''Nordlys over Vinstra''
Et nordlysbilde fra i vinter. Trenger råd om forbedringer mht støy etc. Bildet er scannet fra et negativ.
Bildet inngår i albumet Gudbrandsdalsnatur -
Utstyr
  • Nikon F-801
  • Nikon 28/3.5
  • Blender-
  • FilmtypeFuji Superia 400ASA
  • Nei
  • AnnetBrukt litt støyreduksjon i høyre del av himmelen, og brukt USM selektivt på alt untatt himmel/nordlys.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger481
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_60642} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Tomm H.

Fantastisk lys. Sånt man får lyst til å fotografere. Mye belyst i tettbebegyggelsen men sikkert ikke lett å få 100%.
Roger K.

Hei Svein.

For det første syns jeg dette er en flott bilde av dette naturfenomenet. Når det gjelder støy og/eller annet småplukk i bildet så kan du kanskje prøve programmet NeatImage. Du kan laste ned en gratisversjon fra www.neatimage.com


mvh
Roger
Tormod I.

Vakkert lysspill.

Støyfjerning?
Ta en titt her:
http://www.neatimage.com/examples.html
Reidun G.

Flott nordlys.
Synes ikke bildet har mye støy - men som de andre sier -NeatImage, finnes også som plugin for photoshop.
Litt mye lys på bebyggelsen.
Reidun
Svein B.

Laster ned Neat Image nå. Får prøve det og se hvordan det går. Takk for tips. Har jo lest om dette programmet tidligere også.

mvh
Svein B
Robin G.

Kjempe vakkert nordlysbilde, tenkte å anbefale neatimage jeg også, men der kom to andre meg i forkjøpet..

RGJ
jøran f.

Jeg liker himmelen svært godt gode farver og bra gjengitt. Jeg tror derinot at bildet hadde vunnet seg betraktlig hvis du hadde tatt bildet utenom tettbebygde strøk, spesielt ville det vært en fordel å unngått veilysene fordi disse har en helt annen kvalitet og spekter enn nordlyset. Lykke til ved neste nordlys.
Hans Petter L.

Tøft! Jeg synes at Nordlyset er noe av det vakreste fargespillet som finnes. For ekstremt fine nordlysbilder, ta turen til Pasvikdalen, mot grensen til Russland. Der har jeg opplevet noe av det råeste jeg har sett av nordlys. Du kan nesten ta og føle på lysbølgene, du kan nesten høre lyset bevege seg. Naturen der, så stille, så fredelig...
Jostein M.

Dette må har vært vakkert å stå og betrakte. Har selv aldri sett det så det må ha vært en opplevelse.
Kan desverre ikke gi noe råd om støy. Ser jo at bilde hadde hevet seg betraktelig om den ikke hadde vært der. Anyway: Stå på Svein:-)
Mvh
Jostein
Svein B.

JF: jeg er enig i at nordlys gjør seg best i ''ville fjellet'', uten skjemmende gatelys og liknende. Denne gangen var jeg ikke i fjellet da nordlyset dukket opp, og bildet ble nå som det ble. Bildet er heller ikke lagt ut så mye med tanke på den biten, mest for å få tips ang støyfjerning og tekniske løsninger for å bedre resultatet.

HPL: En skal faktisk kunne høre nordlys, når de er riktig kraftige (vanligst nord i landet). Ellers har jeg et annet nordlysbilde tatt i oktober 2001,bilde nr. 29655
og det var et utrolig flott nordlys med vanvittige farger og kraft. Mitt bilde av dette viser desverre på ingen måte hvor flott dette var, bare litt av fargene. Det kunne visst sees helt sørover til Nederland og Tyskland, noe som er skjeldent.

Jeg får karre meg inn i fjellet til vinteren og fange dette flotte fargespillet i bedre omgivelser.

Igjen, takk for kommentarer, tips og råd.

mvh
Svein B
Tomm H.

Det finnes teknikker for støyfjerning/reduksjon i Photoshop også! NeatImage er etter min erfaring veldig bra men kan også være veldig avansert. Auto blir ofte litt for glattpolert. Men men. Pleier ofte å blande inn resultatet av NeatImage med originalen selv. Slik at du har full kontroll på bra områder.
Tomm H.

Men kan tillegge at det finnes støyprofiler for ulike ISO-verdier på de ulike kameramerkene. Husker ikke hvor jeg lastet de ned, men hvis du finner en slik profil for dine type filer blir verden mye mer Neat!
Bjarne S.

Heisann Svein!
Mektig flott skue du har fanget! Ang. støyen så ville jeg her forsøkt med Neat. Gjorde selv et forsøk med et av mine nordlysbilder og det fungerte brukbart. Utgangspunktet ditt er nok bedre en hva jeg hadde her bilde nr. 72777

Mvh
Bjarne
Helene E.

Fantastisk skue du har klart å fange. Sjelden man opplever det så voldsomt på de traktene. Belysningen i bebyggelsen tok dessverre mye oppmerksomhet.
Helene
Tom A. T.

Skikkelig trøkk over dette.
Fint dokumentert.
mvh Tom T
Thera E.

Magisk!
Steinulf L.

Uvanlig og flott bilde av Vinstra.
Inger-Lise S.

Fantastisk! Dette trodde jeg man bare kunne oppleve i nord-Norge! mvh Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu