Gepard
Arbeidet som frivillig i Namibia i vinter. Under oppholdet kom det inn flere gepard unger, da mammaen deres var blitt skutt av krypskyttere.
Utstyr
  • Canon eos400D
  • 28-105 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetGepard ungene var ikke tamme når jeg bodde på gården. Brukte man god tid kunne man alikevel komme ganske nærme!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger107
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_418965} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Per Gunnar Ø.

Ikke noe gir meg samme "awe" som de store kattene, og en gepard-"tenåring" som dette er bare rått å se! Når motivet er så sterkt i seg selv, så er det lett å glemme både utsnitt, komposisjon og andre tekniske detaljer. Men de er ikke alltid like lett å kontrollere når et motiv som dette tilbyr seg, og strengt tatt blir også komposisjon og annet teknikk ganske underordnet! Men rent komposisjonsmessig ville jeg ha gått enda tettere innpå (eller beskjært med pc), eller alternativt gått litt lenger fra for å få med føttene. (Det er ikke alltid at nærmest er best!) Og jeg ville - hvis mulig - valgt en lavere kameraposisjon. Dyrets uttrykk gir en herlig blanding av utrygghet og aggresjon. Flott bilde!
Mari Marte M.

Tusen takk for kommentar, og ikke minst råd og tips! Jeg har så mye å lære!! Jeg elsker dyr og natur, og når jeg får fanget et bilde før øyeblikket forsvinner blir jeg bare så utrolig glad!
Martin Løvbakk I.

Hei
Søtt bilde av gepardungen :) ,heldig som fikk komme så nærme! :D Det er ingenting som fasinerer meg så mye som de store kattene, så jeg gleder meg virkelig til jeg skal til Kenya neste sommer :) Hvilket arbeid var det du gjorde i Namibia?
Veldig trist å høre om gepardmoren :(
Mari Marte M.

Hei Martin! Jeg jobbet som frivillig på Harnas Wildlife foundation, så jeg fikk være sammen med de store kattene hver eneste dag! I tillegg til masse andre dyr selvsagt! Utrolig opplevelse! Noen av dyrene var tamme og hadde bodd der hele sitt liv, men eierne av gården jobber for å slippe fri de dyrene som kan klare seg selv. Disse gepard ungene var bare 5 måneder når de kom, så de blir nok på gården en stund. Men, jeg håper de kan få leve fritt når de er store nok til å jakte selv! Jeg var i Namibia og Sør Afrika, men du må glede deg til Kenya! :-)
Vegard A.

Hei
Flott uttrykk på denne geparden. Hadde selv gleden av å oppleve vill gepard i Namibia i juli. Fantastiske dyr og nydelig land. Synes dessverre fargene er litt tamme. De kunne kanskje vært justert litt. Men som sagt, herlig uttrykk og blikkontakt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu