Frilørdag
Fra Klosterenga skulpturpark i Gamlebyen. Folk nyter aprilsola. Siden dette er Oslo sørger enhver for å holde maksimal avstand til de øvrige.
Bildet inngår i albumet Byspråk: Bygninger og symboler i Oslo - «Byspråk» er et pågående prosjekt der jeg forsøker å fortolke hvordan Oslo kommer til uttrykk gjennom bygningsstrukturer, parker, gjenstander plassert eller etterlatt i byrommet, skilt, tegn og symboler. Det er særlig den semiotiske komponenten i disse strukturene, rommene, gjenstandene og symbolene som jeg er opptatt av, altså hvordan disse tingene på ulike vis uttrykker et et urbant «språk» som identifiserer byen som fenomen og Oslo som sted. Jeg er særlig opptatt av hvordan individer og grupper forsøker å fylle det offentlige rom med sitt eget uttrykk og sin egen kunst.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger726
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_252546} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Steinulf L.

Godt observert. Rapport fra betonghelvete?
Gisle H.

På ingen måte noe helvete. Bård Breiviks flerkulturelle installasjon er flott. Desverre er den både uferdig og delvis ødelagt, men folk koser seg der likevel.
Geir B.

Spennende betraktninger gjør at jeg stopper opp ved selve bildets innhold:

Personlig ville jeg ( i første omgang ) beskåret slik at himmelen forsvant ..... men med nærmere etytertanke ser jeg at himmel og ''skyline'' er det som gir bildet luft og forklarer kontekst. Samtidig er plasseringen av murens visuelle tyngdepunkt langs det gylne snitt med på å understreke at dette er et sted for harmonisk ro og ettertanke.

Personlig synes jeg slike menneskeskapte murer er veldig spennende: Textur, valører, releff i veggen samt trapper, nivåer og ulike steinkvaliteter gjør dette til et stykke arkitektur mer enn en skulptur.

Veggen danner en retning, den gir menneskene en urban referanse og danner konkrete ( om subtile ) rom der ''forran'' ( mot solen ) og ''bak'' ( skyggesiden ) er to konkrete eksempler.

Men jeg tror ikke menneskene sitter så langt fra hverandre p.g.a. skyhet, men p.g.a. de fysiske grep/ tiltak Bård Breivik har gjort: Hver av de 7 sorte, markerte steinene representerer en ''sosial'' sone som menneskene relaterer seg og sin aktivitet rundt - ikke ulikt snap-points i et data-progarm. Først når antall mennesker overstiger en liten gruppe pr. stein, vil ''mellomrommene'' begynne å fylles opp - tror jeg :-)

Å se det vakre også i byens litt harde møbler er ofte vanskelig for et utrenet øye, her ga du meg et tips om hva jeg bør oppsøke ved neste Oslo-besøk. Takk.

mvh
Geir
Edvin S.

Spennende Gisle, og her har Geir sagt mye bedre enn det jeg selv hadde klart ;-)
Nå vet jeg hvilken kamera du her har brukt, og var selvsagt mest nysgjerrig på det resultatet her, og det andre bildet fra Gamlebyen; bilde nr. 307008
Meget vare og vakre farger.

:: ~ Arne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu