Orrhane
Våren er over oss- og orrhanene....
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S VR 200-400mm f4 G ED-IF
  • Brennvidde550mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/750s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger520
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_250829} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Kjell Sigurd S.
Flott kontakt med orrhanen. Liker det lave kamerastandpunktet veldig godt. Postiuren er flott. Litt hardt lys gir høye kontraster, uten at det skjemmer bildet. God skarphet. Fulgen fint plassert i bildet. Liker det.

Kjell S
Ole Birger S.
Dette var et flott bilde. Veleksponert, og med detaljer fra både de lyse og mørke partiene. Jeg liker også å se fuglens føttene på slike bilder. Det verifiserer ektheten og man slipper å gruble på om det kan være en utstoppet fugl som er gunstig plassert i terrenget. mvh obs
Ole Birger S.
Forresten, hvordan liker du 200-400 objektivet? Jeg har hørt at Canon har et lignende objektiv under utprøving, og at testerne likte det meget godt til fuglefotografering. mvh obs
Robin J.
Meeeeget bra orrhanebilde. Lavt kamerastandpunkt. Flott eksponering. Gratulerer.Mvh RJ
Knut Børge S.
Hei Svein!

Et herlig orrhane bilde dette Svein, rett og slett fantastisk bra!

Ha en fin kveld!
mvh KBS
Avsluttet .
Bare en ting å si: Skikkelig bra bilde!

Mvh Daniel
Aleksander M.
Hei
Flott lavt kamerastandpunkt og ingen utbrente partier. Flott plassering av orrhanen og god skarphet. Flott bakgrnn og lys også. Det eneste jeg synes er dumt er den hvite flekken til venstre for orrhanen. Vet ikke om det er en refleks, noe i bakgrunnen eller noe annet, men den tar uansett litt mye oppmerksomhet.

MVh Aleksander
Ivar B.
Flott bilde av orrhanene dette Svein. Liker den stemningen dette bildet gir meg. Tror nok at dette treffer best hos de som har opplevd spillet. Dette er jo en av vårens flotteste opplevelser for mange, og som på sett og vis bare må oppleves og vanskelig kan formidles gjennom et bilde. Teknisk er dette meget godt. Liker det lave kamerastandpunktet, samt den taktfaste trampingen med det ene benet som tilfører bildet liv. Den hvite flekken liker jeg, da den bryter litt opp, og ikke gjør bildet for glatt. Mvh Ivar.
Svein B.
Hei, og takk for kommentarer alle sammen.

OBS: Så langt er jeg kjempegodt fornøyd med zoomen- til min type fotografering vil den nok være en helt glimrende løsning i allefall. Og jeg vet det er mange Canon-fuglefotografer som savner fælt en tilsvarende zoom for sitt system.

AM: Den hvite flekken til venstre er en liten lysning i bjørkeskogen i bakgrunnen. Jeg har tilsvarende bilde uten den lyse flekken, men valgte dette her. Uansett flott å få tilbakemelding på det, takk.

IB: Jeg må nesten skamfullt innrømme at jeg er omtrent debutant på orreleik. Dvs- her spiller orrfuglene svært mye på setervoller og innmark, så jeg har da opplevd mye orrfuglspill. Men dette her er faktisk min første tur på en orreleik i skogen, og på en leik jeg er helt alene om. Det blir trolig siste turen da. Og jeg følte selv også at den lysere flekken til venstre for fuglen skapte litt variasjon og liv i bakgrunnen.

Mvh
Svein B
Svein B.
Hm... blir trolig IKKE siste turen da - skulle det stå. Det var da ikke så skummelt....;)
Odd E. k.
Hei Svein!

Et flott bilde av Orrhanen som har inntatt en fin positur under spillet om orrhønene. Fint lys som fremmer de flotte tegningene i fjærdrakten og fargene til fuglen. Flott kamerastandpunkt, noe som gir god kontakt med fuglen i det åpne landskapet. Bakgrunnen er behagelig og fremhever fuglen meget bra. Flott dette Svein og tillykke med nye blinkskudd fra spillemyra!

Mvh

Odd E.
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Svein. For en debutant er dette slettes ikke dårlig ;) Lys, skarphet og farger (det tekniske) sitter godt. Jeg savner kanskje en litt mer dramatisk positur, men det er vel ikke din feil (denne er ikke ille, men mer dramatikk hadde vært spennende). Det hvite området tar litt oppmerksomhet hos meg også, men du verden. Bildet er godt.

vh ingebjørg
Linda G.
Hei! Ååååå så fint! Knall! Nydelig bakgrunn! Hilsen Linda Grønseth
Ola H.
Det rette glimtet i øyet på denna kar`n, meget bra!
Mvh Ola
Svein B.
Tusen takk for nye kommentarer.

OEK: Takker for hyggelige ord, og for lykkeønskninger for videre foto på orreleiken.

IFG: Det ligger jo alltid en viss spenning i alle debuter ;) men denne debuten her var nok mere underholdende enn spennende slik sett. Fine opplevelser, og med godt vær og tålmodige orrhaner ble det da også noen bilder med hjem. Jeg føler at det er vist så utrolig mye bra fra orreleikene allerede, og det jeg fikk av actionbilder kan ikke måle seg med det jeg har som målsetting for den type bilder. Så der blir det bare ut å prøve igjen. Men disse portrettene føler jeg vel selv meg forsåvidt godt fornøyde med at jeg kan stå for å legge de ut til skue for kritiske blikk.

LG og OH: Takk takk, trivelig å høre at bildet faller i smak.

Mvh
Svein B
Rolf S.
Hei Svein
Ett fint Orrhanebilde du viser her.
God skarphet, godt eksponert og fin dus bakgrunn hever bilde.
Mvh Rolf
Svein B.
Hei, og tusen takk for trivelig kommentar Rolf.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu