Havørn
Takk til Wigdis Wollan som ordnet med ''fisketuren'' for ørn på Smøla.
Det var fantastisk å se hvor raskt måkene jaget bort ørnen fra området. Maten ville de ha for seg selv - avfall fra sløyd fisk.
Bildet inngår i albumet Smøla -
Utstyr
  • Canon 1D MKII
  • Canon 300mm f4 IS +1,4 conv
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeIso 100 raw
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger474
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_98598} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Pål S.
Sorry, denne ser klippet og limt ut. Noe med konturene av ørnen.
Sikkert et fint bilde, men det er ''noe'' som mangler.

Pål.
monica p.
Hallo Reidun og takk for sist, det var kjempekoselig å møte dere igjen.
Du fikk et skikkelig blinkskudd av denne karen ser jeg, synes slett ikke den ser klippet og limt ut jeg, hvis Pål tenker på lyset under ørnen så kommer vel det mest trolig fra sola som gjennspeiler seg i vannet under den, og når det gjelder de konturene så kan vel det kanskje komme av litt hard bruk av Unsharpmask, ikke vet jeg, synes hele herligheta ser rent så fin ut jeg.
Bra Reidun.
Mvh Monica:o)
Kjetil H.
Majestetisk pip-pip du har fanget her, flotte detaljer du har fått med på undersiden. Eneste jeg kan piiiirke på er at det virker vel oppskarpet.
Venche J.
Der kom den. Ikke av dine beste bilder, men denne karen er ikke av de letteste å feste på brikken. :)

Flott diagonal og du verden for et vingespenn. Hardt lys er vanskelige greier. :)

Wenche.
Reidun G.
Takk for tilbakemeldinger.
Ikke noe klipping og liming nei, men jeg har vært hard på labben med oppskrapingen. Synd det antagelig blir lenge til neste gang jeg får en slik anledning. Det vanskeligste ved slik fotografering er at fuglen ofte blir for mørk mot himmelen, noen som har noen gode råd ?

Reidun
Jonas L.
Synes dette er fint jeg, men det må nok litt sprekere lys og positur til for at det skal bli et ''gullbilde''.
mvh JL
Wigdis W.
Tatt i betraktning av at dette er fotografert fra en båt og at alt måtte skje med lynets hastighet, syns jeg det ble bra. Det SKAL være vanskelig å fotografere slike fugler. Det er noe av moroa ! Har du forresten lyst til å prøve på nytt igjen ,er det bare å komme :-)
Jostein M.
Det er utrolig spennende med disse rovfuglene! Du har jo nesten hatt blikkontakt her! Fint med de lyse halefjærene. Jeg synes du har fått mye ut av et vanskelig motiv (lys himmel, mørk fugl). Jeg har selv brukt en del blitz, men det er selvfølgelig avhengig av avstanden til motivet. Men selv en liten oppløfting av skygger vil ofte hjelpe. Jeg bruker mye blitz til fotografering av mindre fugler, spesielt i sol for å jevne ut kontrastene noe. Uansett, dette et bilde verdt å ha i naturfotosamlinga.
Hilsen Jostein
Tom E. F.
Der fikk du den, ja!
Fin diagonal (og sikkert fin opplevelse!)
Beklager at det ikke passet med treff på Smøla - men så er det nå blitt mye bedre plass på ''kommandobroa.'' Håper du kan teste den en gang!
(Sender en e-post i tillegg.)
mvh Tom
Nils B.
Joda så nært har ikke jeg vært enda, men...
Helt greit bilde under de rådende omstendigheter. Tror nok likevell at opplevelsen er større enn selve bildet. Men det er jo et godt minne å ha, og muligens så tirrer bildet deg til flere turer på jakt etter giganten.
mvh Nils
Jan W.
Ja, det er ikke enkelt å ta gode fluktbilder av mørke fugler mot en lys himmel. Eller for å si det på en annen måte, det er nesten umulig hvis ikke fuglen blir godt belyst enten fra reflekser under eller av en lav sol. Aller verst er svarte fugler mot en lett overskyet hvit himmel. For å få fuglen riktig må en ha +1 eller 2 EV og da brenner himmelen lett ut slik at en får et stygt omriss rundt fuglen som ikke lar seg fjerne.

Her har du lykkes rimelig godt, med et brukbart resultat ut av en vanskelig fotografisk oppgave.

Jan
Reidun G.
Tusen takk for tilbakemeldinger
Reidun
Stig B.
Jeg gleder meg til neste år når jeg ser de bildene du legger ut fra Smøla. Sto over en tur nå, tar heller en tur til våren, med masse fugler igjen.

Bra nærhet og skarphet. Bra utført fra båt. Som JW sier så er det vanskelig å eksponere slike, men her er det løst fortreffelig.

God opplevelse og godt bilde.

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu