Trane på Bolkesjø
Jeg så den noen timer tidligere inni skogen, den gikk som en fugl men jeg valgte å tro at det måtte være et rådyr - aldri hadde jeg sett noe slikt før til jeg fant den igjen. Den fløy like etterpå sammen med en annen. I boken står der vingespenn på 2 meter.
Bildet inngår i albumet Fugler rundt Bolkesjø -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-05-02 21:37:09
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon D60
  • 300mm + 1,4 converter
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1000s
  • FilmtypeIso 100 digitalt
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger467
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_86731} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Stig S.
Morsomt å ha festet til brikken, tenker jeg:-) Billedmessig litt så-som-så, for en som ikke var der - men det må ha vært en flott opplevelse!

--stig--
Rolf J.
Hallo Reidun.

Ikke vanlig kvalitet på denne, men hadde det vært meg som hadde vært så heldig å få se en slik hadde jeg lagt dette ut jeg også.
Må vært en flott opplevelse.
Marianne R.
Enig med de andre... Ikke akkurat det beste bildet, men en veldig spennende opplevelse.

Mvh Marianne
Wigdis W.
Fint å dele opplevelsen med oss andre, selv om bildet ikke er av sedvanlig Grønstøl- kvalitet. Det er i slike situasjoner man skulle ønske å ha enda bedre objektiv.. hvor blir det forresten av ny-kameraet?
Venche J.
Jeg tenker pumpa slo noen ekstra slag her. :)

Flott dokumentasjon, selv om kvaliteten ikke er på topp. Uansett, det må ha vært en flott opplevelse. :)

Wenche.
Tom A. T.
Første gang jeg så en slik trodde jeg det var en rømt struts ;o).. Kan med rette sies å være mektige både på bakken og i lufta de her.
Bildet ble nesten bra.
mvh Tom T
Stig B.
Kunne veldig gjerne tenkt meg å fått denne i skogkanten selv. Hadde knipset med det jeg hadde av utstyr.

En stor del av å drive med naturfoto er den opplevelsen man får når man er ute og opplever spesielle ting / utsikter / stemninger. Å forsøke å dele dem er helt naturlig og ønskelig.

Jeg hadde satt et sånt bilde høyt i mitt arkiv, og hadde delt det med andre.

Mvh Stig
Jostein M.
Hei Reidun. Kvaliteten er ikke den beste men jeg setter pris på at denne typen bilder deles med oss andre her ute på foto.no. Gjerne mer av denne majestetiske fuglen. Står forresten en meget interessant artikkel om tranen i siste nummer av National Geographic.
Mvh
Jostein
Børge J.
Et fint bilde av grus grus. latin for trane. den er neimen ikke like god å få øye på den der,størelsen til tross er de godt kamuflert. flott komp. lurer du på noe om tranene skal du ta en tur på min fars hjemmeside http://www.grusgrus.no/

BJ
Jan W.
Litt lang avstand her ja, men forholdene tatt i betraktning ble det vel et greit bilde.

Har selv til gode å se denne annet enn i luften til nå.

Mvh. Jan

Rune N.
Flott naturopplevelse!

mvh
Rune
Karl Inge J.
Reidun du skal slett ikke være lei deg for dette bildet, Tranene som du har sett er sansynlig vis et par som har startet hekkingen, og da er dem svært så sky. men jeg vil ikke anbefale deg eller andre til å lete opp reiret, om dem finner noen traner i marka, vist dem blir skremt av reiret en gang er det stor sjanse for at dem avbryter hekkingen for denne sesongen, og det er det vel ingen som ønsker.
Kom heller hit til Meldal I Sør- Trøndelag her samles det rundt 450 traner hver høst før dem drar videre til sine overvintringsområder. to fotobuer er satt ut i kornåkrene som det blir mulig å leie for intresert fotografer.
Men vist du eller andre får se traner utover våren og sommeren så se etter ringmerka traner, det er vi svært inntresert i å få tilbakemeldinger på.
Ellers er det nok en hanne som du har tatt bildet av.

Hilsen
Karl Inge
Reidun G.
Tusen takk for tilbakemeldingene.
Jeg håper virkelig ikke at jeg har skremt bort tranene selv om de fløy vekk. Tranen på bildet befant seg på andre siden av myren, bak der igjen er et tjern hvor antakelig den andre fuglen befant seg. Tranen på bildet fløy opp og forsvant bak trærne, jeg hørte et langt ''trompetstøt'' og like etter kom 2 som fløy i sirkler oppover og forsvant.
Skulle gjerne vært i Meldal, høres spennende ut, men jeg har lært i dag at enkelte steder i Vestfold får besøk av traner som spankulerer rundt på noen årkrer om sommeren.
Hvordan ser en forskjell på han og hun Karl Inge ?
Har sjekket de andre bildene og jeg er nokså sikker på at de ikke er ringmerket.
Reidun
Jan-Eilert P.
Duger som til samlinga som artsdokumentasjon og sikkert en fin opplevelse, men ikke noe blinkskudd akkuratt. Fuglen kommer for dårlig fram til det.

I fjor sommer satt jeg å snakket med en finlender, ved villmarkselva Ivalojoki i Nord-Finland. Jeg skulle fortelle at jeg hadde støkt (skremt) opp to traner lenger oppe i elva. Da klarte jeg å lire ut av meg på god Gransherad-engelsk:
- Longer up in the river here, I stucked to trains.
- I hope not, svarte finlenderen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu