Fossekall
Driver og jobber med å få tatt bilde av fossekall på såpass lang lukkertid at vannet ''flyter ut''. Den som har sett en fossekall vet omtrent hvor lett det vil bli, den sitter knapt stille et sekund uten å knikse med beina, vippe med stjerten eller hoppe rundt. Det sier seg sjøl at det må bli mange bomskudd. Dette er det beste hittil. Det er nok ikke 100% skarpt på fuglen, men vinteren er lang...!
Fotograf
Utstyr
  • Canon eos 10D
  • Canon 100-400 L IS
  • Blenderf/22
  • Lukker1/8s
  • Nei
  • Annet100 iso, stativ. Noe beskjært
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger263
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_74963} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Eskil O.

Et godt fortellende bilde, lav vitersol, kaldt, artig med vannet som ''svever'' i lyset.

Eskil.
Frode Smelror H.

Likar dette bilete. Litt synd at fuglen er litt i skugge - men det kan vere vanskeleg å vade ut med reflektor får å lyse opp dei partia :-) Ellers eit fint bilete av fuglen i sitt rette miljø (slik eg kjenner det). Fint at du har inkludert is for å vise at dette er ein liten hardfør fugl som held på heile året.

Om det var noko eg skulle setje fingeren på, så synest eg kan hende det er litt mykje elv til høgre og over. Litt kan vel kuttast vekk ?
Stig B.

Imponerende prosjekt!!!! Dette har jeg respekt for.

Jeg har kastet vekk ''virtuell film'' i massevis på småmeiser som ikke vil samarbeide med for lange lukkertider.

Spennende å se når man beveger seg utenfor ''ta bilde av fuglen'' for de avanserte.

Mvh Stig
Kjartan T.

Jeg har også prøvd lignende forsøk, med vekslende resultater http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=93446

Mener vel at du lykkes mye bedre med dette bildet, først og fremst på grunn av lyset, men også fordi du har en veldig spennende sitteplas med den nydelige isen.

Glimt i øyet, vannsprut og maleriske linjer gjør dette til et toppbilde. Du har selv nevnt eneste minus. Nå fikk jeg lyst til å ut å prøve ''kveinnkailn'' igjen.
Thomas B.

Veldig flott dette. Jeg syns det ser ut som den har samarbeidet bra. Ville ha kuttet en del av toppen.

Mvh
Thomas
Avsluttet .

Imponerende. Flott at du har klart å bevare såpass skarphet i fuglen med den lukkertiden. Fin fart i vannet. Her er ''kallen'' i sitt rette element.

-k
Jonas L.

Dette var pent gjort. Bevegelsen i vannet er bare toppers!
Isen til venstre stjeler litt mye av min oppmerksomhet, men fint var det uansett.
mvh JL
Reidar N.

Fossekallen ser litt molefonken ut. Har den mislykkast i matleitinga? Ellers er bildet som vanleg frå di hand, veldig profesjonellt utført.

Reidar
Venche J.

Hei Jan,
av det du forteller så skjønner jeg at det jeg først og fremst må lære meg er tålmodighet. :)

Flott sløring i vannet og jeg syntes du har fått et bra resultat av fuglen - tross alt.

Du er VELDIG FLINK og tålmodig. :)

Wenche.
Brita Helen E.

Synes du har fanget et glimrende bilde av fossekallen..
Bra ekspoonering og komposisjon:)

Mvh Brita...
Ketil K.

Tror du skal ta det helt med ro Jan! Du drar nok fra i BF-konkurransen. Dette bilde har virkelig mange kvaliteter! Du har klart å utnytte at fossekallen sitter rolig et øyeblikk til å få vannet flytende! Meget imponerende - og godt tenkt. Fin komposisjon også. Kommer ogå til å forsøke meg på fossekall i vinter - mulighetene er gode denne vinteren.

Forbedringspotensiale her?? Kanskje et bilde med fossekallen snudd mer mot kameraet - isen er litt utbrent i det hvite - nesten ikke til å unngå - bildet kunne vært tatt i litt mer dempet lys kanskje? Og ville muligens forsøkt å komme noe nærmere fuglen med økt detaljering som resultat. Men bevares - veldig flott bilde!
Odd Tore S.

Fin kobling av fugl og omgivelser, isen gjør seg. Imponerende! Min erfaring med fossekaller er at de er fugler som akkurat var der.
Odd Tore
Bjørn H.

Et flott bilde, og nydelig slør i vannet her ...

Joda Jan, dette liker jeg svært godt ..

Vet ikke, men syns muligens den hvite steinen til venstre blir vel lys ? og trekker kanskje for mye oppmerksomhet ??' Usikker ???

Et strålende fotografi ,.

Bjørn ;¤
Avsluttet .

Kjempefint bilde. Godt og varmt lys i fin kontrast til isen. God miljøskildring.
Rett nord for gården Sendsjøviken søndre (hils Kåre og Randi fra meg) så renner det en bekk som alltid er åpen selv i 40 minus ut i Sendsjøen. Der holder det til et fossekall-par, som er vant til å se mennesker. Det er ikke annet åpent vann i nærheten, så mulighetene der er gode. Det er ikke så frisk vannføring som på dette bildet, men det er da i bevegelse.

Mvh Ola.
Jan W.

Fint utørt Jan!

Likte vannet og plasseringen av fossekallen, men synes isen ble en tanke overeksponert og litt forstyrrende. Ellers har jo andre og du selv bemerket ting som kunne ha vært bedre på selve fuglen.

Får håpe du lykkes med et enda bedre av denne flotte lille fuglen.

Mvh. Jan
Jan N.

Tusen takk for kommentarer og tips!

Ola E; det var et nyttig tips, skal se om jeg får tatt meg en tur i løpet av helga!

Mvh JanJ
Tom E. F.

Synes du har vært dyktig her, Jan! Her er fuglen i fokus, og jeg ser vanndråper som spretter rundt. Gode farger, og isen er med på å understreke vilkårene den lille tøffingen lever under om vinteren.
mvh Tom
Avsluttet .

Herlig bilde vår nasjonalfugl. Har virkelig sansen for Fossekallen og dens væremåte. Synes den er både imponerende og artig med sine krumspring i elva.

Da den er så rask på bevegelser og siden den sjelden sitter stille er det flott å se at du har fått til et slikt bilde. Man må jo også være på et sted i elva hvor vannet stryker ganske fort forbi også, for å få denne effekten på det.

Om ikke toopp skrphet, så er det søren meg ikke muye om å gjøre Jan.

VH Svenn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu