Høysletta i Peru
På høysletta i Peru med vulkanene Misti (5825) og Chachani (6075) i bakgrunnen.
Det var tidelig om morgenen og derfor klart, og dette er viktig for bildet. Ellers synes jeg alltid at det er fasinerende å kjøre på disse veiene og oppleve naturen. Jeg synes bildet kommuniserer bra den opplevelsen. Det som trekker ned er at det kanskje er litt for lite som skjer i bildet, litt kjedelig.
Bildet inngår i albumet Landskapsbilder i Peru -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-06-20 05:37:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 17-40 mm f/4L
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger116
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_472748} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Bjørnar P.
Teknisk strøkent. Hardt lys som er godt kontrollert. Fin dybde, men den kan økes ytterligere ved å kutte noe himmel. Bildet oppleves som i god balanse, og med veien som en naturlig guide innover i bildet. Skule dog gjerne sett litt av den svingen inn mot venstre igjen som vi nå bare aner.
Thorbjørn R.
Landskapet i seg selv er spektakulært og gjør mye for min opplevelse av bildet. Når det er sagt, så synes også jeg det blir litt vel mye innholdsløs himmel. Jeg kunne også ønsket lyset enda litt mykere. Dersom du har anledning, bør du oppsøke denne lokaliteten flere ganger, f.eks ved lave tåkeskyer.

Mvh Thorbjørn
Andreas B.
Tusen takk for kommentarer!!

Jeg har lagt ut en versjon til der jeg har kuttet himmelen noe. Jeg er enig i at det kunne gjort seg veldig med noen skyer eller noe sånt, men det er kanskje bare 20-30 dager i året at det er skyer om morgenen her..

Klokken er ca 09.00 på morgenen, og det tar nesten to timer å kjøre til dette stedet så jeg må tidelig opp for å ikke få skarpt lys, men jeg er helt enig at det hadde gjort seg, og jeg skal se om jeg kan få til å komme tilbake grytidelig en dag!

Jeg er usikker på hva jeg kan få gjort med å få se noe mer av veien, men kanskje om jeg stå oppe på bilen kunne jeg fått til noe slikt, skal prøve!!

-ab
Kyrre M.
Jeg likte også meget godt måten du beskriver dette landskapet på. Blåfargen i fjelltoppen til venstre står i en særstilling for meg, den likte jeg meget godt. Versjon 2 fungerer best med tanke på komposisjon.
Som du selv nevner er det lite som foregår i bildet. Vegetasjonen er sparsom, men kanskje kunne du tilnærme deg denne ved å ta et svært lavt utgangspunkt i terrenget , men samtidig vise oss de spektakulere omgivelsene. Sitter også med et ønske om å få se nærmere på noen av de flotte fjelltoppene, telekomprimerte tinderekker med disse fargene ville blitt flott tror jeg.Men det blir jo en helt annen sak selvfølgelig.
Andreas B.
Takk for tilbakemeldingen Kyrre. Jeg ser helt klart poenget med å komme nærmere vegitasjonen. Når det gjelder tinderekka skulle jeg gjerne vist deg bilde av det, men det ble ikke denne dagen. Dette bildet er tatt på ca 4.200 moh. Vi stoppet bilen like ved der jeg tok dette bildet og så gikk vi mot toppen på en tinderekke som heter Pichu Pichu som ligger på ca 5.500 moh, men uten overnatting ble det for tøft. På grunn av mørket måtte vi snu på 5.200 moh og da var hodeverken og kvalmen på plass også.. Men det kommer mer, jeg lover!!
Lars M.
Jeg må dessverre scrolle for og se hele bildet, og det gjør det vanskelig og vurdere bildet.

Jeg vil imidlertid gi all mulig honnør for en fin beskrivelse av bildet og utstyret som er brukt! Flere bør følge ditt eksempel.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu