"Træna"
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-03-03 12:21:50
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikkor 18-200
  • Brennvidde95mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_515259} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Thomas R.
Dristig komposisjon. Jeg ville nok foretrukket litt mer hav og latt det gå på bekostning av litt himmel, men jeg ser jo snurten av noe nede i høyre bildekant som kanskje forpurrer en slik komposisjon.

Flotte farger du har fått ut av opptaket her. Kontrasten mellom det røde og det blå i himmelen spesielt, også lillaskjæret i havet er flott. De spisse øyene i horisonten (som jeg antar er Træna), gjør seg godt som blikkfang i bildet. Alt i alt et flott og fargerikt bilde som kanskje ikke når helt opp komposisjonsmessig i mine øyne.
Morten M.
Her er jeg enig, alt for my himmel. den øvrste delen tilfører bare negativt... teknisk bra, man ser her hva lukkertid og stativ kan gi av skarphet... nei gjør noe med himmelen, deter kanskje muligens for mye rødt?
Lars Ivarson F.
dristig komp..ikkje meint for dataen og scrolling, men for veggen..trena heng i himmelen nedst i høgre hjørnet..kreativt og toppers i mine auge
Espen S.
Takk for tilbakemeldinger! Interessante synspunkter; i dette bildet er det jo himmelen som er selve motivet, og øyene bare en slags målestokk. Og det var jo nettopp de ekstreme fargetegningene som gjorde at motivet fenget meg, og som utgjør opplevelsen. Ja, Thomas; jeg kunne sikkert tatt et bilde med mer hav, men det ville være et helt annet bilde. Og Morten; hva er det egentlig som er nagativt med himmelen?

Jeg skal se om jeg får lagt ut et helt annet utsnitt - med vidvinkel - av samme hendelse. det kan jo være interessant for perspektivene her.

mvh
Espen
Morten M.
jeg ser motivet fra de røøde skyene, da skaper det harmoni, det store mørke skaper det motstte. en dristig komp som sagt. funker kanskje for noen, men for de fleste ikke.
Bjørnar P.
Dristig komposisjon, men definitivt et bilde som skiller seg ut. Ikke mange går forbi et slikt bilde etter å bare ha kastet et blikk på det, noe kanskje mange hadde gjort dersom du hadde valgt en mer tradisjonell løsning.
Jeg opplever den nederste tredelen som den mest interessante rent estetisk, men originalitet er en kvalitet i seg selv også.
Som et alternativ til tradisjonelle landskapsbilder er dette interessant. Ikke et bilde for alle, men de som liker det liker det sannsynligvis svært godt. Kanskje bedre med et "kjempebra" fra noen få enn et "helt ok" fra veldig mange?
Ivan H.
Himmelen er helt klart spennende, og de mørke blå skyene gir en fin kontrast til de varme tonene.
Synes det er ok at du viser så lite av sjøen og landskapet, men synes også at du viser for mye blå skyer øverst. Så blir en av de som vil kutte litt oppe. Altså, rett under den lyse åpningen i skylaget øverst til venstre. Da synes jeg brikkene faller litt mer på plass der oppe, samtidig som du beholder de mørke, fine og blå tonene der. Uten de ville bildet blitt kjedelig.

Ellers liker jeg utsnittet, der du viser skyenes/værets kraft i et "mykt" landskap.

Og til slutt, ingenting er negativt her. Man må bare få motivet til å harmonisere med utsnittet.

Morten, hvorfor synes du det er altfor mye rødt her?

:ivan
Espen S.
Igjen takk for konstruktive innspill! Solnedganger er flotte. Men solnedgangsbilder har en tendens til å bli kjedelige fordi de er blant de minst originale landskapsbildene. Ivan; jeg har vurdert beskjæringen du foreslår, og er enig i at bildet da blir mer "harmonisk". Men jeg synes også det blir kjedeligere da, med selve øygruppen som hovedelement og blikkfang. Jeg synes det øverste lyse feltet i skylaget er nødvendig for å skape en motsats til øygruppen, og jeg mener det gir bildet en dynamikk som leder blikket til å vandre diagonalt mellom de to elementene . Det blir ikke harmonisk og rolig. Men jeg mener komposisjonen likevel er balansert, og at bildet på denne måten blir noe mer en nok et solnedgangsbilde.

mvh
Espen
Ivan H.
Spørsmålet er vel om det blir for lang avstand fra topp til bunn. Litt vanskelig å se dette her nå på jobbskjermen min, men kan ta et titt på det i kveld hjemme, der jeg har høyere oppløsning.
Ballansen i bildet fungerer, med eller uten kutt.

En annen ting er hvordan dette fungerer på et evt print, tror det da vil kommer mer til sin rett, enn som et lite bilde på en skjerm. Evt tilte skjermen for å se det større i høykant.

:ivan
Espen P.
HVorfor bie med å ta til seg ditt og datt? Og kan skje, hvor hen LÆRE noe mer? Lykke til :)
SveinM M.
Fungerte greit når jeg trykket F11 på tastaturet.Hele bildet i skjermen er bedre enn scrolling iallefall. ;-)
Helt kurant format synes no eg. Ikke så ofte en ser dette nå til dags, men dersom motivet yter formatet rettferdighet(slik som her), hvorfor ikke...
Synes dette ble meget severdig og ville nok egnet seg som "dørplakat" slik vi brukte på 70-tallet..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu