Cepaea hortensis på gnejs
Havesneglen er 14-23 mm bred. Den lever af friske og rådne planter, og derfor kan den tit findes i kompostbunker og moser. Skallens udseende varierer både med hensyn til farve og form, bestemt af sneglens gener, d.v.s. dens arveanlæg. Den bevæger sig ved at lægge et lag af slim, som den ''maver'' sig hen over ved at spænde og løsne muskler i sin fod. Man kan sige, at den ''slimer'' sig af sted. Den ånder ved lunger. Dens fjender er fugle og haveejere.

Gnejs er en metamorf bjergart, hvilket betyder at gnejs oprindelig var primære bjergarter og som på et tidspunkt er blevet udsat for høje temperaturer og tryk og derved omdannet til gnejs. Gnejs er sædvanligvis dannet af feldspat, kvarts og en lille smule glimmer. Gnejsens ingredienser kan både være af magmaoprindelse (ortognejs) eller sedimentæroprindelse (paragnejs).
Udmærket ilustrerende biofoto med markante tegninger.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-07 23:24:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-07-07 23:25:47
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-07-07 23:26:56
    Versjon #4
Utstyr
  • Fuji Finepix 9500
  • -
  • Brennvidde28mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger291
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265256} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Torild H.

Som du selv sier: ...utmerket ... markant...

...men kan ikke la være å sammenligne med storebror (?) på annet bilde; syns at den hadde en mer artig fremtoning, personlighet og selve settingen også var litt mer forseggjort.

Men for all del: Nydelig!

Mvh Torild
Avsluttet .

Veldig fint biofoto.
Flotte farger og skarpt og godt:-)
Og selvfølgelig en flott og lærerik tekst i tilegg.
Hilsen Tone!
Inge S.

Hei.
Sterke fine farger og gode tegninger på huset.
Fin unnertekst.

Mvh Inge
Ivar B.

Oi!, et nydelig stykke fotografi dette! Renheten, diagonalen og kontrastene mellom den kalde tonen i steinen og den varme tonen i sneglen gjør dette til en estetisk nytelse. Meget bra! Mvh Ivar.
Jostein F.

Hei!
Først og fremst teknisk briliant. Vakkert lys. Et slikt sneglehus står ikke tilbake for noen som helst edelsten i skjønnhet, det er bare vi mennesker som har valgt å verdsette de sistnevnte så høyt, for så å overse den skjønnhet som ligger i små unselige ting.

Jostein
Sathees Isak M.

Hei:)'
Fint plassert fokus..
Naturlige farger og vakkert komp.

mvh
Isak:)



Avsluttet .

Den var flott, et nydelig hus. Mange fine detaljer på huset. Flott komponert.
Mvh Liselotte
Wenche J.

Hei Lau
Her viser du oss et stilrent og vakkert biofoto av sneglen med flotte fremtredende tegninger på huset. Gode farger som fremhever detaljene.

Jeg blir mer og mer glad i disse små vakre skapningene våre og det er her på foto.no at jeg har blitt mer og mer interessert. Dette er mye på grunn av alle disse detaljrike og flotte bildene som blir lagt inn her. Og dette er et prakteksempel:)
Mvh Wenche
Terje S.

Flott sneglebilde med fine farger Laurberg. Velkomponert med fin teknisk utførelse. Kunne tenkt å vist avstanden og hvilken blender du har brukt men du er tydligvis ikke så langt unna siden du har brukt en 28 mm.

Terje
MaiLis S.

For en flott og fargerik snegle.Flott bilde.mvh Mai-Lis.
Anne-Lise S.

Et flott biofoto med markante detaljer og strukturer i sneglehuset. Fin diagonal plassering med selve huset i det gylne snitt. Fargenyansene får du også godt frem her, spesielt i sneglehuset. Jeg synes dog at du mangler litt på skarpheten på selve sneglen, og kunne ønske meg noe mer fokus også på følehorna. Sneglen står i fin kontrast til den grå gneisen som her er underlaget. Fargen på steinen fremhever sneglen på en utmerket måte, og også i denne finnes fine detaljerte mønstre, spesielt i bakre kant av bildet, noe som også gir fin dybde. Jeg liker også godt lyset her, som spiller på lag med deg! Godt biofoto dette, Lau!

Anne-Lise
Jacob V.

Hei, Lau

Et flott bilde dette her. Jeg likte hvordan de varme fargene går sammen med de kalde. Linjene...om jeg får kalle det for det...på sneglehuset mener nå jeg at gjorde en del for bildet. Alt i alt et meget ok bilde :)


Mvh

Jacob
Knut Børge S.

Hei Lau!

Et godt komponert makrofoto av en særdeles fargerik og flott snegle. Teknisk upåklagelig. Tipptopp!

mvh KBS
Laurberg G.

Tak til Torild Høyland, Tone S.Fotland, Inge Sundbakken, Ivar Bjørdalsbakke, Jostein Fossbakk, Sathees Isak Mylva, Liselotte Sjue, Wenche Jostad, Terje Sylte, Mai-Lis Holsetstuen, Anne-Lise Stangenes, Jacob Vaage og Knut Børge Strøm.
Og til Anne-Lise der gerne ville have haft mere focus på følehorn og sneglens krop skylder jeg nok at forklare at billedet her i sin tid blev eksponeret som en ilustration til Fibonacci-talrækken der kan afbildet som et spiralt forløb. ( 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377,... ) Vægten af focus blev herfor lagt på sneglehuset. mvh. lau
Laurberg G.

Cepaea hortensis på en ny måde. Hvad gør man når det regner. Leger med Linus og billedbehandlingsprogrammet GIMP. Programmet som ed lethed udkonkurerer PS. Som er overraskende og morsom at lege med. Så version 2, - 3 & -4 er resultater herfra. mvh. lau
Atle G.

Flott bilde av sneglen, liker best v1, men har sansen for fraktalvariasjonen også. Stå på! ☺

Hilsen Atle.
Tove H.

Sylskarpt sneglebilde. Falt for v4 - et skikkelig psykedelisk mønster...utrolig dekorativt...jeg er mektig imponert.
Mvh Tove
Laurberg G.

Tak til Atle og Tove. - :-) Også jeg faldt for fraktalvarianten. . Dennne skal dog ikke tillægges min dygtighed men den programmør af Linusværktøjet det oversatte version 3 til dette fraktale mønster efter Mandelson Brot. mvh. lau
Knut H.

hei Laurberg.
Her er bakrunnen ypperlig for sneglens farger.
meget detaljerikt og gode farger i dette skarpe
og detaljerte bilde av havesneglen.serverdig
og teknisk topp der v1 er min favoritt.
hilsen knut
Anette L.

Hei!

Beautiful :-D
Liker farvene på sneglen, fin fin skarphet og en god komposisjon.

Hilsen AnEttE W.L :)
Ole David P.

Hei Lau

Av alle dine makrobilder synes jeg dette er absolutt det beste. Det er ikke bare et biofoto, men et meget dekorativt bilde. Fine balansert fargegjengivelse og kontrast mellom sneglen og bakgrunn gir dette bildet den profesjonelle helhet.

Mvh
ODP
Ola Alexander V.

Et supert bilde. Uvanlig vellykket diagonal komposisjon der sneglehuset virkelig spiller på lag. Flotte farger mot den grå bakgrunnen. Den ser nesten levende ut. Inspirerende!

Synes versjon 4 har noe ved seg også. Fraktaler..

Mvh Ola
johnny leo j.

Veldig flott hus med fint mønster på denne. Du har og laget en spennende V4. Liker godt bildet og det tekniske er på topp.

Keep up the good work.

Mvh Johnny
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu