takk for det :)

Ang. lyshet så synes jeg ikke dette blir for lyst, men er vel fort en smakssak (og litt skjermavhengig).
Arne S.
Et direkte og engasjerende møte. Utsnittet framhever blikkontakten. Vann og dråper tilfører portrettet det lille ekstra. At venstre vannstråle går over øyet anser jeg som et pluss.

Jeg er likevel ikke overbegeistret for det harde lyset. Selv om man kan si at det understreker uttrykket, skaper det en distanse. Jeg orker ikke å se lenge på dette bildet.

Likevel, godkjent.
Ole A. V.
Takk for betraktningene, tar tankene omkring det harde lyset til etteretning og prøver ut også med mykere lys neste gang.

Forøvrig synes jeg det er veldig hyggelig at folk tar seg tid til å gi grundige betraktninger til bildet, mye å ta med seg videre her. Ikke bare i forhold til dette bildet, men også generelt på kritikken, så ser jeg nå mange grundige kritikker med interessant innhold. Ikke minst gir dette en oppfordring til å jobbe med å skrive bedre kritikker selv :)
Øivind Helge E.
Det meste er sagt om dette bildet, så jeg har ikke mye å tilføre. Jeg liker veldig godt gjennomføringen: intensiteten og den nesten overdrevne oppskarpingen. (blodårene i øynene og skjegget)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu