Beitende bjørn
Bildet inngår i albumet Svalbard -
Fotograf
Utstyr
  • Canon eos 5
  • Canon 70-300
  • Blender-
  • FilmtypeFuji provia 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger323
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_81199} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Lars W.

Hei. Jeg likte bildet umiddelbart. Ikke minst fordi isbjørn er spektakulært! For en opplevelsedet må være å ta bilde av disse dyrene.
Så til bildet. Likte at dette er en miljøskildring. Denne type bilder forteller mer enn bare portrett av et dyr. Synes det er bra at du har tatt bildet i det dyret beiter. Det gir en flott ro i bildet. Du kunne ha beskåret litt på høyre side, og fjernet steinen i vannet. Nå ligger steinen halveis inne i bildet. Det blir en lys flekk som distraherer noe. Det samme kunne du gjort med den mørke kanten i toppen av bildet.
Jeg vil gratulere deg med et godt bilde!
Kay R.

Pent og sjeldent bilde...
Vel komponert med flott landskapt... Du må jo ha vært ganske nært ettersom du bruker 300mm... Skummelt???
Et motiv man ikke ser alt for ofte hær på dot`n nei...

Veldig tøft...

MVH Kay:-)
Frank W. G.

Ojj-ojj, fint og sjelden vare dette her.

Frank
Jostein M.

Har virkelig sansen for utsnittet og det at du viser såpass mye natur foruten bjørnen. Skal leg komme med ønsker (og det har man jo lov til) så måtte det vært litt mer lys som hadde gitt mer smell i bildet.
Mvh
Jostein
Jan N.

Takk for kommentarene!
Joa, jeg var nokså nære, hadde nok ikke fullt uttrekk på zoomen heller, faktisk. Dette er bare et av mange bilder jeg tok i denne situasjonen, og valgte dette utsnittet nettopp for å få med fjella og litt av himmelen. ( sant og si tror jeg at det er nærmere 70 enn 300mm) Kan legge ut et annet bilde senere som viser bjørnen bedre.

Kan også fortelle at jeg har brukt en litt spesiell teknikk under scanninga her.Min gamle scanner viser filmkorna litt for godt, så dette bildet er scannet fire ganger. De er så lagt oppå hverandre i PS med varierende gjennomsiktighet; 100% på første, så 50,25 og 12%. Voila! Mesteparten av støyen borte!
Tungvint? Ja. Men det virker!

JanJ
Svein B.

Meget flott naturfotografi, der isbjørnen blir et kledelig element i omgivelsene. Jeg kunne ønske litt mere kraft i farger og kontrast, samt at bjørnen var plassert litt til venstre i bildeflaten. Ellers mektig natur på alle måter, og en fin gjengivelse.

mvh
Svein B
Stig B.

Nydelig naturbilde, hvor du viser dyret som en naturlig del i det hele. Likte utsnittet godt. Litt spesielt lys ville selvsagt hevet bildet, men synes at naturen i seg selv er sterk i dette bildet.

Mvh Stig
Inger-Lise S.

Hei! Her skriver jeg under på Stig's kommentar,da han sier det jeg ville sagt.Vet ikke om mer kontrast ville hjulpet,i mangel av et spennende lys..Uansett et flott bilde og det må ha vært en stor opplevelse:)

Inger-Lise:)
Bård Lauris H.

Det meste er sakt...

Hehe hvorfor gikk du ikke nærmere ;-)
Siri Elisabeth J.

Godt disse bjørner stort sett ikke er interessert i å ete oss mennesker, da må de vel være gaaanske sultene?
Ikke vet jeg, men jeg vet at jeg liker bildet ditt, liker at du har med så mye natur. Lyset var som det var da du tok dette bildet. Ville selv vært vanvittig glad for i det hele tatt å få tatt et bilde av denne bjørnen. Så jeg ville vist det selv om det var ute av fokus og under eksponert jeg! :-) Men det er meg da...

Liker komposisjonen, liker bildet. Flotters!

Mvh Siri
Avsluttet .

Herlig bilde Jan.

Jeg så et program på TV om Svalbard og en Australsk fotogrf som driver på med isbjørnfotografering. Fikk assisiasjoner den vein også. Det var interessant å se når bjørnen gikk til angrep på fotografen og helt uventet også. Han fikk litt problemer med å komme seg på beina og hans medhjelper startet snøscooteren i mellomtiden. Men heldigvis stanset bjørnen før de måtte rømme åstedet. Mulig du har set dette du også.

Så da blir spørsmålet: Hadde du en fliktplan her eller hadde du rifle med, kanskje begge deler?

Likte uansett dette bildet veldig godt, og det var en passende tittel synes jeg. Kontrastene i fjellet bak og med himmel er bra.

Ellers var det artig å se et kreativ bruk av scanner kan frembringe slike lekkerbisker som dette.

Vh Svenn
Jan N.

Hei Svenn!
Ja, jeg så det TV programmet, heftige greier! Isbjørnen er ikke det enkleste dyret å hanskes med fordi den er så totalt uberegnelig. Dette har det blitt forsket på også, med samme konklusjon.
I denne situasjonen var det egentlig greit, denne bjørnen her holdt seg ved hytta i flere timer (Mushamna, Woodfjorden) der den gikk og beitet på fjellsyre!
Men klart jeg var bevæpnet, magnum'en hang skuddklar på hofta, den. Men det var aldri noen fare for hverken bjørnen eller meg, fordi jeg hadde retrettmuligheter inn i hytta denne gangen. De fleste bjørner lar seg dessuten jage nokså enkelt, iblant er det nok å klappe i hendene.

Det er iallefall en enorm opplevelse å få møte isbjørn.

JanJ
Avsluttet .

Hei igjen Jan

Ja den opplevelsen sitter nok godt i vil jeg tro. Morsomt å høre om hvordan du gjorde opptaket.

Vet du at da jeg var i kystvakta var jeg på besøk i hytta på Mushamna. Det var i 1995 med KV Andenes oppankret utenfor. Vi tok lettbåten inn og jeg sitter her nå og ser på en pins jeg kjøpte av fangstmannen der. Desverre hadde jeg ikke fotoutstyret med meg på den turen. Jeg angret fælt på det den gangen og angrer nok enda når jeg ser de flotte bildene dine derfra.

Si meg......har du vært fangstmann der opp også kanskje?

Jeg hadde ikke mulighet til å kjenne igjen terrenget i det relativt tette utsnittet før du nevnte stedet, så dette ble en ekstra spesiell anledning for meg også her forran PC'n.

Vh Svenn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu