Kongeørnskrik
Nok en fin dag i skjulet til Ole Martin i Flatanger. To besøk av denne fuglen, og utrolig nok spiste den opp en hel orrhane! Kun fjær lå tilbake når jeg gikk ut etter det ble mørkt.

Likte kontakten og skriket, så jeg håper dere tåler et kongeørnbilde til :-)
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • Canon 1D mkIII
  • Canon 300mm f/2,8 L IS USM
  • Brennvidde420mm
  • Blender-
  • Lukker1/160s
  • Filmtyperaw 1000
  • Nei
  • Anneteksp.komp. -0,3
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger760
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_288782} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Robin J.
Denne tåler vi mange av. Teknisk meget bra og skriket hever jo inntrykket. Enda et flott kongeørnbilde fra deg Stian. Lykke til videre på trøndelagskysten.Mvh RJ
Håvard S.
Herlig Stian!
Toppkarakter for positur og uttrykk på ørnen.
Som vanlig noe spennende fra deg.
Og ja, vi klarer nok MANGE flere bilder:)
Ble mange anbefalinger i kveld men jaggu var de alle vel fortjent.
Ha en fin kveld!

Mvh. HåvardS
Terje S.
Imponert over detaljerikdommen med så høy iso. 1000 iso er iso tall vi før i tiden ikke orket å ofre en tanke- da det bare ble grums. Men med dagens høyteknologiske kamera er en drøm oppfylt. Når jeg får nytt kamera skal jeg sitte oppi Smålia å fotografere kongeørn med 25600 Iso med 1/8000sek lukker og blender 22. Men det er vel å merke med NIKON. 1000 Iso er feigt Stian.

Neida fra spøk over litt mer seriøst kritikk. Flott bilde men fint villmarkspreg.


Terje
Terje S.
Mine dyslektiske skriveleifer mente '' Flott bilde med fint villmarkspreg.''

Terje
Knut H.
Hei Stian.
Med 1000 iso hadde ørna blitt sensurert med mitt kameera
men dette er teknisk meget godt levert.Nydelig villmarksramme
rundt bilde derposituren på ørna er en konge verdig.Bakrunn
og fargetoner er behagelige blikket og skriket føles nedover
Mørekysten.Velfortent anbefaling følger bilde.Ekslusiv i
kosten denne Stian en orresteik er ikke og forakte.
Knut
ketil o.
Hei!
Fin komp. Flott bilde av ''kongen''. Skarpt og fint med godt ivaretatte detaljer. Fin positur der den står og skriker etter mer mat... Behagelige farger i både for og bakgrunn. Du er dyktig og jeg har stor glede av å beskue dine bilder.
Mvh:
ketil
Pål E.
Nok et fantastisk bilde av kongeørn fra din hånd. Satt og håpet at forrige ikke var siste, men at det ville komme fler fra samme serie. Det er nemlig et privilegium å få se dette om så bare på en dataskjerm. Bakgrunnen her er litt for utvasket etter min smak, i den forstand at grensen mellom fugl og omgivelser får et litt for lekkert og dermed unaturlig preg. Ellers tipp topp presentasjon som vanlig

mvh
PE
Marcus V.
Veldig bra, som vanlig, Stian. Ingenting å utsette på. Støtter alt det positive som er sagt her. Anbefales!
Espen B.
Flott dette! Skrikebilder liker vi. Siden du har lagt det ut på kritikken så får jeg være ekstra kritisk. Det eneste som slo meg var komposisjonen. Synes bildet blir veldig høyretungt, mye tomrom på venstresida. Ellers meget bra. Den Orrhanen ser forresten veldig død ut...

mvh Espen
Tove H.
Praktfullt kongeørnbilde. God og mett! Nydelig plassert i miljø og med flott bakgrunn!
Mvh Tove
Stian H.
Tusen takk for kommentarer og enbefalinger, morro at den skrikende ørna falt i smak.

Terje, selvsagt er den nye teknologien en drøm, men det er grenser for hva som er mulig med dette kameraet også:-) Første besøket bød på en del flaksing og herjing med hanen, men dårlig lys er desverre dårlig lys. Prøvde å peise på 3200 iso, og fikk da grei lukkertid, men selv om støyen er akseptabel er detaljeringen for liten synes jeg. Bedre å vente på snø, lysdag og februar! 1000 iso går stort sett greit, men når det kryper mot 1600iso og høyere blir det tydelige detaljtap. Bildene vi har sett på 3200 iso ol som er meget bra, tror jeg er tatt i godt lys, og da blir saken litt anderledes. uansett er mk3 i stand til å levere filer av en helt annen kvalitet enn 30D gjorde under tilsvarende lysforhold, og det er ingen bakdel at man får opp mot 10 stk/sek når man vil fange et skrik, tungegeiping eller en skitstråle. tror jeg vil få mye morro med dette, og du får bare glede deg til d3 kommer! Bestilt 600mm ennå eller? Regner med du må utvidde til lange teler når du går over til fullformat;-)

Pål, kommentar om bakgrunn er memorert. Setter pris på den slags tilbakemeldinger, som kan utvikle meg i rett retning. Bakgrunnen er en skogli noen hundre meter bak, og denne ble selektert ved en lagmaske på forgrunnen. bakgrunnen har blitt mørknet noe i kurver, redusert litt støy(jo da, i mørke områder blir det støy på 1000 iso...) og myknet forsiktig med et filterlag, gussian blur, med ca 25% gjennomsiktighet.

Espen, takk for tilbakemelding. ikke uenig mht høyretung komposisjon. Intensjonen var å skape en diagonal i bildet, derfor valgte jeg denne plassen for plassering av åtet. Skjønner hva du mener:-) Orrhanen er veldig død ja, og det skjedde nok for en stund siden da den trykket foran en av hundene mine, sikker på at den ikke var farlig. Den hadde vel rett i det, men del lange fanten som kom smygende med sideliggeren lastet med to 20/76 har desverre ikke instinktet dens noen forsvarsmekanisme mot.
At hanen skulle bli ørnemat er ikke helt uvanlig, men det er kanskje ikke så mange som gir den til ørna etter at den har vært i fryseboksen. Galskapen vil ingen ende ta, så det er urolig hva man ofrer for et knippe ørnebilder.
På den annen side: hvis jeg gir ørna mat, og den gir meg fine bilder, synes jeg det er en liten pris å betale. Vinn-vinn situasjon dette :-)

Stian
Aleksander M.
Hei Stian!
Jeg blir aldri lei kongeørnbilder og for min del kan jeg gjerne se mange fler fra deg. Dine bilder holder jo forholdsivs høy standard hver gang. Jeg synes at det blir litt tungt mot høyre side som Espen skriver, men leser også at intensjonen var å lage en diagonal.
Hvis jeg skulle tatt bildet ville jeg nok foretrukket at ørna satt oppå stokken og fått med mer bakgrunn og mindre forgrunn. Du kan jo ikke bestemme hvor ørna setter seg, men det er jo ikke sikkert du er enig. Da hadde det blitt et mer klassisk motiv og man prøver jo gjerne å få noe ikke andre har...
Uansett flott med den skrikende ørna...

Mvh Aleksander
Odd E. k.
God kveld Stian!

Et mektig bilde av kongeørna. Upåklagelig skarpt og i flotte farger. Liker godt det skarpe blikket og den fine fokusen på ørna. Flott lys som fremmer fint den mektige fjærdrakten og på miljøet rundt. Fint at også orrhanesns røde kam kommer tilsyne og hvor uryddig plassen rundt ørna er ang. byttet, noe som gjør bildet til et virkelig villmarksbilde. Ørna ligger fint i bildefeltet men mulig at jeg ville kuttet noe nede, da opp til de første fjærene som ligger på bakken. Bakgrunnsfargene er bare nydelige, opp passer virkelig til ørna sine farger. Et prakfullt bilde dette Stian.
Anbefales!

Ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Kjell Sigurd S.
Litt mye kontraster, men ellers et strålende naturfoto. Sjeldent tøft oppsyn på ørnen.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu