Blood, Toil, Tears, Sweat
Får nesten gjøre Churchills berømte ord til mine egne. Det trengs stamina for å holde ut på fotodotno så utrivlelig som dette stedet er i ferd med å utvikle seg til.

Jeg har ifølge en fotograf fra Rogaland gjort meg skyldig i å opptre ''uetisk'' ved at jeg ikke har revet ned og fjernet Samlingsmonumentet i Hafrsfjord etter at jeg har tatt bildet av det, men den beskyldningen tar jeg akkurat så tungt som den fortjener.

Stor takk til Nils Berven-Hanssen for hans helhjertede bidrag da bildet ble laget, i et for ferdelig Rogalandsvær.
Bildet inngår i albumet The Natural Truman Show - Need I say more?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-12-03 22:53:24
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1677
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_117229} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Kai-Wilhelm N.
Er det capsen til Nils som henger igjen? Isåfall, den karen er jo raskere
enn si egen hatt... Morsomt... og litt spooky
Det er litt morsomt å se din angrepsvinkel på dette. Godkjent.

Ellers så er jeg enig, jeg må kjøpe større bil og du må få deg *mye* større
bil slik at opprydningen kan starte... Vi finner sikkert noe vi kan bruke, så tar vi bilde av det og tar det med hjem etterpå. enkelt og greit.
Med en større bil har du en liten fordel til; du får plass til et håndkle også...


-k


Eirik H.
Eg kan ikkje fatte og begripe kvifor du vart kritisert for dette her. Ein ting er å avbilde eit kunstverk, men dette er jo langt meir enn ei avbilding i seg sjølv.

Uansett så synes eg dette var stilig. Vinkelen er for så vidt tradisjonell, men den raude capsen eller kva det no er, samt den greia i bakgrunnen gjer dette spennande. For meg ser det ut som eit dommedagsbilete.
Birna R.
Eirik: Referansen var til Don Perrys usannsynlige innlegg under mitt forrige bilde. Hans logikk kan illustres på følgende måte:

Du kommer kjørende langs en strand og ser en oljetanker som er drevet i land. Stranda er forurenset av oljesøl. Du stopper og tar et bilde av siutuasjonen og forlater deretter åstedet. Etterpå blir du beskyldt for å ha opptrådt ''uetisk'' fordi du verken fjernet oljetankeren eller oljesølet, etter at du hadde tatt bildet.

Dette er en 100% analogi til de beskyldninger som er rettet mot meg. Jeg fikk aldri noen beklagelse og for alt jeg vet tror vedkommende at han hadde bestått en eksamen i logikk, vilket må være mer enn tvilsomt. Jeg har bare i min tekst til dette bildet fra Samlingsmonumentet i Hafrsfjord ''oversatt'' den særegne logiske tankemåten som man åpenbart får i det nitriste været på disse kanter av landet, for å vise hva det hele dreier seg om.
Geir Arne M.


Slapp av Bjørn. Du er nok mer hardhudet enn de fleste, og ikke så enkel å målbinde heller. Denslags dritt overser vi som de uvesentligheter de er.



Bildet. Spennende komposisjon og utsnitt. Er dette også IR ? Dette bilde likte jeg godt. , men får antageligvis ikke med meg den hele dybden.

Ha en fortsatt flott dag.

mvh
gam
Birna R.
Jeg er nok hardhudet, men misliker likevel å bli anklaget for uetisk opptreden på et ikke-dokumentarbart og fullstendig fraværende grunnlag, Geir. Det er samme behandling som har blittr Arne Strømme til del i hans portrett av mannen med ansiktssvulst. Og det er delvis samme aktører som er ute og fisker etter oppmerksomhet. Dessverre mangler fotodotno effektive verktøy for å blokkere effektene av det de gjør.
Eirik H.
Aha, den kommentaren ja. Den var nokså absurd. Slike kommentarar er jo så tåpelege at eg filtrerar dei ut automatisk. Men eit filter på foto.no hadde nok gjort seg også.
Håkon L.
Hei. Likte dette. Komposisjon og farger. Men skal innrømme at jeg ikke har peiling på hvordan du har kommet frem til resultatet.

Mvh Håkon
Stine J.
Spennende bilde av 3 sverd i fjell. Den røde hatten (lua el.l) og den trestammen(?) i tillegg til farger gjør komposisjonen av et ''vanlig'' fotoobjekt spennende og annerledes og utfordrer til flere tolkningsmuligheter. Liker dette.

Når det gjelder innlegget om å ''ta med deg doen fra stranden'' på ditt andre bildet, så er jo det en såpass latterlig og urimelig beskyldning at du burde oversett den. Men det var bare min lille mening da. Stå på! :-)

Og forresten, på tross av dårlig vær med mye regn og blåst i Rogaland så klarer noen av oss å holde på humøret. :-)

mvh Stine
Avsluttet .
Etter å ha fulgt med på bildene dine en stund så må jeg bare fortelle deg at de fanger meg veldig. Eksperimentene dine med usynlig lys har jeg brukt mye tid på å studere. Dette er vel ikke en ren kommentar til overstående bilde, men en generell tilbakemelding på at det stadig gleder meg å se dine bidrag på fotodotten. Det kan vel diskuteres hvor stor tyngde jeg i min tilbakemelding har, men den er uansett ekte.
Avsluttet .
Alternativ utgave av Stonehenge..hehe. Artige farger, og sedvanlig ''rart'' med den røde greia som stikker inn der oppe. Aner ikke hva den/det er...det er det at jeg ikke helt skjønner som gjør bildet for meg.
Rune H.
Er relativt ny her på foto.no - og har allerede registrert til tider svært så usaklige personkarakteristikker under bildekritikken - hører ikke hjemme noen steder!! Synd det er slik når det er og skal være bildene som er i fokus!!!

Nå har jeg ikke direkte forutsetninger for å kommentere det tekniske hos en fotograf som kan det aller meste innenfor fotografering ned til minste detalj - men det jeg kan kommentere er hvordan jeg reagerer på bildet. Liker linjene, kontrastene og dragningen oppover i bildet! Fargearbeidet ditt fenger, noe som ikke bare gjelder dette bildet!

Rune
Arthur O. A.
Annerledes det her. Angående diskusjonen med han kisen skulle det vært mulig å stemme på ukens ''mr. harry'' isteden for bare ukens fotograf. Tror han hadde vunnet ganske klart. :)

Mvh Arthur O. Arnesen
Avsluttet .
Likte dette bildet, men ''skjønner'' ikke helt hva meningen med det røde partiet er.
Spennende likevel.

-Svein Ove-
Birna R.
Da Nils (Berven-Hanssen) og jeg var på dette stedet og jobbet med motivet hadde jeg to grunnidéer eller motto å jobbe etter. Det første var ''Striking Back in Anger'' og det andre var ''Blood, Sweat & Tears''. Begge idéene fremkommet ved møtet med monumentet i øsende regnvær. Det er sistnevnte idé som er visualisert her. Det røde er symbol på blodet. Jeg sjekket også for sikkerhets skyld teksten til Churchills berømt tale og endret bildetittelen deretter.
Knut Ådne F.
Først tenkte jeg at det burde vært kuttet litt i underkant, men etter å ha prøvd det, så jeg at det kvadratiske utsnittet var det absolutt beste..

Nok et spennende bilde fra din side, men alikevell ikke noe jeg kunne hatt på veggen...

Knut
stian w.
Knalltøft og dekorativt, setter igang tankene..
De fire hvite prikkene nede til h kunne ha blitt småpirket bort.
Kan se på dette lenge, og da blir de bittelitt forstyrrende etterhvert.

.. kunne gjerne hatt det på veggen)


Stian
leif b.
Dette var spennende Björn. En härlig komposisjon i et spennende fargebruk.
Ha en fin dag.
Lasse H.
Grafisk meget godt! God tematikk som jeg er enig i.

Lasse
Birna R.
Det er vel faktisk minst 5 prikker Stian (årsak: regndråper, blitz). Enig i at de kan tas vekk uten at det gjør noe for bildet. Nå er dette en arbeidsskisse, så om jeg ender opp med eksakt samme bilde/utsnitt til slutt er usikkert. Jeg har flere andre varianter.
Caroline M. S.
Slik har jeg aldri sett sverdene i Hafrsfjord før – verken på bilder eller for mitt indre øye (har vokst opp et stenkast fra sverdene og eldstebruttern har fri utsikt til sverdene fra stuevinduet sitt). Spennende, annerledes og dekorativt, men jeg skal innrømme at jeg ikke får så mye ut av bildet utover at det røde gjør at jeg tenker mer på slaget i Hafrsfjord, Harald Hårfagre og norgeshistorien enn andre bilder av sverdene vanligvis får meg til å gjøre. ”Toalettpapiret” er dekorativt – kan ikke helt se for meg at bildet ville vært like bra uten. Churchill ser jeg slett ikke her, men det gjorde vel kanskje ikke du heller før siste dagers vanvittige kommentarer på ditt forrige bilde og et par andre bilder på Dotten.

Stå på! Uten deg og andre med evne, vilje, kunnskaper og bevisste holdninger holdninger hadde det ikke vært mye vits å bruke tid på Dotten. :-)
Georg K.
guess that this isn't the kind of interpretation you would expect - but having seen this image now a number of times - there is one thought jumping on me again and again - It appears to me as a suitable, dramatic image on the World Aids day - incl. title, the red and the kind of mystic dark view.
A sword is not a cross, but when a sword is used - a cross isn't far away - the whole setting has of course an impression of reminding to something, keep in mind, see the danger etc.

With other words - the image has a real impact - even though it might not even have crossed your mind in this way.

I like this one - maybe some tysk genes that make me react this way.

Cristina B.
Jeg er ingen stor fotograf, men jeg elsker å se gode bilder.
Takk for at du deler dette utrolig flotte bildet med oss.

Jeg setter meget pris på bildet pga den tekniske måten det er utført på, farger og komposisjon, men viktigst at det setter fantasien i gang om vikingtiden og kanskje også tiden i dag.
Dessuten har jeg lenge lurt på hvorfor du har valgt å gjøre den rød flekken litt mystisk? Trenger ikke svar, fordi jeg har mine egne tanker om det.
mvh Cristina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu