Fiskelykke
Jeg vet kvaliteten er dårlig, men jeg synes det var gøy å få med fisken - så da så :-)
Utstyr
  • Canon D60
  • Canon 70-300mm (IS av)
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/350s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger314
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_55650} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Øyvind L.
Godt fanget, litt uskarpt synes jeg, men det er jo ikke lett og fange en slik situasjon.

Øyvind
Jostein M.
Sier meg enig med ØL her. Men dette er et motiv som, jeg tro, krever masse masse øvelse. Har en mistanke at de som er spesialister på dette bruke et tresifret tall med eksponeringer før det sitter.
Mvh
Jostein
Carsten A.
Ternefiske er vanskelig ja, både for terne og fotograf. Dette er litt langt unna, og sannsynligvis på litt for lang eksp.tid, slik at fuglen ikke er blitt skarp.

Å få til ett eller noen få slike ternebilder, både mht. situasjon, passende nærhet og god teknisk bildekvalitet regner jeg som et prosjekt som kan ta mesteparten av én - 1 - sommer, kanskje flere. Førsteklasses følgefokus er vesentlig, og der er vel ikke Canons 70-300 helt på topp.
MVH CA
Stig S.
Her er det jo bare å fortsette og øve - før eller senere sitter både fokus, lys og komp - og tenk deg hvilken glede du føler da ;-) Ellers er det vel først og fremt fokus/lukkertid som svikter litt her, men du er ikke så langt unna!

--stig--
Ketil K.
Slutter meg til det Carsten skriver. I tillegg kan nevnes at lysforholdene og standplass må planlegges veldig nøye for å få gode fluktternebilder. Her blir det litt kontrastløst. Synes utsnittet ble for stort i tillegg, siden det ikke er så mye av interesse i bølgene.
monica p.
Flott Reidun, godt fanget dette, er nok inne på noe Carsten når han sier at en kan bruke en hel sommer på å fange noe slikt, derfor ser vi glatt gjennom fingrene at det er litt uskarpt.
Bra jobba.
Mvh Monica:o)
Tom E. F.
Ser ut til at denne har niste både i nebb og krås. Uansett er den vel på vei til sultent avkom. Imponert over fuglens reisetrang - hekker vel 2 ganger i året i ulike verdensdeler. Ellers ikke imponert over selve bildet som et Reidun-bilde (selv om det holder godt for meg).
mvh Tom
Carsten A.
Dette er nok en makrellterne, den trekker ikke så voldsomt langt. Det gjør derimot rødnebbterner.
MVH CA
Tom E. F.
OK, C. A. Du har sikkert rett! (Vanskelig å se hvis en ikke ser nebbspissen klart...)
mvh Tom
Reidun G.
Takk for tilbakemeldinger.
Jeg trodde i utgangspunktet det var en makrellterne - men jeg er ikke helt sikker.
Jeg får håpe at jeg får anledning til å ta et bedre bilde av en terne neste gang jeg oppholder meg ved kysten.
Savner allerede saltlukten :-)
Reidun
Jan W.
Jeg er ikke helt enig med CA når det gjelder vanskelighetsgraden. Jeg tror nok du har tilstrekkelig erfaring til å legge inn en blink ganske raskt hvis du finner et sted med en liten sildestim, en håndfull terner og solen i ryggen. Selv om du skulle bruke den nye tunge børsa.
Har ikke forsøkt med mellomringer men det vil fungere utmerket på denne. Gir fin avstand til motivet.

Jan
Reidun G.
LOL
klart det Jan, bare finne en sildestim, terner og solen i ryggen.
Nå har jeg solgt denne linsen, så da må det bli den tunge børsa, eller den som veier halvparten.
Ifølge posten ligger børsa fremdeles i Fredrikstad - vi får se i morgen.
Reidun
Per R. G.
jeg synes dette er et morsomt og flott bilde
Carsten A.
Jeg tror Jan Wærness og jeg snakker litt forbi hverandre her. Trolig har jeg litt andre krav til det ideelle ternebildet.

Det eller de bildene jeg tenker på krever ideelt lys fra ideell kant (hvilket er atskillig mer enn bare solen i ryggen), svak vind fra ideell retning (slik at fuglen flyr ''riktig'' i forhold til lys og fotograf), fiskestim eller åte som terner går etter, og perfekt ''pent'' blankt vann som speiler fuglen idet den på karakteristisk vis snapper fra vannflaten. Fuglen skal være i perfekt fokus med akkurat perfekt valgt dybdeskarphet og lukkertid, og den skal akkurat perfekt fylle opptaksformatet slik at den uten en millimeters beskjæring gir en førsteklasses god komposisjon. Dessuten skal opptaket være gjort omtrent i nivå med vannflaten eller med så lang brennvidde at det ser slik ut. Dette er dette jeg syns er et ganske langsiktig prosjekt. Selv om mye annet kan bli bra, var det dette jeg siktet til som mitt mål. Har foreløpig over år brukt endel energi å ikke å score på det målet.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu