Tiriltunge
Bildet inngår i albumet Macro -
Utstyr
  • Canon D60
  • Canon 100mm macro
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger266
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_52997} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Marit E.
Så flotte tiriltunger!
Jeg kjenner tydelig lukten.
Mvh Marit
Nils B.
Nydelig Reidun, men den lille røde ytterst til høyre tar mye oppmerksomhet. Om den skal være med eller ikke tar jeg ikke stilling til, men øyene mine ønsker hele tiden og ta en titt i den rettningen.
mvh Nils
Jostein M.
Vakkert så det holde. Det er klasse over presentasjonene dine. Tre cm kuttings på høyre side tror jeg også hadde gjort susen. Kan være enig i at den stikker seg veldig fram.
Keep em`coming!!!
Mvh
Jostein
Tom E. F.
Det som fascinerer meg ved tiriltunge (bortsett fra form/ farge på blomsten) er nettopp rødfargen på blomst/ uåpnede knopper.
Her har du fått med både blomst og knopp, så jeg sier det med Ole Brumm: Ja takk! Slik ER det.

For det hele intrykket av bildet må jeg likevel være enig i at det her kan være motiver nok til mer enn ett bilde.

Kvalitetsmessig er dette som vanlig helt topp!
Det er alltid med forventningsfull spenning jeg ''åpner'' dine bilder, Reidun!
mvh Tom
Reidun G.
Takk skal dere ha for tilbakemeldinger. Jeg var i tvil om denne knoppen til høyre og beskar bildet først, men så ombestemte jeg meg og lot det gå ubeskåret. Skal prøve å legge ut en ny variant uten, men det får vente til i morgen :-)
Reidun
Øyvind A.
Fint bilde av en vakker blomst. Knoppen til høyre viser jo akkurat hvor fin farge den har før den springer ut. Jeg synes knoppen hører med. Men ''problemet'' her er vel at den kom litt for nær billedkanten? Et par cm ekstra til høyre ville gjort komposisjonen mer balansert.
mvh Øyvind
Birna R.
Et fint artsbilde av Lotus corniculatus, dette. Behagelig og bra fargegjengivelse trass i litt hardt lys, og passelig med detaljer innenfor bildeflaten.

Jeg har lyst til å understreke at det ikke er noe ''galt'' i å ta artsbilder. Både naturfotografene og samfunnet i helhet har stort behov for gode dokumentasjonsbilder. Botanikerne selv er f.eks. sjelden gode fotografer og ofte klarer ivrige amatører å ta mye bedre bilder enn fagfolkene.

Problemet som man som fotograf står overfor er selvsagt at slike artsbilder i utgangspunktet ikke har den store utviklingsmuligheten. Motivet binder temmelig mye. Likevel så kan rammen og konformiteten sprenges, fordi artsbilder og f.eks. portrettbilder står temmelig likt begrepsmessig. Vi har sett fine eksempler også her på fotodotno på bra portrettbilder, og det kan jo være en utfordring til (natur)fotografene å finpusse sin artsbildeteknikk til å gjengi noe mer enn bare rene avbildninger.



Torgeir S.
Hei Reidun, er mye opptatt for tiden så det blir begrenset tid til foto og kommentarer. Vil bare minne deg på at jeg synes fortsatt du er en meget dyktig og kreativ fotograf som gjør mye flotte bilder. Flott bilde dette og!

Mvh. Torgeir
monica p.
Reidun.....vet du at du er en utrolig flink fotograf????
Dette var nydelig.
Mvh Monica:o)
Fred S.
Slutter meg til resten !
vh fred
Stig S.
Flott igjen! Er nok på linje med Nils og Jostein, men samtidig bryter det røde fint. Kanskje en ide å legge til en cm til h. istf. å kutte? Da blir det ikke så trangt på den siden, og det røde kommer mer til sin rett.... Skrytet over er velfortjent!

--stig--
Per R. G.
slutter meg til andre det røde bare fremhever bildet
Steinulf L.
Rene sommerpoesien. Den røde knoppen hører med.
Povl Kjeld H.
Flot og rigtig smukt billede, der mangler ikke noget her. Flot flot.
mvh - povl
Frank W. G.
Stikker en liten tur innom dott`n i ny og ne om dagen. Har på en måte tatt ''sommerferie'' fra dott`n men slenger innom allikevel.
Fint og pent bilde. Liker renheten i bildet.
Ellers merker jeg meg kommentaren fra BR. Det er jo så sant så sant som han påpeker.

Frank
Hans-Einar O.
Sent inn, men enig med alt det positive;-)
Nydelig bilde!
mvh Hans
Ketil K.
Nydelig - og fin kommentar fra BR - det er noe å være opptatt av. Så ser gjerne noen eksperimenter med tiriltunge - hvor du går utover artsbilderammen!
Arild S.
Flott eksponert. Enig om litt kutting på høyre side for å ta den ene knoppen. Ellers teknisk meget bra resultat.

Arild

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu