Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Brennvidde78mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger170
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_581523} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Bjørnar P.
Litt usikker på fortellinga. Er det kontrasten mellom nye bilder og gamle hus som er poenget, eller bare bilene? Virker som du har etterbehandlet bildet for at det ikke skal være naturtro, da fargene ikke virker naturtro. Vanskelig å gi råd, når jeg ikke vet hva du ønsker å oppnå...
Nandor T.
Hei, og takk for kommentar!
Poenget er bilene (sjeldent syn m kun Ferarrier og Porscher i et og samme bilde) mot de gamle bygningene, akkurat som du mistenker. Kanskje litt dumt at det ikke kommer skikkelig fram. At fargene er litt spesielle, skal understreke at dette er noe usedvanlig syn, nesten uvirkelig. Det er et HDR bilde.
Bjørnar P.
Det er det klarere hvorfor du tok bildet. At uvanlige farger gjør følelsen at uvanlig motiv større er jeg ikke så sikker på, men ok.
At bilde er HDR har jeg mer problemer med å forstå. Du mangler tegning i både skygge og høylys, noe nettopp HDR skal klare å unngå. Jeg mistenker deg derfor for å ha brukt HDR mer som et effektfilter enn som et middel for å få økt kontrastomfang, slik det egentlig er tiltenkt. Jeg tar kanskje ikke feil dersom jeg gjetter at bildet er basert på 1 kameraeksponering, og dermed ikke er ekte HDR, men bare tonemapping?
Nandor T.
Hei, bildet består av en kameraeksponering, og strengt tatt ikke EKTE HDR nei, hatten av for deg som ser det.
Eli R.
Jeg opplever HDR-effekten som fiksfakseri for å redde et uinteressant bilde. For meg blir dette en ren avbildning. Mer AV noe enn OM noe. Kanskje fordi jeg ikke er så bilinteressert. Komposisjonen fremstår som tilfeldig men på f/64 forventer jeg at den skal være gjennomtenkt.
Nandor T.
Uenig med deg Eli. Komposisjonen er alt annet enn tilfeldig. Den er godt gjennomtenkt. Jeg ventet i flere minutter på at det skulle passere en sportsbil bak disse sportsbilene i forgrunnen. Bilene er ment å "føre" seer innover i bildet mot sportsbilen som så forlater bildet. Dette fordi man leser bilder som tekst, stort sett fra venstre mot høyre. Man trenger ikke være bilinteressert for å se at dette er et svært uvanlig syn: 5 biler i en gate hvorav alle er sportsbiler.
Kvaliteten på bildet er jo diskusjonsemnet på foto.no, der er du velkommen til å kommentere. Noen mener det ene, andre mener det andre. Bildet er i allefall solgt så så kjempedårlig kan det da ikke være :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu