Mission Accomplished
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-20 14:31:57
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-11-20 14:32:47
    Versjon #3
Utstyr
  • kamera
  • objektiv
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger2569
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_165087} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Eivind R.
Herlige linjer! Herlige farger! Dette gjorde riktig susen! :)
Dag T.
Faktisk ganske bra .-)
stian w.
KNALLtøft !!
Egil E.
Sjeldent ''rett på sak'' ifra deg. Funker absolutt i mine øyne.
Skoleeksempel på hvordan luftkabler og heftig spakbruk i PS faktisk kan apellere...
Birna R.
Lite ''spakbruk'' her gitt .... tatt i solnedgangen .... (faktisk)
John G. N.
Tøft bilde, sinnsykt bra å lage ett så kult bilde av noe så stygt i utgangspunktet som ett virvar av høyspentledninger og ei død måke. Kult! Knallgode farger.
Chr. G.
Kreket som henger i ledningnene og siste rest av sol på dette er ganske tiltalende, et organisk element blandt de enkle grafiske formene. Får unektelig en følelse av noe justerte farger her. God dybde skapt av linjene og fuglene som fortsatt er i live. Eller er det spyfluer på vei til åtselet?
Ronnie S.
Virkeligheten presentert i solnedgang. Ville dristet meg til å kutte i overkant av stolpene.
Thorfinn B.
Skikkelig rot i systemet og historien er soleklar. Dybden lages av linjespillet og de fuglene som fortsatt lever, samtidig som disse elementene forsterker story'n. Rødfargen forsterker også budskapet av liv og død...

hmmm, jeg har ingen ting å utsette på denne her Bjørn. Flink gutt :-)
Avsluttet .
Fin kontrast mellom de levende og den daue fuglen. IR-fargene er akkurat passe grelle - og fokuseringen har du ikke noen som helst vansker med til tross for nattsvart filter ser jeg...tøft.
Helge A.
Det virker litt forstyrrende at nederste linjen avsluttes i hjørnet. Ellers fin bruk av kamera og objektiv. Ble nysjerrig og fikk lyst til å finne ut hvilke møter mellom strømlinjer og fugler som har dødelig utgang.

Helge
Rolf S.
Ett flott severdigt bilde som har historie i seg, måken som har mistet livet og det levende fuglene( Kråker) der ute og fint lys med fine linjer og dybde.

Det er jo kjent sak at strømlinjer tar livet av en del fugl vært år og der dette dokumenterer dette veldig godt.
Mvh Rolf
Tom A. T.
Fortellingen er enkel og forstålig. Et bilde man gjerne dveler litt ekstra ved. I alle fall jeg.
mvh Tom T
Eirik H.
Fulltreff både estetisk og innhaldsmessig.
Johan K.
Sier meg enig med EH. Dette var meget bra

Johan
Carsten A.
Fulltreff er alt sagt. Talende titler er normalt ikke det jeg er mest begeistrert for, men denne satt!

MVH CA
Stine J.
Super utnyttelse av bildeflaten og flott med den skarpe orangefargen mot siluettene. Enig med de som kaller dette fulltreff.

Ser du under utstyr sier du har brukt kamera og objektiv som jo er innlysende, og at du i din egen kommentar skriver at det er tatt i solnedgang. Vil du si noe mer om hvordan du har fått denne fargen? Er det IR som TN er inne på eller et filter?

mvh Stine
Torbjørn V.
Beklager, men dette er bare rot! Jeg ser slettes ikke det geniale i dette bildet. Grelle farger og en masse rotete ledninger...ledningene kunne jo gitt utgangspunkt for et spennende bilde, men her ble det rett og slett en miss.

Mvh Toby
Birna R.
Det er fullt mulig (om enn ikke enkelt) å ta bilder hvor kamera eller objektiv *ikke* benyttes (jeg har iallfall ett om ikke to liggende på fotodtono selv), derav min utstyrsbeskrivelse hvor jeg presiserer vilket alternativ som ble brukt.

Eneste vanskelige med dette bildet var de lite samarbeidsvillige fuglene i bakgrunnen. Krabaten i forgrunnen var mer rolig. Stedet er Lista og fuglene som fløy rundt omkring kan godt ha vært kråker, slik Selvik foreslår. Jeg er ingen fuglekjenner. Fargene er slik de blir i en solnedgang når sola er i ferd med å gå ned og er gjengitt slik de ble opplevd. Opptaket er forøvrig rakt ut av det angjeldende kamera, i vitners nærvær om det er vesentlig, vilket jeg personlig ikke skjønner siden jeg har den oppfatning at bildet er det som teller, ikke vilken metode som er anvendt for å få det resultat som man ønsker.

Fuglen som sådan var ikke ''planlagt'', men resten ga seg selv omstendighetene tatt i betraktning. Så jeg jobbet målbevisst for å få det resultatet som er vist her. Tok vel omtrent 30 opptak før alt stemte.
Stine J.
Hei igjen,

Grunnen til at jeg spurte om ''metode'' for opptaket, er ene og alene fordi jeg er genuint interessert i å lære! Ser jeg et bilde som jeg ikke forstår de tekniske detaljene rundt, så spør jeg. Så også her, hvor fargen på himmelen ikke ligner noe jeg personlig har sett. Men spørsmålet kommer som sagt fra interessen av å lære, ikke for å forstå selve bildeopplevelsen og langt fra ut fra mistro til om de gitte opplysningene er sanne eller ei. Om fotografen er villig til å dele med seg, det er selvfølgelig opp til hver enkelt fotograf. Men det må da være lov å spørre? ;-)

mvh Stine
Birna R.
Spør i vei du Stine, om det er noe som er greit å svare på så svarer jeg gjerne. Men i dette tilfellet så bare ''er'' det slik det er. Intet filter. Ørlit justering i ettertid for å få fargetonen riktig for øyet. Tar du bilder av himmelen i skumringen med et teleobjektiv så blir dessuten fargene akkurat slik, ikke noe vanskelig å få til i det hele tatt.
Gunnar N.
Hei!

I og for seg enig at bildet er ''rotete'', men er det ikke egentlig de litt
''rotete'' linjene kombinert med et iøynefallende fokus som gjør hele bildet.
Synes heller ikke kråkene i bakgrunn ødelegger spesielt. Den uheldige
fuglen ser ellers ut til å være en voksen fiskemåke.
Fine farger absolutt, men mener du at 'bilder av himmelen i skumringen med et teleobjektiv' alltid gir akkurat slike farger?

mvh Gunnar N
Birna R.
Alltid og alltid, det er ikke uvanlig iallfall på mine kanter av landet - og hva er egentlig poenget? Farger dreier seg om opplevelse. Vi kan objektivt måle farger, men det forklarer ikke opplevelsen av dem. Så ta bildet slik det er, fordi det er slik det skal være.
Torbjørn K.
Normalt sett synes jeg bildene dine blir for ''sære'' for meg, men denne falt faktisk i smak. Jeg er nok mer tilhenger av det ''klassisk pene'' naturfotoet, klisje eller ikke. Liker rendyrkinga av linjer og selvsagt fuglene i bakgrunnen, som helt tydlig ikke bare tilfeldigvis fløy forbi. På samme måte som Stine, er jeg også interessert i å lære hvordan man får frem slike farger. Mitt spørsmål er hvor lang tele (i mm brennvidde) man bør ha for å ta et slikt bilde. Må man ha ei grovkalibret kanon boltet til et betongfundament, eller holder det med utstyr som vanlige amatører har råd til? Jeg spør på generelt grunnlag, og ikke for å ''tyne ut'' teknisk info om dette bildet her.

Torbjørn
Birna R.
Bildet er tatt med en 200/2.

Ang. fargene, fortsett å fotografere til det mørkner. Fargene endres dramatisk hele tiden. På de første opptakene (fra en annen vinkle) er himmelen bakom blå. På de siste (igjen fra en annen vinkel) er himmelen indigo og purpur. Vi var på stedet omtrtent en halv time. Lyset og fargespillet endret seg hele tiden.
Birna R.
Jeg har lagt etpar ekstra bilder ut for å vise de store skiftningene i lys og farge vi oplevde på en halvtime. Legg merke til at fotoretningen ikke er lik på de tre bildene.
Stig Morten S.
Likte dette bildet veldig godt. Liker v1 spesiellt godt. Farven og linjene. Godt fortalt og en bra tittel!
Steinulf L.
Fint med de (etterhvert) informative kommentarene.
Thor-Kjetil F.
Fengende bilde. Et godt eksempel på at gode bilder ikke alltid (sjelden kanskje) passer på stueveggen. Dette bildet forteller en historie og er samtidig overraskende i innhold - trolig fordi det er et uvanlig motiv. Vakkert ved første halve øyekast, deretter både vakkert og groteskt.

Godt gjort å få hengt opp fuglen slik forresten! :-)
Per Harald O.
V1- dramatisk og flott dokumentasjon!

For at vi skal kunne skru på lyset, må tusner av fugler pines, plages, bøte med livet i det stille!
André M.
Framtiden er muligens trådløs. Men det hjelper vel ikke denne stakkar'n.

Fantastisk bra bilde, både i komp, de tre sobre linjene, historie og fargevalg. Du KAN gjøre det helt stort når du vil, Bjørn ;-).
Avsluttet .
Ledningsrotet er med på å framheve det jeg ser som budskapet i bildet og som vel kan forståes utifra tittelen på bildet, ledninger i luftspenn dreper. Myndigheter og kraftlevrandører har hatt et for ukritisk syn på dette.

Bildet har en herlig fargetone, som symbolsk framhever budskapet i bildet.

Tobben
Heidi Helene S.
Dette fikk jeg vann i øynene av. Jeg elsker de røde farger, denne er vakker vakker vakker. Sukk.
Hvilken orgie for den visuelle sansen!
Symbolikken og stemningen hever bildet helt opp i toppsjiktet.

Bildet er plutselig øverst på julegaveønskelisten min.
Øyvind A.
Jeg liker dette. Det er godt gjort å lage en så helstøpt komposisjon ut av virvaret av stolper og tråder.
Ø.
Ketil K.
Fulltreffer av en banal historie - men uhyre godt formidlet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu