Verdens dypeste dal
Bildet er tatt i bunnen Colca-dalen. Verdens dypeste dal som ligger i Sør-peru. En fantastisk dal med fjell på 6200 moh og dalsøkk ned mot 2000 moh.
Bildet er tatt litt over klokken 07.00 om morgenen. Da jeg stod nede i dalen følte jeg meg nesten som i himmelen. Jeg har lest mye om perfekt fotolys, og jeg følte at jeg fikk det akkurat der. Temperaturen var under 0 slik at det også hjalp til for at det skulle være klart. Om jeg fikk til å kommunisere det jeg opplevde skal du få være med å si din mening om, men selv følte jeg at det gikk bra. Jeg liker godt bildet.
Bildet inngår i albumet Landskapsbilder i Peru -
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 17-40 mm f/4L
  • Brennvidde19mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetJeg synes ikke bildet bærer preg av det, men jeg må være ærlig å si at jeg la ikke merke til den lange lukkertiden da jeg tok bildet. Neste gang jeg er tilbake her skal stativet frem av bilen!!!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger146
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_477910} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Anne Gunn P.
Hei, sikkert flott da du stod der, men det er en utfordring å få til riktig eksponering når det er så stor forskjell på lyse og mørke partier. Synes den lyse delen er for lys, og den mørke for blass, selv om du riktignk ha refleks i vannet. Det hadde nok vært bedre å fotografere på et annet tidspunkt av døgnet(regner med det er høylys dag dette?), og jeg vil tro at HDR kunne vært en mulighet her.
Anne Gunn
Magne S.
Hei Andreas! Var selv ved Colca i 2003 for å se kondorer. Husker det som et fantastisk og storslagent landskap, selv om jeg aldri var nede i selve dalen. Synes dessverre ikke at du lykkes helt med dette bildet. Du sier at du hadde godt fotolys, men det synes jeg ikke du helt klarer å formidle. Synes også at komposisjonen og det tekniske ikke sitter helt. F. eks synes jeg vegetasjonen nederst til venstre er forstyrrende. Du får nok bare dra tilbake en gang til med stativ :-)
Hilsen Magne
Bjørnar P.
Å gjengi et 3D-motiv troverdig med 2D-teknikk er ikke lett, og jeg synes ikke du kommer helt i mål her. De voldsomme dimensjonen som du beskriver føles ikke i bildet.
Rent teknisk synes jeg bildet mangler noe oppskarping.
Thorbjørn R.
Heller ikke jeg synes dette funker. På tross av at bildet inneholder både nær forgrunn og fjellene bak, så får du ikke fram dybdefølelsen. Avslutninge i topp er ikke helt heldig, idet det blir veldig trangt over fjellet til venstre for kløfta. Ren teknisk kan du nok jobbe adskillig mer med kontrast/toneforløp.

Området som sådan høres svært spennende ut. Ser fram til å se mer derfra.

Mvh Thorbjørn
Andreas B.
Som jeg skriver under bildet var dette tidelig om morgenen, like etter klokken 07.00. Det var derfor godt lys. Men jeg ser at dere har veldig rett i den kritikken som dere kommer med, og jeg vil takke dere veldig for alt som dere kommer med. Det er til stor hjelp! Det er bare så ubeskrivelig kjedelig å føle at jeg var på rett sted til rett tid og så misse i utførelsen. Bittert, men jeg får nye sjanser!

Jeg tror at det kunne blitt bra med HDR, men samtidig så ønsker jeg å få frem kontrastene mellom det lyse og det mørke. Men er helt enig i at de lyse partiene ikke er bra.

Jeg kan love deg Thorbjørn at du skal få se mer fra denne plassen. Det var første gang jeg var der nå for noen dager siden. Mine foreldre er på besøk og de var med, og jeg måtte derfor ta litt hensyn til de. Jeg har tenkt meg tilbake ganske snart og ha mye bedre tid. Både til naturen og kondoren. Jeg lærer mye av å se på bildene som jeg har tatt, og at tilbakemeldingene dere gir!!
Geir A. G.
Ser frem til nye bilder herfra! Er enig med de foregående, men området ser ut til å by på fantastiske muligheter.
Fred S.
"It`s the early bird that catches the worm", sier de i England, men klokka 7 om morgenen er tydeligvis ikke rett tidspunkt for dette motivet; det blir for store kontraster. Så jeg slutter meg kort og godt til de andre kommentarene; trøsten får være at slike motiver er vanskelige, både mht lys og det å gjengi dimensjoner: Vet det veldig godt selv; vi var en tur i Helvete i sommer (jada, Helvete er et elvejuv i Gausdal), og jeg har slettet alle bildene jeg tok der, de svarte absolutt ikke til den opplevelsen jeg hadde av å vandre nede i juvet.

vh fred s
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu