svevet
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger113
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_537669} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Trond O.
Hei,

Fint fanget, skarpt og fint, undrende form på den hoppende personen inni gardinet? Bakgrunnen blir noe lys og for detaljrik og tar vekk litt av fokus av 'svevet'. Likte bildet! Mvh. Trond
audun n.
Takk for tilbakemelding, er enig at bakgrunnen kan ta litt mye fokus. Ja det stemmer at det er en gammel 70 talls gardin som er i bruk.
Avsluttet .
Hei :)
Jeg synes dette bildet skiller seg kraftig ut på bildekritikken, og at det dessverre har fått uforholdsmessig lite oppmerksomhet.

Jeg ser noe jeg antar er en person innkledd i et tøystykke som svever i luften (trolig i et hopp). Omgivelsene er et gammelt rom.

Er usikker på fotografens baktanker og evt budskap, men tipper at målet har vært å lage noe som er interessant å se på i kombinasjon med visuell attraktivitet. I så måte synes jeg du har lykkes godt.
Jeg anser det som lite sannsynlig at noen skulle få lyst til å pakke seg inn i ei gardin og hoppe rundt i et rom, så dette er vel neppe et dokumentarisk bilde. Assosasjonene mine går i retning av frustrasjon, angst, forknytthet, sekundert lek og moro (absolutt rom for å se humor i dette også)

Det at du har frosset personen i svevet bidrar til spenning og bevegelse i bildet. Miljøet synes jeg er spennende, det gamle, slitte og tilsynelatende forlatte rommet. (Kanskje personen har bodd her før, og vil gjennoppleve barndommens lek?). Få elementer skaper en visuell renhet som er tiltalende.

Plasseringen av hovedpersonen sentrum synes jeg fungerer fint, og skaper symmetri. At han har det lyse vinduet rett bak seg fremherver personen gjennom den visuelle kontrasten. Linjene fra gulvlister, tapetborder og takhjørner presser fokuset innover og skaper økt dybdefølelse i bildet (og dybde oppleves som regel som positivt for et bilde). Det litt mørkere taket presser også fokus nedover synes jeg.

Begrenset fargepallett er ofte positivt for et bilde, og skaper en mer harmonisk opplevelse. Dette synes vellykket her.

Utsnittet er annerledes, med nesten samme lengde/bredde-forhold som mannen. Synes forsåvidt dette virker egnet, men hadde ikke hatt noe i mot å se mer av veggene (såfremt de ikke inneholdt mange forstyrrende elementer - hvilket kanskje er grunnen til valg av utsnitt).

Eksponeringen og tonene er dominerende lyse, og det virker som om vinduet er eneste lyskilde. I såfall tipper jeg du har øket eksponeringen på mannen i etterbehandlingen. Resultatet er bra, men kanskje (på min skjer) kunne jeg foretrukket en antydning til demping av høylysene på veggen da de nesten går over i helt hvitt.

Bildets tekniske kvalitet er forøvrig upåklagelig sålangt jeg kan bedømme.

Et meget severdig bilde (som vanlig fra deg), og jeg håper du legger ut fler her på bildekritikken. (Og gjerne engasjerer deg litt i bildekritikk på andres bilder, siden du åpenbart er langt over snittet kompetent innen fotosjangeren). Kunne også vært interessant å hørt dine tanker rundt dette bildet.

Mvh Jens :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu