"Gråbein"
Ulv fotografert nær midnatt ved åte i Finland.
Da jeg begynte å så nærmere på denne gamle rawfila, fant jeg at her var potensiale til å hente ut stemning på tross av den dårlige tekniske kvaliteten.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 300 mm f2,8 + 1,4x konverter
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • AnnetPanorerinig, 1600 ISO
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_496660} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Lasse S.
Jeg synes du har en fantastisk villmarksstemning i bildet. Det er slik jeg forventer å se et glimt av en vill ulv. Komposisjon og (mangel på) farger er helt topp. Et bra bevis på at teknisk kvalitet ikke betyr alt.
Finn E.
Enig med Lasse. Har kun sett ulv i dyreparken i Kristiansand, og selv der er den en sky krabat. Jeg vil si dette bildet beskriver ulven på en utmerket måte!
Arne Henning G.
Jeg synes også dette er et knallbra ulvebilde. Her er det skikkelig villmarksstemning, ulven er fanget i en flott rovdyrpositur, og at bildet ikke er optimalt med tanke på skarphet og iso-støy, tekniske krav som man ønsker seg i et perfekt bilde, er nettop med på å gjøre dette til et unikt bilde.
Avsluttet .
Fin vill, nesten malerisk stemning i bildet, visualiserer det årvåkne i dette flotte rovdyret!

mvh Ulv
Espen S.
Takker for hyggelige tilbakemeldinger! Lasse; fraværet av farger har jeg bevisst styrt i etterbehanlinga. Bortsett fra det, er manglende teknisk kvalitet stort sett et resultat av manglende informasjon i rwa-fila. Synes selv likevel at dette gir mer villmarksstemning enn ulvebilder av perfekt teknisk kvalitet (som jeg også har fra samme sted).

Mvh
Espen
Thorbjørn R.
Enig i at dette fungerer. De mørke partiene øverst og nederst forsterker stemningen. Fin positur på "gråbein".

Mvh Thorbjørn
Bjørnar P.
Stemninga er definitivt fin. Manglende detaljer plager ikke meg her, da de ikke ville gjort fortellinga bedre. Vesentlig mer interessant enn teknisk perfekte bilder av ulv som ofte bare har verdi som dokumentasjon av hvordan dyret ser ut. Her er det stemninga og naturopplevelsen som er dokumentert, og det på en utmerket måte.
Å fotografere hvordan noe ser ut, er relativt enkelt. Å fotografere hvordan det føles, er mye vanskeligere. Du har klart det siste.
Inger-Lise S.
Et meget bra bilde med helt topp stemning. Komposisjon, positur, effekt,- det sitter!

Hilsen Inger-Lise
Torgny S.
Kroppsspråket til denne ulven forteller at den ikke trives i øyeblikket. Det ser ut til at årsaken er at den er gjennomvåt og kald. Denne utilpassheten forsterkes av det sky blikket i retning kamera. Årsaken til kroppsspråket kan også være at det står mer dominante ulver og forsyner seg av åta. For meg er den røffe kvaliteten en del av bildets gode kvalitet.
Espen S.
Takk igjen for positive tilbakemeldinger! Det er nettopp villmarksstemning og naturopplevelsen jeg har ønsket å formidle. Torgny; interessant å høre dine tolkninger. Du har rett i din tolkning av at dette er en lav-rangs ulv. Men hele flokken på fire dyr var spesielt sky. Dette kan delvis forklares med at flokken nettopp hadde mistet begge individer i alfa-paret, og dermed var noe rådville. Og av die fire, var denne ulve en av de som heoldt seg mest i bakgrunnen. Været var forøvrig tålelig bra, og midt på sommeren. Så ulven var neppe kald.

mvh
Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu