Jakten på kjærligheten - del 1
Sist vi hilste på Drivdalsgubben var han tatt til fange av trollkjærringa i berget det blå nedi de dype Ottaskoger. (Egils bilde den 29.09.) Nå var gode råd dyre...

Egil Von Otta er imidlertid en snartenkt mann og sendte ilbud etter kjempeørna Matt Dillon oppi Oppdal. Mr.Dillon oppspora gubben og fikk på mirakuløst vis redda ham ut av berget det blå. Det bar avsted nordover tretoppene og snart gikk de inn for landing ved kåken oppi Drivdaln. Gubben gråt av glede...han hadde vært på loffen sommern gjennom og lengselen var sterkt bådde etter kjærringa og mandelpottittbingen. "Kjærring, mi kjærring jeg må deg få smake, jeg er så yr din kjære make"....

Men alt var så ødslig og stille. Bare griseknoen kom gryntende rundt husnova. Innpå kjøkkenet pilte tre mus over gulvet, og fra spiskammerset lukta det stramt av marketen pultost. Gubben kaldsvetta og for ned i kjellern der han fant en gulna lapp oppå mandelpottittbingen. Arme sjel...han var blitt kjærringlaus.

De neste tre vekene satt gubben mest heile dagen nedi pottittkjellern sammen med griseknoen og trøstespiste grodde mandelpottitter og supte gjæra ripsvin av dunken.
Til alt hell hadde gubben naboer som brøy seg, og hu Petra og han Rasmus Måssaplassen forsto at her måtte noe gjøres for å unngå en personlig tragedie. De hadde nettopp sett "jakten på kjærligheten" på televisionen og var ikke snauere enn at de meldte på Drivdalsgubben som en av deltakerne....

Gubben stramma seg opp, fikk gebisset opp av pottittbingen og kledte seg i sin nyeste busselull, for der borti svingen tuta en rød liten bil....Nei du store rabarbara...var det ikke postmann Pat som kom. Bilen spant tungt på det sleipe måsadekket for den var tungt lasta med to kjempesmultringos oppå taket.
Og inni førerhuset lå et brev så digert og tjukkt at den arme Pat var pressa heilt opp mot frontruta.
Gubben reiv til seg brevet og leste mens tårene trilla: "Til Deg! Så deg på TV og smelta straks for ditt barske og maskuline vesen og forførende glimt i øyekroken. Og mandelpottitter har jeg hørt at........jippi"!!!
Kommer oppover i morgen! Kan ikke vente!
Klem fra Vinstraberta.
Fantastisk utvikling i serien.
Har blandede følelser, men er happy på gubbens vegna. Bare det ikke ligger ugler i måssan....
Utstyr
  • canon 40-d
  • canon 120-300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHumor
  • Lastet opp
  • Visninger207
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_428733} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Venche J.

Å dæsken. Her blir det drama de lux.
Jeg må ikke glemme å slå på "dotten" i morgen. Dette blir ulidelig spennende.
Som vanlig, artig fra deg og fra eventyrskogen.
Wenche.
Liv F. D.

Go´søndaskvellen Tyrin ;)
Vanvittig hilstorie du koker ihop ;) Her var det en god blanding. Så fint at Drivdalsgubben får kjærring da, eller hva blir det til.?Spennende med brev må vite...... for han var jo både kjekk og stram ;)
Kult og sprøtt dette Hans- Jørgen, spent på fortsettelsen.

mvh
Liv ")

Odd E. k.

Du gedigne lapskaus!!!

Forstår at kjerringa ikke kunne vente lenger på at gubben skulle komme heim. Pengelens har hun blitt og sår på hendene etter å melke 20 kyr og 40 geiter hver morgen og kveld siden mars måned. At gubben ikke tenkte på det da han dro sin vei ned i østerdalen er bare en gåte. Kjerringa er ikke rådlaus, hun har slaktet buskapen og dratt ut mot kysten. Der har hun kjøpt seg en fiskebåt og dratt ut på storhavet. Kvote har hun ikke fått, så kystvakta er på jakt etter henne. Hun ble sist sett ute på Lopphavet, i full gang med å dra garn.
Kjerringa har nok ikke gitt slipp på gubben, så et spetakkel ventes vel å komme nærmere juletider når hun kommer heim med storfangsten. At ny kjerring har kommet til gards blir nok ikke tatt nådig opp. Det er lenge til jul, så mye kan hende innen den tid.
Det at gubben har blitt så heldig å bli med i " jakten på kjærligheten" er ikke bare glede. Tenk bare på å ha kjelleren full av mandelpotet og staburet fullt av rosenrot fra Alvdal og stråkene innefor. Det er krutt for gubben og katastrofe for Vinstraberta som enda er jomfru. Hvor skal dette ende Tyri. Hjelper det med gjæra ripsvin i store mengder for gubben, slik at mandelpoteteffenten ikke blir så potensfrembringende, hjelpe meg for et liv!!!
Ps: Dette må ikke sendes på Tv, da kjerringa lett kan få snusen i det hvis hun blir ankret opp av kystvakten. Kast TV'N på Lopphavet kystvakta...

Mvh

Odd E.
Ann Kristin S.

Forventningen lyser ut av augo på både gubben og grisen.Stort rosa kjærlighetsbrev adressert til gubben - - lykken er stor. Meisen er mest opptatt av bakerivarene som også er med på postmannens runde denne morgenen.
Drivdalskjærringa er forlengst glemt. Et nytt kapittel i gubbens liv har nyss starta!

Morsomt så det holder - bilde og historie.
Mvh Ann Kristin
Hans-Jørgen H.

Tusen takk!
Ler meg skakk Odd...fantasien lenge blomstre oppi ekornskogen au...
Tyrin.
Tove H.

Ler meg skakk av bilde og kommentarer....dette var et nytt og overraskende kapittel. Alle de frammøtte har grunn til å lyse av forventning...for maken til post! Er så spent på det store brevet.....og fortsettelsen....
Må kaste meg over del 2 straks!
Hilsen Tove
elin a.

Jeg ler meg skakk:)
Herlig.
Gleder meg til fortsettelsen.
elin
Håvard F.

Hehe.. Har sett begge flere ganger, og liker dem godt. La kommentaren på V2, men synes jeg må nevne her at jeg liker at du har dratt med Postman Pat i serien *LOL* Mere av Pat ;)
mvh
Håvard
Ole Arne S.

Haha..fornøyelig lesning dettane..
Helt enig med Håvard her, fint at postman Pat og katten har kommet inn i eventyret hehe..
Ellerst kreativt som vanlig fra deg Tyrin, fint bilde med spettulfen og alle figurne rundt..

mvh Ole Arne
Inger Anne Maritsdotter V.

Skatter og ler av denne fornøyelige underholdende godt skrevne teksten din og ikke minst det herlige bildet; aner ikke hvordan du får det til; men du har talenter til tusen; tenker i mitt stille sinn "få dette ut og fram i en bok, kjære deg:):) både bilder+tekst" Det hadde du+de herlige figurene virkelig fortjent!!
Slutter aldri å la meg imponere og ikke minst underholde av dine artige påfunn, Tyrin:)

Mvh Inger Anne
Inger Anne Maritsdotter V.

PS: det skulle selvfølgelig stå "skratter og ler.....".........

:-)Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu