To kjekke karer
To kongepingivner i en i Sør-Patagonia.
Se mer på min blogg:
http://bakkenaturfoto.wordpress.com/2011/03/06/en-dr%C3%B...pfyllelse/
Utstyr
  • Canon EOS 1D mk III
  • Canon EF 100-400 L
  • Brennvidde115mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_517407} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jarle S.
Du store hvor jeg misunner deg dette.Etter at jeg så programmet til Arne Nævra i forrige uke har jeg drømt om slike motiver hele tiden,og forsåvidt i mange år før det også.
Du har greid å formidle på en fin måte det inntrykket jeg har fått av disse prektige dyrene.
Litt late og bedagelige og meget tillittsfulle.Teknisk er det ikke mye å utsette på dette bildet,ser at det skarpe sollyset gir deg utfordringer med lys og skygge.Plasseringen av pingvinene i bildeflaten er helt ok.Du har fått med såpass mye av omgivelsene at vi ser litt av miljøet til disse dyrene.

Mvh
Jarle
Andreas B.
Hei Jarle!

Tusen takk for tilbakemelding. Hvis du går inn på linken under bildet kommer du til bloggen min der jeg skrev om noe av det samme som du nå opplever. Jeg fikke en stor kjærlighet til disse dyrene for mange år siden, og det har vært en drøm. Når jeg drog på denne reisen var jeg ikke klar over at vi kom til å se Kongepingviner. På Falklandsøyene og Sør-Georgia er de mange, men her i Sør-Chile sier oppslagsverk at de ikke skal være, men noen har altså begynt å slå seg ned. I motsetning til klippehopperpingviner og Magellanpingivner som vi også traff på turen er disse helt fortrolig med mennesker. De er egentlig ganske nysgjerrige. Men den nebbet er ikke noe å tulle med, og jeg hadde ikke lyst å ha det gjennom hånden så jeg var litt forsiktig. Som du ser så var lyset en stor utfordring. Ideelt skulle jeg tenke meg å være der en kveld, men det var ikke mulig. Etter at jeg hadde gjort noen endringer i Lightroom så sier diagrammet at dette bildet er uten utbrente deler nå.

Hvis du vil vite mer om denne turen så kan du lese på http://www.patagoniaphotosafaris.com/. I forhold til ligende turer er dette veldig billig. Hvis du fikser reiser til Punta Arenas selv koster turen i underkant av US$3000. Da er det 8 netter i en flott båt der dere fritt bruker gummibåter. Faunaen i området er fantastisk.

-ab-
Bjørnar P.
Teknisk strøkent. Gode detaljer fra høylys til skygger, naturlige farger og god skarphet.
Komposisjonen og utsnittet virker også velvalgt.
Litt usikker om området helt i forkant (tang og tare?) trekker for mye oppmerksomhet.
Bakgrunnen er passe. Nok til å antyde omgivelsene, men ikke forstyrrende.
Andreas B.
Tusen takk Bjørnar!

Kjekt å få høre at du synes det er teknisk strøkent. Om tang og tare tenkte jeg at det var positivt for det maritime miljøet.

-ab-
Anne Ø.
Ja, dette er virkelig dyr som fascinerer meg. Heldige du som fikk oppleve å være sammen med disse skapningene. Et godt nært bilde som viser gode detaljer og spennende med lyset her som gir fine skygger. Bra blendervalg som får denne duse bakgrunnen, gode linjer og fint med det grønne øverst.
Anne Gunn P.
Fantastiske farger og stofflighet! Pingviner er fasinerende, og disse to var , som du sier, kjekke karer! Kanskje litt minus for de harde skyggene, men det er peanuts!

Mvh
Anne Gunn
Andreas B.
Hei Anne og Anne!

Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger! Jeg skulle selv gjerne sett at lyset var litt mindre hardt og at kanskje litt varmere, men OK. Jeg er veldig klar over at jeg er heldig som fikk oppleve dette, og har tenkt å leve på det leeeeenge!!

-ab-
Thorbjørn R.
Stilige karer dette, ja. Jeg liker godt den tilnærmet identiske posituren på fuglene. Litt hardt lys, men det synes som om du har fått det maksimale ut av det.

Mvh Thorbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu