Elvens struktur
Når man går langs elva e det alltid mulig å finne motiv hvis man bare holder øynene oppe. Så denne flotte bergdetaljen under vannet når æ var på en av mine fototurer. Fikk passe lukkertid for å bevare hastigheten i vannet samt at æ brukte blits for å fremheve detaljer. Det røde skjæret kom enda kraftigere frem da. Synes bildet ble meget severdig sjøl, nu e æ bare spent på ka dåkker mener...!

MVH Kay:-)
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Tamron 28-75mm XR DI F/2.8
  • Brennvidde75 (120)mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeRAW
  • Nei
  • Annet- Håndholdt
    - ISO 200
    - Blits
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger901
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_100479} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Jonny E.
Hei hei Kay

Her har du laga, etter min smak, et godt bilde.

Fin krystalleffekt på vannet og det røde
passer svært godt inn.
Eg funderte først en del på det lyse feltet oppe til høyre, men eg synes det må være der for og holde balansen i komposisjonen din. Dette gikk rett inn hos meg.

Ha en god kveld

. JonnyE
Vegard L.
Spesielt og fint bilde. Veldig skarpt og med fine farger. Studerte på om utsnittet kunne vært gjort på noen annen måte, men kom ikke frem til noe bedre.
mvh Vegard
Inger-Lise S.
Hei! Et annerledes og fint bilde!Ja,her er det ekte vann:)
Det røde gjorde seg veldig godt! Skarpt og klart!
Likte dette.

Mvh Inger-Lise:)
Kay R.
Hei og takk for fine kommentarer...

Etter mange forsøk kom æ altså frem til dette utsnittet... Synes ikke det gjør noe at bergstrukturen under vann blir sentrert når vannet kommer inn fra siden på denne måten. Hele vannstrømmen e jo egentlig motivet hær. Godt å se at det e flere som tenker det samme...
Ha en fin kveld..

MVH Kay:-)
Fred S.
Greit nok utsnitt dette, om det kvadratiske formatet er det beste for dette motivet klarer jeg ikke helt å ta stilling til. Fin vannsprut, mens fargene kanskje mangler samme sprut. Ville ha forsøkt meg fram i f. eks. levels her.

vh fred
Rolf J.
Hallo Kay.

Du har klart å fange bevegelsen i vannet på en fin måte med den lukkertiden du har valgt og med bruk av blitsen, utsnittet er OK med vannet som strømmer diagonalt gjennom bildet og den rødlige steinen som blikkfang midt i bildet. Dus bakgrunn med litt av en annen del av fossen antar jeg, alt er OK men det er liksom noe som mangler uten at jeg kan sette fingeren på hva det er.
Dette er hva jeg føler, men smaken er som kjent som baken og andre kan nok få helt andre inntrykk.
Rolf
Steinulf L.
Vakkert. Utsnitt må nesten være smak og behag. Personlig hadde jeg nok gjort det enda tettere. Fint bilde.
Kurt S.
Mener å ha lest i en fotobok en gang at kvadratiske format lett gjør bildene statiske. D.v.s at hvis man tilstreber ro i et bilde kan et kvadratisk format være greit å bruke. Det er bare noe jeg har lest-:)
Bildet ditt ble iallefall kjempeflott. Friskt fjellvatn i fint driv.
Den røde steinen hevet bildet en masse og bakgrunnen ble flott.
Very nice -:)
mvh Kurt
Avsluttet .
Jeg må nesten si at dette etter min mening er et av dine beste fossebilder.

Vannet er krystallklart, steinen har en nydelig farge som fanger blikket og kompen sitter bra.

MvhJRH
Venche J.
Flott plastikkeffekt på vannet.
Et slikt øyeblikk klarer du aldri å fange igjen. Likte effekten og de gode fargene veldig godt.

Wenche.
Janne L.
Et annerledes og spennende fosse bilde. Som nevnt, nydelige røde steiner. Flott dus bakgrunn. Dyktig gjort.
Janne
Inger Anne Maritsdotter V.
Et aldeles herlig utsnitt med flotte vann-bevegelser og små striper av solgløtt , veldig godt bilde !!

Mvh Inger Anne
Tone B.
Enig med deg - bildet er absolutt meget severdig. Jeg faller lett for bilder hvor vannet har en sløret effekt, men så flott det var å se et bilde hvor vannets hastighet vises! Herlig rent vann og flott rødskjær i steinen. Flott komposisjon og utsnitt. Virkelig bra sett.

I tillegg er det flott med teksten du har skrevet under. Flott at du deler kunnskapen din med oss, og tipsene dine tar jeg med på veien!

mvh Tone
Kristian S.
Severdig, ja. Fint og detaljert, men jeg syns den store flaten (høyre hjørne) ødelegger litt.

KES
Odd Tore S.
Jeg liker den røde steinen med vannet som fremhever fargen, men selve vannet har du laget mer spennende før. Dette ble vel mye is for meg.
På den annen side, dette bildet, spesielt øvre venstre del, kunne godt vært inspirasjon til de som designet fossefallsgriller på amerikanske biler rett etter krigen, så når jeg ikke legger vekt på at det er strømmende vann, blir det ganske så interessant.
MVH
Odd Tore
Bjørn H.
Dekorativt og fint dette Kay ...

Syns igjen formatet er riktig for motivet, og bidrar positivt.

Mulig jeg hadde klemt til litt mer med kontrast og fargemetning på den røde steinen ???????

Ellers blir jeg muligens dratt litt mot det lyse feltet øverts til høyre....

Men et bra bilde ...

Bjørn ;¤
Ulf R.
fett det her, deilig å se på. formatet funker også bra. i det hele tatt, gromt! :D

/ulf
Tom R.
Et flott elvebilde med fine farger. Syntes kompen sitter her. Kunne tenkt meg litt lengere lukkertid på et slikt bilde for å få frem en bedre slørefekt i vannet.

Tom:)
Knut Sigurd R.
Ja enig med TR her. en tanke lengre lukkertid kunne gjort seg. Knallbra bilde, er ikke helt sikker på utsnittet som nevnt tidligere, men jeg vet ikke om noe bedre utsnitt. Fint motiv, og pent med den røde stenen i bildet. Det gir liksom litt mer liv, og trøkk i bildet. fint fanget, prøv bare med en tanke lengre lukkertid(hvis det går). Ellers et kjempebilde!

-KSWR
Erlend J.
du har tidligere fotografert en del rennende vann med gode resultater. men jeg må si at dette bildet er av dine bedre vannbilder. komposisjonen er grei og jeg tror ikke bildet ville tjent på en lengre lukkertid. jeg tror at det nettopp er at lukkertiden ikke er så lang som gjør at du får fram ''glansen'', struktur og noen dråper i vannet, noe som gjør bildet litt spesielt. Godt eksponert!

Erlend.
John-Tore G.
Hei. Jeg liker at du har brukt kort lukkertid her. Synes du får frem effekten av vann i bevegelse på en fortreffelig måte. Fint med sløreffekt men noen ganger er det godt og slippe det, som her. Er litt usikker med det lyse feltet oppe i høyre hjørne. Godkjent og + fra meg :-)
mvh John-Tore
Stig B.
Enig med mange; flott bilde.

Fint avstemt ''plastikkvann''. Bra farge på steinen, kunne kanskje til og med vært kraftigere farge på den. Likte utsnittet.

Litt forstyrrelse oppe til høyre, men kan leve med det.

Mvh Stig
Kristine G.
Flotters! Tror jeg ville ha kuttet bort alt luften i toppen sånn at det bare var vann og stein igjen :-)
Avsluttet .
Meget stilig bilde, må jeg si!
Veldig bra kvalitetsmessig også!
Steinen som stikker fram, blir litt for midtstilt for meg, men ellers er det en ganske fin komposisjon.

MVH Asbjørn
Jan-Eilert P.
Flott bilde dette Kay, men komposisjonen sitter ikke helt, syns jeg. Hva med å beskjære i høyre bildekant (Ta bort alt det hvite øverst) og litt i bunn. Da blir ikke steinen midtstilt heller. Kanskje litt mer farger også?

Alt i alt et flott bilde fra deg. Nok en gang..

Jan-Eilert
Nils L.
Minner om is, ganske stilig tekstur. Får vårfornemmelse av bildet.
Mvh Nils :-)
Torbjørn S.
Bra du har øyet med deg og leder etter motiv. Ble jo bra dette. Fint å få med noe annet enn bare vann. Kom til å tenke på om kutting i bunn - noen cm under det ''bergdetaljen'', men er ikke sikker på om det blir bedre. Fint som det er uansett.

TS
Kay R.
Hei og takk for fine kommentarer..

Ser at ting som utsnitt og lukkertid går igjen. Det kvadratiske utsnittet mitt e bare den måten æ føler motivet mitt blir best fremvist på... Klart dette er et åpent tema. Går jo på smak. Bilde har absolutt rom for utsnitts forandringer, men æ liker det best som det står. Når det gjelder lukkertid var det alldri et tema for mæ. Lengre lukkertid hær gjør blitsen inneffektiv og skarpe detaljer forsvinner. Da forsvinner også motivet mitt. E ikke ute etter en slørete foss men gode vann og vannelements detaljer. Fikk akkurat nok lukkertid til at bevegelsen e dær. Det holder for mæ..
Takker masse for fine kommentarer alle sammen.

MVH Kay:-)
Hans Olav S.
Som vanlig flott bilde fra deg Kay. Det meste er skrevet over om bilde, ikke mye jeg kan tilføye her. Likte godt dette utsnittet, og enig med deg i at her var det ikke en slørete effekt som ville skapt bilde. Dette var blinkskudd!

Mvh Hans Olav

Ps -har samme hus som deg. Har du hatt problem med autofokusen? Føler ikke den er helt topp, bruker mer og mer manuell. Vet ikke om det skyldes hus eller optikk, stort sett billig optikk jeg har. Har sett andre kommentere autofokusen på dette kamera her på foto.no.
Kay R.
Hei Hans Olav. Takker for kommentar.

Vel, har ikke hatt problemer med autofokusen men den har jo sine begrensninger. Har ikke vært 100% fornøyd med AL SERVO. Søker har hengt litt etter på fuglebildene mine. Problemet ble mye bedre etter æ kjøpte mæ canon 70-200mm f/4L. Dette e en veldig bra linse med en kjapp usm motor. Så optikken betyr mye uten tvil. fokusmotoren må være veldig kjapp for å veie opp for servoene som ikke e like rask i huset... men bevares. Dæm e mer en rask nok. Skal du ha bedre må du nesten gå til 1D mark II. men da svir det ganske kraftig i lommeboka. Nu snakker æ selvsagt om hurtighet men det du spør om e jo nøyaktighet. Har ikke hatt noen problemer med skarp fokus på riktig sted med bruk av autofokus. Bruker stort sett bare manuell fokus når det blir for mørkt til autofokus... Vet faktisk ikke kor mye det hær avhenger av optikk. Alle mine linser gjør stort sett jobben.
Ha en fortsatt fin kveld..

MVH Kay:-)
Clement A.
Hei Kay!

Likte dette! Fine farger, skarpt nok og fin bevegelse.
Karianne H.
Ikke så mye å tilføye her, men dette var virkelig et lekkert bilde! Stilig med vannet og den røde ''steinen'' som kommer så godt frem. Virkelig BRA!

Karianne :-)
Joakim H.
Likte dette bildet. Var spesiellt fargene som tiltalte meg. Deilig klart vann. Kunne tenkt meg fossen enda litt mer bluret. Fin komposisjon. Bra!
JH
Tom A.
DEtte hadde jeg glatt hengt på veggen!? Virkelig bra-avslappende bilde- så det der med ro og kvadrat stemmer kanskje- Syns snittet virkelig gjorde seg på dette motivet.

Ha en god dag

Hilsen Tom
willy m.
Hei Kai...glimrende dette da..liker veldig godt..det meste her er sagt om komp og utsnitt så jeg hiver meg på på pluss siden flott..:))
mvh willy
Grethe B.
Hei Kay!

Dette likte jeg GODT jeg! Finnes nok av slørete vannbilder, og det er også pent, men dette var litt annerledes og flott på sin egen måte. Blotzen får fram den røde steinen og dråpene som er frosset i luften. Liker lyset og også utsnittet.

mvh
gt
Heidi Ulrikke D.
Vældi fint!
Fallanes...dættanes vann...ehhmm....vann i fritt fall(!) e et supert motiv, vess man får d orntli t.
Æ syns d va ganske så fin kontrast mellom den kjedelie flata t høyre som bærre ligg dær å...e,
mot det livlie vanne som strømme nedover å allti e i bevægelse.
Åsså steinan hadde en interessant farge.

Hjedi
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu