Morning in Otranto
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger207
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_512570} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .
Hei Jan Frode. En sjelden gjest er du blitt:)
Og når du gir ut noe, så ser man nesten hvem som står bak, du har din signatur på dine bilder.

Dramatikken står i høysetet. Er det HDR, vel dritt i det:)
Et nydelig motiv, der du etter min mening har valgt deg et veldig fint utsnitt av for meg ukjente plassen. Nydelig miljø, kunst både på bakken og på himmel.
Den smiler liksom til meg, den kula som ligger på bakken der.
Som sagt, velvalgt utsnitt som gir betrakter mye. Men jeg skal også pirke, men tror helst at du like godt som meg vet hva jeg vil pirke på. Verden går videre Jan Frode, med det mener jeg at å jobbe i lag med elementene i bildet skulle nesten vært en selvfølge her. For å unngå glorie rundt lyktestolper, statue og bygning. Men føler nesten at det viktigste som gjenstår her er å få rettet opp bygning og lyktestolper da det er nokså fremtredene med bruk av brennvidde 18. Det er jo så gøy med slike brennvidder, ja helt ned til 10mm. Men jeg mener nå det da at når man først har tilgang til å få rettet opp elementene i PS, så bør det gjøres.

Men når det er sagt, så er jeg mektig imponert over det fine motivet du har funnet deg her, og hvordan du har tatt vare og legger elementene fint i bildeflaten. Vakkert. Støyen på himmelen bryr jeg meg ikke om.
Jamen det var hyggelig å se noe fra deg, Jan Frode.

mvh arild
Eli R.
Kjenner igje dette fra HØKK konkurransen, gratulerer :-)
Når det likevel er lagt her så er det vel fordi du vil ha noen flere meninger.
Jeg er litt "ferdig med" HDR så du får ta det med en klype salt - men jeg opplever HDR effekten som overdrevet.
Jeg ville også ha dratt ut stolpene til venstre, samt huset til høyre. Jeg har en følelse av at bildet tipper litt til høyre men det kan være pga stolpene.
Når det er sagt savner jeg også at det "skjer" noe. Tenker at kulen er plassert veldig riktig i bildet for tyngdepunktet, for å skape balanse.
For meg er ikke den riktige plasseringen av kulen nok til at dette bildet vil bli husket særlig lenge. Beklager :-(
Jan Frode A.
Takk for kommentarer Arild og Eli :-)

Arild, ja det er en stund siden sist på foto.no nå, rundt et års tid tenker jeg. Fornya medlemskapet, og kom på å legge inn bilde i samme slengen.

Når det gjelder det tekniske, så, så mangler jeg nok mye kunnskap om etterbehandling etc. Men for meg er det nok motivet og selve fotografiet som betyr mest, men vet også at det tekniske ikke må være helt bak mål. I dette bildet syntes jeg det er ok nok :-)

Eli nevner HDR. Artig, for bildet er ikke laget i HDR, så der tar du nok litt feil. Men flere har spurt meg om det er HDR, så kanskje det kan se sånn ut? For å være ærlig, så aner jeg ikke hvordan en etterbehandler for å få fram en HDR effekt. Dette er enkel og greit først behandla i Lightroom, der RAW-fila er konvertert til jpg i dette tilfellet, og der igjen viderebehandla i Corel Paint Shop Pro.

Motivet er en morgenstemning fra den vakre byen Otranto som ligger i den italienske regionen Puglia.

Eli, kjekt at du nevner HØKK, og jeg takker for det. Alltid kjekt å få konstruktiv kritikk og høre andres meninger. En av grunnene til at jeg legger ut dette bildet er jo akkurat derfor. Og siden bildet også har oppnådd sølv, hederlig omtale og en del aksepter i Internasjonale Fotosalonger i regi av FIAP, blir jeg jo ekstra nysgjerrig på synspunkter, både plusser og minuser.

Og Arild, jeg skal prøve å få lagt ut flere bilder etter hvert. Egentlig har jeg mye å takke foto.no for. God drahjelp og nyttige kommentarer som har betydd mye for meg i ettertid.

mvh Jan Frode
Avsluttet .
Ja sjøl takk Jan Frode. Jeg har lært mye av deg, husker godt det, når du dro meg igang med RAW-format, og den så beryktede råkonverteren som du brukte så mye, husker ikke navnet på'n:)

Men, du må si ifra om du er her på mine trakter, så vi får treffes en dag nedpå Ogna eller sånt:)
Og, helst et bilde i uken her inne da hehe.

snakkes
mvh arild
Bjørnar P.
Fin stemning. Ville tatt bort huset til høyre. Det hadde gitt et mye renere og et litt halv-surrealistisk uttrykk som jeg har sans for.
Ellers synes jeg det ofte er nyttig og lærerikt å lese andre kommentarer, men når det blir så mye "kjentmannsprat" som her blir det ikke så veldig spennende lesning.
For private beskjeder og hilsener synes jeg man bør bruke meldingstjenesten eller andre kommunikasjonskanaler, og ikke bildekritikken.
Ivar D.
Et flott bilde med bismak. Hele perspektivet er etter min mening veldig bra, men HDR faktoren er for overdrevet og dermed blir det noe urealistisk. Bildet har linjer og tar deg med mot horisonten. Huset burde kanskje ha vært fjernet? HDR for mitt vedkommende er greit for oppletting av mørke partier, samt hjelp til lyse partier. Her ligger det en balansegang som er lett å overstige for å få til litt mere dramatikk.
Helge A.
Hei Jan Frode.
Ser du er en like skjelden gjest her som jeg selv har vært.
Dette er et bilde som får meg til å bli sittende å studere det, og lure på om det er noe jeg ville gjort annerledes.
Komposisjonen og plasseringen av elementene i billedflaten er meget bra.
Huset til høyre må være med for å en helhet/tilhørighet til omgivelsene.
Bildet har en vellykket dus og behagelig fargetone, og det fine lyset og skinnet i beleggningssteinen bidrar mye til det flotte resultatet.
For å være pirkete, så hadde jeg rettet opp lysstolpene til venstre.

Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu