Just before
Lige før udspring står Papave Orientalis med bøjet hoved. Men næste morgen, når du står op, da funkler den oprejst i solen og fylder dit syn med festligt rødt som om den siger. Det er nu livet skal leves.
Hva du selv synes om bildet?: (obligatorisk for nye, ikke-betalende brukere) Ak ja. Der er forskel på folk. Men ville du lægge et billede til upload du ikke kunne lide?
Utstyr
  • Fuji Finepix 9500
  • 28 -300 mm Fujinon 10,7 x zoom
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger343
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263028} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Roar K.

Hei Lau !

Her presenterer du en komposisjon som er akkurat slik den skal være etter mine begreper. Kanskje unødvendig å nevne det for deg for det vet du jo fra før. Kanskje vil noen påpeke at du kunne lyst opp den delen av knoppen som ligger i skygge noe. Men etter min mening er jo nettopp det med på å ''gjøre'' dette enkle bildet til en estetisk nytelse. Stilkens diagonal som ender i buen der knoppen henger kunne ikke vårt mer presis plassert.

Roar

Ruth S.

Hei,Lau:-)

En nydelig plante! Frøene brukes både til medisin og sminke. I Norge, finnes det noen svært sjeldne valmuer, som vokser i en dal i Valdres, og de blomtrer fra medio juni til snøen legger seg.

-ruth-
Laurberg G.

Hej Roar. Først et rigtig velkommen hjem fra Goa. Og din sympati for netop denne papave kender jeg jo på forhånd, og deler din mening om indskygningsafdelingen. Det sidste fordi dissse papaver er mere sorte end røde i denne fase. Og kompositionen kunne næsten ikke være anderledes. Det tunge blomsterhovede der bøjer sig i ærbødighed mod jorden og næsten morgen er ophøjet til den luftige atmossfære hvori kun guderne færdes. :-) Rigtig mange tak for din smukke vurdering. mvh. lau
Tove H.

En estetisk nytelse, sier Roar Kneppen, og det er jo akkurat det dette bildet er. Flott komponert og med ''verdens vakreste'' rødfarge- denne dype røde fargen som nesten er sort der skyggen faller. Liker det!
Mvh Tove
Judit W.

Hei Laurberg!

Hope you will show this beautiful almost_flower ''Just after'' as well :)

The presentation is perfect! Nice shot, I like it!

Judit :)
Arne M.

Her er det meste utmerket på plass. Balanse i komposisjon, lys og kontrasternede farger. Elegant!

- Arne
Knut Børge S.

Hei Lau!

Herlig og vakkert bilde av den snart sprekkferdige blomsten. Sylskarpt og detaljert, vakre farger med en pen blå himmelbakgrunn. Fint lys og en god komposisjon. Toppers Lau!

mvh KBS
Espen R.

Hei Laurberg
Meget flott dette. Bra eksponert og en svært velfungerende komposisjon. Nydelige fargenyanser og detaljrikt. Anbefales.
vh
Espen
Laurberg G.

Stor tak til Ruth Solberg som giver mig en ny viden om anvendelses muligheden af denne papave. Og skulle du have lyst til at høste et par kolber af den sjældne valmue og sende dem herned til mig vil jeg være svært taknemlig. mvh. lau

Også tak til Tove Heggø for din venlige anerkendelse af æstetikken som jeg her har været heldig at indfange. mvh. lau

Very much thank you to Judit Watson. I promise to show you '' Just after'' the take off :-) if I had luck vith an new shot. Have a nice evening. lau

Også tak til Arne Mork og til Knut Børge Strøm.for ''elegant'' og for ''Toppers'' mvh. lau



Geir F.

Svak for diagonalkomp og denne er flott. Mulig fargene kan oppleves som noe harde til dette bildet men: Hovedinntrykket er rent og velkomponert.
-fløde-
Laurberg G.

Hej Geir. :-) Tak skal du have for kommentar. Farverne er hårde sommerfarver, som vi har dem her på denne tid af året. Og som du ved er jeg ikke ligefrem ''maestro of the underestatement'' hvad farver angår. :-) mvh. lau
Knut H.

Hei Laurberg.
En sommerlig flott bakrunn der himmelen er
blå og solen skinner,da har du en perfekt bakrunn.
Selve valmuen er avbildet meget flott i de skarpe lyset
der skyggepartiene blir riktige ved sånn lys.Som du selv
sier hårde sommerfarger i sommerlig lys.Enkelt og
smakfullt Laurberg.
Mvh Knut
Egil S.

Spennende linjer og farger i bildet ditt.
Pent lys, og en flott bakgrunn fremhever motivet på en flott måte.

God helg!

Mvh.
-Egil
Odd E. k.

Hei Laurberg!

Ja, naturen er fantastisk. Alle har sin måte å fremtre på, slik at plantenes liv føres videre. Fin fotovinkel opp på planten, der den henger med hodet og venter på det rette øyeblikk. Flott skarphet og duse farger. Mulig at kontrasten er noe for høy, da skyggepartiet er noe mørkt. Lyset er også en smule hardt, noe som går utover fargene. Bakgrunnen er utmerket sammen med komposisjonen og utsnittet.
Ha en fin midtsommer Laugberg!!

Mvh

Odd E.
Rune L.

Veldig spenstig med slik nærhet. Detaljene er godt gjengitt. Bra med såpass kontrast.

Mvh
Rune
Ronny A.

Hei Laurberg. Ser nesten ut som blomsten bøyer av for å gi deg den perfekte komposisjon;-) Meget pent og harmonisk. Vakre fargenyanser, som fordeler seg kun i blått, grønt og rødt. Utsøkt. Anbefales.
mvh Ronny
Sathees Isak M.

Hei:-
Pent og dust bilde av en vakker blomst.
Lyst og passende bakgrunn.

mvh
Isak:-
Frode F.

Oi, sa hun.

Hun har et utsøkt blikk for farger og komposisjon.

Jeg sa meg enig. Igjen plettfritt fra dansken :)

FF
Laurberg G.

Tak alle for Jeres venlige kommentarer. mvh. lau
Anne Kristin Fiskaa h.

Hei

En enkel og nydelig komposisjon. Flotte fargekontraster mot den blå himmelen. Fin diagonal i komposisjonen. For meg ser det kanskje ut som om du kunne dempet hølyset noe.

Anne K
Liv F. D.

Hei Lau,
atter et vakkert bilde fra deg.
mvh
Liv '')
Jacob V.

Hei, Lau

Et friskt og fint bilde. En enkel og grei komposisjon. Jeg liker fargebruken her. Flott!


mvh

Jacob
Anette L.

Hei igjen !

Liker bildeteksten, synes det er et fint og friskt sommerblomst portrett. Nøytral og fin blåfarge også. Kan også se at sola treffer det grønne på blomsten, altså sola kommer fra venstre - spennende detalj.

Hilsen AnEttE W.L c'',)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu