05.13am
Ønsker litt nybegynner -hjelp. Hva kunne vært gjort annerledes for å skapt ett mer spennnde bilde? Enten med kamera, eller med hjelp av pc etterpå. Hva er bra, hva er dårlig med bildet?
Bildet inngår i albumet Natur \ landskap -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-07-12 21:33:48
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-07-13 20:10:19
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 300d
  • Canon EF 28 - 80 3.5-5.6
  • Brennvidde80mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeIso 100
  • Nei
  • AnnetExposure Compensation
    -2/3
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger256
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_95887} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Bildet er bra, litt rolig stemning med på dette bilde her.

Fint med båten, den tar en del oppmerksomhet, men tro ikke det gjør så mye egentlig..

MvH

Regine..!
Marius J.

Vel slik bildet fremstår her så burde du først og fremst ta det inn i PS og se på levels der. Der vil du se at du har ganske mye å hente på å heve kontrastene i bildet. Dra begge pilene i hver ende (på hver side) til du ser linjediagrammet begynner så vil du se at kontrastene blir bedre. Kan også kjøre en ørliten dose usm her.
Med kamera: ville lekt litt mer med motivet. Du har lavt skylag (eller vanndamp) som godt kan utforskes litt mer. Hva med lavere kamera vinkel nede ved vannflaten?
Vel det er bare du som kan se bildet slik du ønsker det, men her er det rom for forbedring !
Hans Olav S.

Takker for kommentarer.

Problemet mitt er at pc -kunnskapene halter en smule... :-) Det skulle blitt arrangert kurs i PS, slik at data -amøber som meg kunne fått lært noe. Har prøvd litt med forskjellige bilder i PS, og stort sett blitt skuffa over resultata. Men får håpe at det bedrer seg med tia. USM som det snakkes så mye om her på Foto.no, kan jeg driste meg å spørre om hva det er :-)

Anngående motivet: jeg ønsket å ha båten som hovedmotiv, nede i venstre hjørnet. Men ville fått frem mer av morgendisen enn det jeg gjorde. Får håpe sjansen byr seg igjen, kjører forbi her hver morgen...

Mvh

Hans Olav
Vegard L.

USM står for un sharp maske. Et verktøy som brukes for å lage bilde skarpere. Dette er et valg i Photoshop under filter. Dette har stor betydning. Se mitt bilde ''olivinhytten'' der USM gir fin effekt. Med vennlig hilsen Vegard
Jóhann Á.

Hei Hans Olav!
Altid fint med slike vann og ''tåke'' motiver. Her ble det jo veldig bra med den båten i blått. Jeg er ikke så sikker på at jeg ville hatt med husene i øverkant. Syns de gjør at det blir veldig til ''strekk'' i bildet i tillegg til at himmelen er lite tiltalende.
Når det gjelder tekniske forbedringer er han Marius her inne på noe lurt når det gjelder kontrastforbedringer og skarphet.
Hans Olav S.

V.L, nok en gang takk for tips :-)

J.À, har lagt ut en nye versjon som er blitt beskjært. Prøvde dette før jeg la ut versjon 1 også, men synes ikke det ble så bra i og med at litt av husa viste når jeg hadde med hele treet. Prøvde også litt usm på denne versjonen, så ikke noen enorm forbedring av den grunn. Men øving gjør mester, sies det... :-)

Mvh
Hans Olav
Kay R.

Likte bildet godt...
Den fine mystikk stemningen i skodda e absolut dær. Synes slike bilder blir litt bedre når dæm e mørkbetont med mer kontraster. Da kommer den dype mystikken..he,he...
Uansett et flott bilde...

MVH Kay:-)
Marius J.

Har du Photoshop så gjør følgende: Når bildet har åpnet seg, gå inn på ''image'' og s¨på ''adjustments'', der får du opp et valg som heter ''levels'' (nivåer på norsk), der får du opp et diagram med tre piler under. Disse pilene kan justeres mot høyre og venstre. Prøv å ta pilen til venstre mot høyre (klikk på pilen og flytt med musen mens du holder venstre musetast inne) flytt den så til det stedet hvor digrammet hever seg betraktelig. Du vil da se at mørke partier blir mørkere, Så gjør du det samme med pilen til høyre. Dra den til venstre og du vil se at lyse partier blir lysere. Du har nå hevet kontrasten ganske merkbart og dermed fått et bedre bilde slik jeg ser det. Når det gjelder USM så viser jeg til hjemmesiden til Carsten Arnholm på : http://home.online.no/~carnholm/idx/frames.htm gå så til fototeknikk !
Lykke til videre !
Avsluttet .

Ser nesten ut som et maleri, eller en drøm!
Et behagelig bilde!
Bra!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu