En stille dag i juli
Like utenfor Etne i Hordaland fylke kjørte vi forbi dette vannet. Det var så utrolig stille. Speilingen av trær og grønne marker var så flott. Til og med et gjærde speilet seg i vannet. Vi bråstoppet, kjørte bilen på en sidevei og knipset i vei. Bildet er tatt primo juli 2011
Jeg likte så godt roen og de fine grønnfargene. Ingen fargemetning er satt til. Kun litt kontraster. Det var så fint som bildet viser.
Utstyr
  • Nikon D 5000
  • Nikon allround 18 - 200 mm
  • Brennvidde72mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt kamera. Jeg tror landskap ble brukt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger98
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_549188} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Oddmund K.

Skjønner godt at dere likte godt denne stemningen, det gjør jeg også... sommerlige farger og vakker speiling.
Mvh Oddmund
Line H.

Ja her var det fredelig,frodig og flott : )
Blåste det opp str. stor...Gjorde seg veldig bra.
Hører innsektene helt hit....Deilig stk. Norge.

Mvh Line
Trygve B.

Takk for kommentarer. Ja, det var en fin opplevlese. Den utrolige stillheten gjorde at bildet ble noe spesielt, syntes nå jeg.
Birthe H.
+1
Flott speiling og en behagelig ro i bildet! Godt sett!
Mvh. Birthe
Roar K.

Dette med alle sine grønnsjatteringer kunne vel like gjerne hatt tittelen "Grønt"?
Lyset var visst ikke helt fotovennlig for her er noglen hvite utbrenninger som kanskje ikke lar seg reparere.
Hva bildet som helhet gjelder så ville jeg forsøkt en lysdemping og kanskje kombinert med kontrastøkning.
Hva dette, komp. og annet gjelder er ofte gjenstand for smak og behag så når jeg nevner hva jeg ville gjort så blir det selvfølgelig "take it or leave it". De hvite utbrente båtene fant jeg ingen løsning på , men jeg forsøkte litt med støytilsetting, blur, contrast, shadow/highlights etc. Men hva kompen gjelder så foreslår jeg å kutte litt i venstresiden da det er mange små elementer der som gjør den urolig. Jeg kuttet innenfor refleksen av det hvite huset i vannet eller innenfor det første treet til høyre for det halve hvite huset oppe om du foretrekker det slik. Hvis du gjør det så pass på at en liten tupp av gjerdet til venstre for huskestativet også forsvinner. Da synes jeg kanten blir renere og roligere. Det halve hvite huset tilfører likevel ikke bildet som sådant noe.
Den hvite båten akkurat kant i kant med høyre ramme er ingen god løsning. Grunnregelen er at du enten har litt luft utenfor eller kutter innpå elementet som her altså er en båt. Men en halv båt i bildekant gjør seg ikke noe særlig så her ville jeg hvis du har en original med litt mer til høyre tatt med litt til så vil kanskje høyrekanten også bli mer "spiselig".
Jeg nevnte smak og behag og stråene i bunn er så absolutt noe slikt. Noen vil sikkert ha dem der, men hvis du kutter på oversiden av dem vil det faktisk roe ned bildet ytterligere siden det heter en "En stille dag". Du mister litt av bjerkespeilinga, men det taper ikke bildet noe på. Dette kan du lett sjekke ved å scrolle ned og dekke til om du ikke har lyst til å prøve ut mine andre forslag.
Alt dette jeg nå har kommet med er like mye for meg som for deg fordi jeg også lærer ved å prøve ut ting på bilder som andre presenterer. Et bilde er jo aldri bare ett bilde - det er mange forskjellige løsninger.

Roar
Trygve B.

tusen takk Birthe og Roar. kommentar fra deg Roar skal jeg gå nøye igjennom. mange gode tanker der. jeg har nettopp fått elements 9. kan det ikke godt nok, men øver meg. det er nå litt komplisert.
Lone M.

Lekkert naturbilde fra deg Trygve. Liker alle de flotte grønne nyansene i bilde ditt. Flott speiling i vannet også. Lone :)
Jostein S.

Hei
Flott landskapsbilde
Fine speilinger i vannet
Det fremhever bildet
Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu