Morgenfugl
En Hegre inn for landing,kl 3 på morgenen i Lofoten. Skodda hang tykk over vannet...
Bildet inngår i albumet "Landskap" -
Utstyr
  • Canon 40D
  • 70-200 f4
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_400092} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
S. N.
Et pussig og nesten poetisk bilde, øyeblikket møter uendeligheten, som i et haikudikt :)

Det kvadratiske formatet forsterker den sterke symmetrien i bildet, med skodda som henger i toppen, gresset (?) i forgrunnen og den lille øya i midten. Hegra fremstår nærmest uvirkelig der den kommer inn fra siden og lager surr i symmetrien, den ser ut som en utklippet asiatisk pappfigur, lagt inn etterpå i det ellers helt stillestående motivet. Dette er et bilde jeg veldig gjerne skulle hatt i min egen portfolio.

Det eneste jeg stusser på er farga, som jeg ikke klarer å plassere verken som kunstlys fra bebyggelse/gatelys, eller midnattsol, og jeg lurer veldig på hvordan dette hadde blitt i sorthvitt. Det er ikke oransjefarga i seg selv jeg er mest skeptisk til men den litt rare farga på forgrunnen. Hm. Siden symmetrien er så viktig for bildet ville jeg også vurdert å rendyrke symmetrien ytterligere (dvs fått den lille øya, landingsplassen, enda mer i midten). men det er bagatellmessige innvendinger. Hilsen Silje
Jon V. S.
Hei Oona.
Syntes Silje sier det bra: "som en utklippet asiatisk pappfigur, lagt inn etterpå i det ellers helt stillestående motivet."
Syntes denne enkle komposisjonen fungerer godt, ser gjerne en s/hv versjon.

Mvh.
Jon V.

Oona Christine T.
Hei S.Nilsen & Jon!
Takk for kommentarer begge 2!
S: Ja, det er en merkelig farge, og grunnen er at der at bildet er tatt gjennom tett "morgentåke/skodde" som var kl 0300 på morran...Det ga et fantastisk "merkelig" lys(sola kom akkurat opp da!) , som faktisk var mer eller mindre sånn du ser det her. Prøvde med s/h, men da mistet jeg lyset i bildet,prøvde med mer "metning", men det tåler ikke mye før det "sprekker"...Hmmm, skal prøve å legge ut en s/h versjon, til sammenlikning.
Jon: Ja, dette synet gjennom "tåka" var majestetisk( ikke at man har så mye tid til å tenke), Men er enig, som en pappfigur, men i mitt objektiv i det minste :-)
Bjørnar P.
Lyset og tåka gir en spesiell stemning og renhet i bildet. Fuglen er fanget i en fin posisjon, og er godt plassert i bildeflata. Ville likevel vurdert en beskjæring oppe for et tettere utsnitt der fuglens hode kom tilnærmet i det gyldne snitt.
Edmund M.
Her har du etter min mening fått til et blinkskudd. Mange vil vel mene at dette er en fotografisk klisjé, men lyset og det magiske øyeblikket i det hegren er i ferd med å lande, skaper en flott villmarksstemning. Komposisjonen er vel ok, men, som Silje skriver, det kvadratiske formatet passer gjerne best når fotografiet preges av symmetri. Litt mer midstilling hadde kanskje vært bedre?
Men du verden, det har lite å si for helhetsinntrykket av fotografiet ditt. Den monochrome tonen forenkler uttrykket og forsterker stemningen. Fargene virker ganske naturlige for meg. Et svart/hvit-versjon derimot, tror jeg ville ha tatt vekk litt av denne stemningen. Men det kunne kanskje gitt fotografiet et nytt, spennende uttrykk?
Mvh. Edmund M.
Oona Christine T.
Takk for kommentarer/kritikk Bjørnar og Edmund! Setter pris på tilbakemeldingene!
Jeg ser hva dere tenker, og skal gjøre et forsøk med et mer kvadratisk "snitt"! Når det gelder s/h så har du nok rett Edmund, det er et helt annet bilde da, og mister noe av lyset, men jeg skal prøve å redigere et bilde, for sammenlikning!
Takk for kritikk begge 2! :-)
Oona
Bjarne N.
hærlig stemning. når jeg kikker på de andre bildene dine også, så ser at du har en veldig sterk sans for form, lys og komposisjon.
Kristin O.
Jeg har sett på bildet ditt flere ganger og synes komposisjonen der fuglen flyr inn fra siden er veldig god! Med et kvadratisk snitt eller omgjøring til svart/hvitt mister bildet x-faktoren tror jeg. Lyset er fantastisk jeg liker at fuglen er frosset og jeg synes forgrunnen er spennende! Jeg har ingenting å trekke for og ville vært glad for å kunne blåse det opp på lerret og henge et opp et sted. Veldig poetisk uttrykk :)
Oona Christine T.
Takk til både Bjarne og Kristin for at dere tok tid til å stoppe her!
Jeg hadde planlagt å lage en s/h versjon, men så streiket "maskinen" her, og dermed er det ikke blitt gjort enneu(kommer tilbake til det...!)
Jeg er klar over at dette bildet ikke er "perfekt", og at det er flere varianter å gjøre her(spesiellt med alt man har i en digital verden...)
og jeg innrømmer jeg var litt spent på om det ble noen tilbakemeldinger på dette! Det ble det, og jeg får vel sette meg ned å gjøre et par "varianter" :-)
Jeg trur jeg valgte dette bildet fordi det beskriver aller nærmest akkurat det jeg så, der og da, og det er ikke ofte jeg får være med på en sånn soloppgang, kl 0300 på morran, og i tillegg ha råskodde over vannet, med ingrediensen" landende hegre"! :-)
Så i mitt tillfelle her er vel dette bildet en veldig subjektiv opplevelse, og derfor ikke så veldig bearbeidet.
Takk til alle for gode kommntarer/og forslag til forbedringer.
Oona :-)

Kjetil K.
Meget vakkert og godt utført. Nydelig stemning og en sor ro i bildet.

-Kjetil-
Oona Christine T.
Takk Kjetil for din kommentar!
Oona:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu